Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Louboutin κέρδισε αγωγή εις βάρος του YSL



Οι κόκκινες σόλες που χρησιμοποιεί στις διάσημες ψηλοτάκουνες γόβες του ο γάλλος σχεδιαστής Christian Louboutin είναι τόσο χαρακτηριστικές που τους αξίζει η προστασία του εμπορικού τους σήματος, έκρινε αμερικανικό εφετείο.


Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία το χρώμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εμπορικό σήμα στην βιομηχανία της μόδας.

Ο Louboutin, οι δημιουργίες του οποίου έχουν στολίσει πολλά διάσημα πόδια, είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του αντίπαλου γαλλικού οίκου Yves Saint Laurent τον Απρίλιο του 2011 σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για τη χρήση του κόκκινου χρώματος στις σόλες των παπουτσιών.

Τον Αύγουστο του 2011 το δικαστήριο του Μανχάταν απέρριψε το αίτημά του για την έκδοση απόφασης που θα απαγόρευε στον YSL τη χρήση του συγκεκριμένου χρώματος στις σόλες, αλλά το εφετείο έκρινε υπέρ του Louboutin, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση.

Ωστόσο, οι τρεις δικαστές του έκριναν ότι το εμπορικό σήμα που αφορά τα παπούτσια του Louboutin ισχύει μόνο για τις σόλες παπουτσιών που εξέχουν κι έτσι ο αντίπαλός του θα μπορεί να κατασκευάζει μονόχρωμα κόκκινα παπούτσια με ασορτί σόλα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: