Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σούπερ tips ομορφιάς από την μαμά!


Εκείνη σου τα 'λεγε, αλλά εσύ δεν την έπαιρνες στα σοβαρά. Τώρα που την έπαθες- έβγαλες σπυράκια κι έκανες ρυτίδες- κατάλαβες πόσο δίκιο είχε να σε μαλώνει για τις κακές σου συνήθειες.





Πόσες και πόσες φορές δεν σου είπε η μαμά σου να κόψεις τα ετοιματζίδικα φαγητά, να σταματήσεις το κάπνισμα, να μην τρως τα νύχια σου, να μην σπας τα σπυράκια, να μην κάνεις μορφασμούς... και τόσα-τόσα άλλα, που αν δεν ήσουν τόσο αντιδραστική και την άκουγες, θα είχες λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα, χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χωρίς σημάδια ή άλλους ερεθισμούς. Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσεις την κατάσταση.

Μην τρως "ετοιματζίδικα", θα χαλάσει το δέρμα σου!

Μια πρόσφατη μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας κατέδειξε ότι όσοι καταναλώνουν συχνά έτοιμα φαγητά - τροφές δηλαδή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και κατ' επέκταση εκείνα της ινσουλίνης και των ανδρογόνων -έχουν την τάση να εμφανίζουν ακμή στο πρόσωπο και το σώμα τους. Γι αυτό, προτίμησε το μαγειρεμένο από τα χεράκια σου φαγητό και περιόρισε την κατανάλωση των έτοιμων, αν θέλεις η όψη της επιδερμίδας σου να βελτιωθεί και τα σπυράκια να εξαφανιστούν.

Σταμάτα να κάνεις μορφασμούς! Θα γεράσεις γρήγορα!

«Σιγά!» έλεγες από μέσα σου, αλλά η μαμά σου εννοούσε ότι αν συνεχίσεις να παίρνεις να μορφάζεις οι ρυτίδες έκφρασης θα εμφανιστούν πολύ γρήγορα στο πρόσωπό σου. Θα καταλάβεις πόσο σημαντική ήταν η συμβουλή της αν εξετάσεις προσεκτικά τα μάτια και το μέτωπό σου. Για να μην ενταθούν οι γραμμές έκφρασης, προσπάθησε απ εδώ κι εμπρός να αποφεύγεις τους μορφασμούς που κάνεις. Εκτός βέβαια από έναν: Μη σταματήσεις να γελάς. Κάνει -ίσως- ρυτίδες στα μάτια αλλά σβήνει τις ρυτίδες απ' τη ψυχή.

Κόψε το, το ρημάδι! Θα ζαρώσει το στόμα σου!

Το κάπνισμα εκτός που βλάπτει σοβαρά την υγεία, θαμπώνει την επιδερμίδα, προκαλεί χαλάρωση και είναι η αιτία του σχηματισμού των κάθετων λεπτών γραμμών γύρω από τα χείλη. Αυτό συμβαίνει γιατί με το κάπνισμα αυξάνεται η παραγωγή ελευθέρων ριζών που επιτίθενται στο δέρμα σας, γερνώντας το πρόωρα. Παρατηρήστε τις μεγαλύτερες σε ηλικία καπνίστριες για να καταλάβετε πού θα καταλήξετε αν δεν ακούτε τη μαμά σας, όταν σας λέει «Κόψε το, το ρημάδι!».

Τράβα τα μαλλιά από το πρόσωπό σου!

Όταν τα μαλλιά πέφτουν στο πρόσωπο αφήνουν πάνω στην επιδερμίδα σου τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, σκόνη και καυσαέρια που «κολλάνε» πάνω στα μαλλιά, καθώς και υπολείμματα των προϊόντων styling που χρησιμοποιείς. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται ερεθισμοί και σπυράκια στο πρόσωπό σου. Δεν έχεις λοιπόν παρά να μαζεύεις τις τούφες των μαλλιών σου, χρησιμοποιώντας μια στέκα ή τσιμπιδάκια.

Σταμάτα να τρως τα νύχια σου!

Κάθε φορά που «δαγκώνεις» τα νύχια σου, όλες οι ακαθαρσίες των δαχτύλων σου, μεταφέρονται στο στόμα σου. Αυτό και μόνο είναι ένας σημαντικός λόγος που... δικαιολογεί τις φωνές της μαμάς! Αν μάλιστα συνεχίσεις να το κάνεις «θα προκαλέσεις ζημιά στο υπόστρωμα των νυχιών, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται ομαλά και ομοιόμορφα» επισημαίνουν οι ειδικοί. Το μανικιούρ καθώς και ειδικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα σε βοηθήσουν να κόψεις αυτή την κακή συνήθεια.

Μην σπας τα σπυράκια σου, θα γεμίσεις σημάδια!

Όταν ξυπνάς το πρωί και βλέπεις ότι ένα σπυράκι θέλεις όσο τίποτα άλλο να το σπάσεις. «Μεγάλο λάθος, λένε, εκτός από τη μαμά σου, και οι δερματολόγοι: «Όταν σπάει το σπυράκι, η πίεση που ασκείται πλευρικά αυξάνει τη φλεγμονή και μπορεί προσωρινά να φαίνεται καλύτερα, αργότερα όμως αφήνει σημάδι, ακόμα και ουλή, αν η ρίζα του σπυριού είναι πολύ βαθιά, ή αν το σπυράκι εμφανίζεται ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο».

Μη ξενυχτάς! Θα γεράσεις γρήγορα!

Η μητέρα σου σου έλεγε ξανά και ξανά αυτή τη φράση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ύπνος είναι πολύτιμος και για να διατηρηθεί το δέρμα σου νεανικό και λαμπερό. Είναι άλλωστε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου ο οργανισμός ανανεώνεται και το δέρμα αναπλάθεται. Οπότε κανόνισε... την πορεία σου.

Μην κολλάς το ακουστικό στο μάγουλό σου!

Όπως συμβαίνει με τα μαλλιά, έτσι και το ακουστικό μπορεί να προκαλέσει στην επιδερμίδα σου κοκκινίλες και εξανθήματα. Κι αυτό γιατί, το ακουστικό - ειδικά σε τηλεφωνικές συσκευές που χρησιμοποιούν πολλοί - φέρει στην επιφάνειά του ένα σωρό μικρόβια. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγεις τη μεταφορά τους στο δέρμα σου, κράτησε σε απόσταση την επιφάνεια του ακουστικού και φρόντισε να το καθαρίζεις συχνά με οινόπνευμα.

Πλύνε το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς!

Κάθε βράδυ, σαν ρεφρέν από τραγούδι, η μαμά σού επαναλάμβανε αυτή τη φράση. Γιατί όμως; Αν πέσεις στο κρεβάτι το βράδυ χωρίς να κάνεις ντεμακιγιάζ, ό,τι έχει «κάτσει» πάνω στην επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μείνει εκεί, με αποτέλεσμα να εμποδίσει την ανανέωση του δέρματός σου. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα προκαλεί και μολύνσεις. Γι αυτό, όσο και αν νυστάζεις, μην πέφτεις στο κρεβάτι χωρίς να καθαρίσεις σχολαστικά το πρόσωπό σου και χωρίς να του βάλεις μια κρέμα ενυδατική ή θρεπτική. Μόνο έτσι θα ξυπνάς με φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Μην τρίβεις τα μάτια σου!

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου είναι πολύ-πολύ ευαίσθητη και «σπάει» με το παραμικρό. Αν συνηθίζεις να τρίβεις τα μάτια σου, εκτός του ότι υπάρχει περίπτωση να τα ερεθίσεις ή και να τα μολύνεις, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσεις πρόωρα το λεγόμενο «πόδι της χήνας» - τις ακτινωτές ρυτίδες στην άκρη των ματιών. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση της ευαίσθητης αυτής περιοχής, καθαρίζοντάς την με απαλές κινήσεις και ενυδατώνοντάς την με ειδικά καλλυντικά προϊόντα, εμπλουτισμένα με αντιγηραντικά συστατικά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: