Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αύριο στις 12.00 το μνημόσυνο στα Τέμπη και το μήνυμα Σαββίδη

user posted image
Αύριο Κυριακή 12/10/2012 στις 12:00 μεσημέρι η ποδοσφαιρική οικογένεια του ΠΑΟΚ κι όχι μόνον, θα βρεθεί στην είσοδο των Τεμπών για να τιμήσει τη μνήμη των έξι αδικοχαμένων φιλάθλων της ομάδας, που «χάθηκαν» πριν από δεκατρία χρόνια στις 4 Οκτωβρίου 1999, σε δυστύχημα κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας: «Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας, ότι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 θα τελεστεί στα Τέμπη το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι αδικοχαμένους φίλους της ομάδας και στο οποίο θα παραβρεθούν τα διοικητικά στελέχη του Συλλόγου και σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα».

Αύριο στις 12.00 το μνημόσυνο στα Τέμπη και το μήνυμα Σαββίδη

Για την τραγική αυτή απώλεια μίλησε ο και ο Ιβάν Σαββίδης στην εμφάνισή του ενώπιον των φιλάθλων στην «PAOK Sports Arena», ενώ σε γραπτή του τοποθέτηση που δόθηκε πριν από την έναρξη της πρωινής συνέντευξης Τύπου επισημαίνει: «Τις ημέρες αυτές θυμόμαστε τους νεκρούς της τραγωδίας στις 4 Οκτωβρίου 1999. Η συμφορά που συνέβη πριν από 13 χρόνια προκαλεί πόνο στις καρδιές εκείνων, οι οποίοι έχουν συνδέσει τη μοίρα τους με την ποδοσφαιρική ομάδα και όσων θεωρούν τον εαυτό τους κομμάτι μιας ενότητας ομοϊδεατών. Ολοι εμείς οι φίλαθλοι της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. είμαστε μια μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια» και συνεχίζει:

«Τότε χάσαμε ανθρώπους για τους οποίους η ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. ήταν μέρος της ζωής τους. Και σήμερα πρέπει να θυμόμαστε εκείνους, που εγκατέλειψαν αυτήν την οικογένεια, που έφυγαν από τη ζωή. Είναι θλιβερό να συνειδητοποιείς ότι δε θα είναι σε θέση να δουν την αναγέννηση του Π.Α.Ο.Κ., να μοιραστούν μαζί μας τις εντυπώσεις και τα αισθήματά τους για κάθε παιχνίδι και κάθε νέα σελίδα στην ομάδα. Ας τους θυμόμαστε για πάντα .», καταλήγει ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου».


Το χρονικό της τραγωδίας – Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις αποσπάσει ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με γκολ του Τζο Νάγκμπε στο 78 λεπτό και οι οπαδοί του αποχωρούσαν με το χαμόγελο στα χείλη από το ΟΑΚΑ. Όλα αυτά όμως, σταμάτησαν στις 4:30 τα χαράματα, δύο χιλιόμετρα μακριά από τα διόδια των Τεμπών.

user posted image
Το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Relax Travel» στο οποίο επενέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι σκορπώντας το θάνατο σε φιλάθλους καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος.

user posted image

user posted image
Λίγη ώρα νωρίτερα, στο Βελεστίνο έγινε στάση όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και σύμφωνα με τον οδηγό Κ. Μ. το λεωφορείο ανέλαβε να το οδηγήσει ο 19χρονος φαντάρος Γ. Ν., γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου. Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια Τεμπών, το λεωφορείο, προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό, που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων, καθώς και Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.
Και οι έξι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, που βίωσε στον μέγιστο βαθμό τον πόνο, από τον τραγικό χαμό των φιλάθλων της ομάδας. Συνολικά τραυματίστηκαν 33 φίλοι του ΠΑΟΚ οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας».


Η «μαύρη» επέτειος των οπαδών του ΠΑΟΚ







user posted image
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: