Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012


Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012

Το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012 θα ανακοινωθεί την Πέμπτη στις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Ακαδημία.


Η ημερομηνία του βραβείου αυτού αποκαλύπτεται συνήθως μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, αντίθετα από τα άλλα βραβεία, το χρονοδιάγραμμα για τα οποία ανακοινώνεται πολλούς μήνες νωρίτερα.

Η περίοδος των Νόμπελ αρχίζει σήμερα με το βραβείο Ιατρικής, που θα ανακοινωθεί το νωρίτερο στις 11:30 (12:30 ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσουν τα Νόμπελ Φυσικής αύριο, Τρίτη, και Χημείας την Τετάρτη. Μετά το βραβείο της Λογοτεχνίας, θα ακολουθήσουν τα Νόμπελ Ειρήνης την Παρασκευή και Οικονομίας τη Δευτέρα.

Η Σουηδική Ακαδημία τηρεί αυστηρή μυστικότητα γύρω από τις συζητήσεις για τους πιθανούς υποψήφιους για το Νόμπελ Λογοτεχνίας και το περιεχόμενο των συζητήσεων αυτών παραμένει απόρρητο για 50 χρόνια.

Δεν υπάρχει κανένα σαφές φαβορί, όμως οι λογοτεχνικοί κύκλοι στη Στοκχόλμη πιστεύουν πως το βραβείο μπορεί να δοθεί σε μια γυναίκα ή ένα συγγραφέα από τη Βόρεια Αμερική. Μόνο 12 γυναίκες περιλαμβάνονται μεταξύ των 108 προσώπων που έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα με το βραβείο, ενώ δεν το έχει κερδίσει κανένας Βορειοαμερικανός μετά την Τόνι Μόρισον το 1993.

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2011 δόθηκε στον Σουηδό ποιητή Τόμας Τρανστρέμερ.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: