Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2



Με δύο προσωπικά γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη νίκη (εκτός έδρας και αυτή) και βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση.
"Σας γ...ω με το μαλλί", ξέσπασε ο σκόρερ του τριφυλλιού στα Πηγάδια. Η Ξάνθη είχε προηγηθεί με τον Μαρκόφσκι.

Εικόνα αγώνα:

Και τι δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στα Πηγάδια, αλλά οι περισσότεροι θα ασχολούνται με... τρίχες, λόγω του ιδιόμορφου πανηγυρισμού του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στα δύο γκολ που πέτυχε.

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν αντέδρασε και γύρισε ματς όχι μόνο λόγω του... Σαμψών (βλέπε Χριστοδουλόπουλος), αλλά γιατί έβγαλε πάθος και πλάνο στο γήπεδο. Βέβαια, η αρχή μόνο καλή δεν ήταν, αφού μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Βύντρα παίζει αμυντικό χαφ, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Μαρκόφσκι.

Το χαμένο πέναλτι του Τοτσέ λίγο αργότερα ήρθε να προστεθεί σε όλα τα... κακά της μοίρας του εφετινού Παναθηναϊκού, αλλά η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένου αγώνα είχε να κάνει με την αντίδραση του τριφυλλιού.

Με τον Ζέκα να θυμίζει κάτι από τον περσινό Ζέκα, τον Βύντρα να τρέχει σαν τον Βέγγο, τον γνωστό Σισοκό και τον Χριστοδουλόπουλο να ψάχνει απαντήσεις, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς μέσα σε τρία λεπτά. Με δύο σουτ του Λάζαρου στο 26ο και 29ο λεπτό και τα "γαλλικά" για το μαλλί του κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού, οι "πράσινοι" πήραν κεφάλι στο σκορ, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, δύο γκολ!

Τι είχε να κάνει πλέον ο Παναθηναϊκός; Να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα, κάτι που (πλην των αγώνων με τη Μάδεργουελ) δεν έχει επαναλάβει εφέτος. Με τα χαφ σε καλή μέρα, μετά το μούδιασμα του πρώτου δεκαλέπτου, και τον Χριστοδουλόπουλο να έχει πάρει τα πάνω του, ο Παναθηναϊκός έψαξε και το τρίτο γκολ για να "καθαρίσει" το τρίποντο. Απέναντί του είχε την Ξάνθη του Κωστένογλου (στο ντεμπούτο του στον πάγκο) που δεν έδειχνε ικανή να αλλάξει τα δεδομένα, κυρίως λόγω του "βραχυκυκλώματος" των σημαντικότερων μονάδων της. Είναι χαρακτηριστικό πως έπρεπε να φτάσουμε στο 71' για να δούμε μία φάση της προκοπής από τους ακρίτες και συγκεκριμένα ένα δυνατό σουτ του Πλατέλλα που έδιωξε με υπερένταση ο Καρνέζης.

Για να φανταστείτε πόσο καλή ήταν η μέρα για τον Παναθηναϊκός, μέχρι και ο Φερέιρα λειτούργησε με καθαρό μυαλό και έβαλε μέσα τον Μαυρία θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, αφού ήξερε πως η Ξάνθη, θέλοντας και μη, θα προσπαθήσει να πάρει μπάλα και να πιέσει για την ισοφάριση.

Το στατικό ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά έφερε την Ξάνθη στην περιοχή του Καρνέζη, αλλά δεν του δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα παρά μόνο ανησυχία. Αυτή έφυγε με το σφύριγμα της λήξης. Οι "πράσινοι" πέτυχαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους (και αυτή εκτός έδρας), σκόραραν δις για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα και πήραν τα πάνω τους ενόψει συνέχειας.

Κλειδί αγώνα:

Ο άξονας του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά στην Ξάνθη. Δεν ξέρουμε αν ήταν η χρησιμοποίηση εκεί του Βύντρα ή η καλή εμφάνιση του Ζέκα, ήταν σίγουρα η παρουσία του Βιτόλο. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση στο γήπεδο, κάτι σπάνιο βάσει της εφετινής του εικόνας.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Ονουάτσι δεν έχει βρει τη φόρμα του. Για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν απλά στο φύλλο αγώνα και δικαίως αντικαταστάθηκε.

MVP:

Κανονικά πρέπει να πούμε τον Λάζαρο. Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Σε πείσμα, όμως, θα πούμε τον Βιτόλο γιατί ήταν το Α και το Ω του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Κωστένογλου): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο (77' Ονουάτσι), Νάκας (46' Πλάτελας), Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Βασιλάκάκης (70' Μάνταλος), Ντάνι .

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Ζέκα (65' Μαυρίας), Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (87' Μαρίνος), Σεϊταρίδης, Σισοκό, Τοτσέ (74' Φορναρόλι).


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: