Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι νικητές του Νόμπελ Φυσικής 2012



Ένας Γάλλος και ένας Αμερικανός επιστήμονας αναδείχτηκαν νομπελίστες του 2012 στον τομέα της φυσικής. Ο Σερζ Αρός και ο Ντέβιντ Ουάινλεντ τιμήθηκαν με το κυριότερο παγκόσμιο βραβείο
για τις έρευνες τους στον τομέα της κβαντικής φυσικής .


 Η σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών δήλωσε ότι οι δυο επιστήμονες εγκαινίασαν νέα εποχή στην κβαντική φυσική, επιδεικνύοντας τη δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης ορισμένων κβαντικών σωματιδίων χωρίς την καταστροφή τους, κάτι που οι ερευνητές θεωρούσαν ως τότε αδύνατο. "Οι βραβευθέντες άνοιξαν το δρόμο για μια νέα εποχή πειραματισμού με την κβαντική φυσική επιτυγχάνοντας την άμεση παρατήρηση μεμονωμένων κβαντικών σωματιδίων χωρίς να τα καταστρέφουν», αναφέρει η Ακαδημία στη δήλωση που εξέδωσε. "Ίσως ο κβαντικός ηλεκτρονικός υπολογιστής αλλάξει την καθημερινή ζωή μας αυτό τον αιώνα με τον ίδιο ριζικό τρόπο που την άλλαξε ο κλασικός ηλεκτρονικός υπολογιστής τον περασμένο αιώνα», προσθέτει.


 Ο Σερζ Αρός, 68 ετών, μαζί με τον συνάδελφό του της Εκόλ Νορμάλ Σιπεριέρ (ENS) Ζαν-Μισέλ Ρεμόν, κατάφερε το 2008 να παρατηρήσει τη μετάβαση από την κβαντική στην κλασική φυσική σ' ένα μικρό πακέτο φωτονίων, των σπόρων του φωτός. Ο Ντέιβιντ Ουάινλαντ, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1944, εργάσθηκε στον τομέα της κβαντικής οπτικής, όπως και ο Σερζ Αρός, «μελετώντας τη θεμελιώδη αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως και την ύλη», σύμφωνα με την επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ.


Πηγη real.grΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: