Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εκπληκτικά γλυπτά από γυαλί του Robert Micklesen



robert-micklesen-1
Με βάση τη Φλόριντα των ΗΠΑ ο Robert Micklesen είναι ένας από τους πλέον φημισμένους καλλιτέχνες γυαλιού στον κόσμο. Οι δημιουργίες του από γυαλί έφεραν την επανάσταση στο χώρο της τέχνης, καθώς ένα τόσο εύθραυστο κι ευαίσθητο υλικό απέκτησε πλαστικότητα.
Το έτος 1989 σηματοδοτήθηκε η νέα εποχή για τον Robert Mickelsen όπως ο ίδιος άρχισε να εκθέτει τα έργα του σε γκαλερί και αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχής αυτή η στροφή στην καριέρα του.

robert-micklesen-5
Τα έργα του αποτελούν πλέον συλλογή κύρους καθώς τα έχουν συμπεριλάβει τα σπουδαιότερα μουσεία και γκαρερί του κόσμου. Δείγματα της εκπληκτικής δουλειάς του μπορεί να δει κάποιος στην Γκαλερί Renwick, στο Ινστιτούτο Smithsonian, στο Corning Museum of Glass, στο Τολέδο στο Μουσείο Τέχνης, στο Carnegie Museum of Art και αλλού.
robert-micklesen-6
Το έργο του Robert είναι εστιασμένες μορφές, με επιφάνεια, χρώμα και υφή. Δημιουργεί όμορφα με λεπτομέρεια γλυπτά από γυαλί, που πληρώνουν φόρο τιμής στην παραδοσιακή, χρηστική τέχνη του γυαλιού. Μερικά από τα έργα του περιλαμβάνουν μοτίβα που βρίσκονται στη φύση, ανθρώπων, ζώων και φυτών. Αυτά τα εικονιστικά μοτίβα αντιπαρατίθενται με αφηρημένα σχήματα δημιουργώντας ευφάνταστα και μυστηριώδη γλυπτά.
robert-micklesen-3
Ο ίδιος ο Robert λέει ότι τα κομμάτια του είναι αφηγήσεις, που αντιπροσωπεύουν τις εσωτερικές διαδικασίες του. Τα χρώματα που επιλέγει είναι φωτεινά και έντονα, και η υφή στα κομμάτια του προκαλούν τον θεατή να τα αγγίξει.
robert-micklesen-2
robert-micklesen-4
robert-micklesen-7




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: