Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Richard Gere έγινε 63


Στα 63 του χρόνια ο Richard Gere έχει καταφέρει να θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς που γέννησε το Hollywood και όχι άδικα.
Ανήμερα των γενεθλίων του (31/08) θυμόμαστε μερικές από τις ερμηνείες που σημάδεψαν την καριέρα του.
To κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, αλλά η αναγνώριση ήρθε το 1980, με την ταινία "American Gigolo", που τον καθιέρωσε ως πρωταγωνιστή και σύμβολο του σεξ για τις γυναίκες.
Ο Richard Gere γεννήθηκε στη Φλώριντα στις 31 Αυγούστου του 1949, ξέροντας μέσα του πως αυτό το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο: να υπηρετεί την τέχνη της υποκριτικής. Εξάλλου, όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του, ό,τι άλλο κι αν έκανε ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία.
Μετά την επιτυχία του "American Gigolo" ακολούθησαν κι άλλες ταινίες όπως το "An Officer And A Gentleman", όπου απέσπασε και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, ενώ την ίδια περίοδο γυρίστηκε το "The Honorary Consul" (1983), το "Breathless" (1983) και το "The Cotton Club" (1984) του Francis Ford Coppola.
Μετά ήρθε το "Pretty Woman", το "Chicago" (για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου καθώς και Screen Actors Guild Award) και δεκάδες άλλες ταινίες, στις οποίες στάθηκε άξια δίπλα σε σπουδαία ονόματα του κινηματογράφου. Το 1999, το περιοδικό People του χάρισε τον τίτλο του "Τον

Πιο Σέξι Άντρα της χρονιάς".
Το Cosmo.gr  θυμάται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του:
"American Gigolo" (1980)
Μετά το "American Gigolo" ο Richard Gere ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς του Hollywood. Στην ταινία υποδύεται τον Julian Kaye, ένα νεαρό που εργάζεται ως ζιγκολό. Ζει σε ένα άνετο σπίτι, έχει γρήγορο αυτοκίνητο και ακριβά ρούχα, αλλά ισχυρίζεται ότι ασκεί το επάγγελμά του γιατί του αρέσει να προσφέρει ευχαρίστηση και όχι για τα χρήματα. Σύντομα όμως θα μπλέξει, καθώς θα ερωτευτεί μια από τις πελάτισσές του, ενώ την ίδια στιγμή θα βρεθεί άδικα κατηγορούμενος για φόνο.

Pretty Woman (1990)
Μια από τις ταινίες που τον καθιέρωσαν ως το απόλυτο αρσενικό (τουλάχιστον της εποχής του). Στο σύγχρονο Λος Αντζελες, ένας επιχειρηματίας που αγοράζει, κατακερματίζει και πουλά ξανά εταιρείες, προσλαμβάνει ως συνοδό μία πόρνη (την Julia Roberts). Ο έρωτας δεν θα αργήσει να τους χτυπήσει την πόρτα.

"Day of the Jackal" (1997)
Ο Bruce Willis και Richard Geere, ή αλλιώς ο πολύ σκληρός και ο πολύ ωραίος μαζί στην οθόνη, σε μια ταινία βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Frederick Forsyth. Μετά τη σύλληψη ενός κακοποιού της ρωσικής μαφίας, ο αδερφός του κρατούμενου ορκίζεται εκδίκηση, και γι`αυτό προσλαμβάνει έναν εκτελεστή, το "Τσακάλι" για να δολοφονήσει ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο των ΗΠΑ. Το FBI θα χρειαστεί τη βοήθεια της Isabella μιας κοπέλας ενός πρώην τρομοκράτη της ΕΤΑ και του Declan Mulqueen πρώην μέλους του ΙΡΑ που βρίσκεται στη φυλακή και ο οποίος αποφασίζει να προσφέρει την βοήθειά του με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Chicago (2002)
Μια ταινία που μας ταξιδεύει στο Σικάγο του 1929, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης άλλα και του θεάματος και των ευκαιριών. Εκεί  η Roxie (Renee Zellweger) και η Velma (Catherine Zeta-Jones), με κοινό γνώμονα την αγάπη για το χορό και το τραγούδι, πολύ περισσότερο όμως την ανάγκη για καταξίωση τους στο χώρο και τη δημοσιότητα, θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο. Η μόνη διάφορα τους είναι πως η Velma είναι ήδη μεγάλη ντίβα, ενώ η Roxie αναζητά τη μεγάλη ευκαιρία, ακολουθώντας το ίνδαλμα της, τη μεγάλη Velma Kelly. Αυτό που θα τις ενώσει, είναι ένας φόνος που που θα τις φέρει αντιμέτωπες στη φυλακή. Κάπου εκεί θα προσλάβουν για δικηγόρο τον πετυχημένο Billy Flynn (Richard Gere) και όλα θα ανατραπούν.
H Άπιστη (2002)
Καλοδουλεμένο σενάριο με ευάλωτους ήρωες και ανατρεπτικό τέλος. Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Connie Sumner, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Μια μέρα που δυνατός αέρας σαρώνει την πόλη, εκείνη θα πέσει κυριολεκτικά στην αγκαλιά του. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Edward. Όταν ο τελευταίος αρχίσει να προσέχει σημάδια της απιστίας, προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ο οποίος θα του αποκαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει.

Shall We Dance (2004)
Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ αλλά και με δυνατή -σκοτεινή- υπόθεση και αξιοθαύμαστες ερμηνείες, μεταφορά του ομωνύμου θεατρικού μιούζικαλ των John Kander, Fred Ebb και Bob Fosse απ’ τον θαυμαστού κόσμου του Broadway. Ο 50χρονος John Clark είναι ένας επιτυχημένος οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Όμως κάτι του λείπει. Θα ενδώσει στον πειρασμό και θα βρεθεί σε μία σχολή κλασσικού χορού, όπου μαζί με άλλους αρχάριους θα προσπαθήσουν να μάθουν τις βασικές κινήσεις, κρυφοκοιτώντας την όμορφη δασκάλα Paulina στη διπλανή αίθουσα. Γνωρίζοντάς την, την ερωτεύεται και εκεί ξεκινά να περιπλέκεται η υπόθεση.

Nights in Rodanthe (2008)
Ένα χολιγουντιανό δράμα που αγαπήθηκε από τους φανς του Gere. Στην ταινία η Εϊντριαν (Diane Lane), μια γυναίκα που ακόμα δεν έχει συνέλθει από την προδοσία του συζύγου της και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της χωρίς αυτόν, πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι. Βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη για ένα σαββατοκύριακο. Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της Βόρειας Καρολίνας, η Εϊντριαν γνωρίζει τον Πολ, όπου αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει την παρηγοριά του.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: