Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τips για μνήμη... ελέφαντα!


Τips για μνήμη... ελέφαντα!

Eνισχύστε την μνήμη σας με σωστή διατροφή...

Kαλοκαίρι τέλος, τα κεφάλια μέσα και τόσο εσείς όσο και οι μικροί μας φίλοι, επιστρέφετε στις υποχρεώσεις και τη δύσκολη καθημερινότητα. H μνήμη και η καλή λειτουργία της παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, γι' αυτό και θα πρέπει να την ενισχύσετε όσο περισσότερο μπορείτε. Παρακάτω, σας έχουμε κάποια διατροφικά tips τα οποία θα σας χαρίσουν μνήμη... ελέφαντα!

1. Πείτε ναι στην ποικιλία τροφίμων. Προσπαθήστε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας να μην αποκλείετε καμία τροφή από το διαιτολόγιό σας και καθημερινά να καταναλώνετε τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες.

2. Μικρά και συχνά γεύματα. Ο οργανισμός έχει ανάγκη από τροφή πολύ συχνά. Φροντίστε λοιπόν να του παρέχετε σνακ που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως φρούτα, χυμούς, δημητριακά αλλά και γαλακτοκομικά.

3. Φάτε πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση πρωινού αυξάνει την πρόσφατη μνήμη. Μην το αμελείτε λοιπόν...

4. Φρούτα και λαχανικά. Οι δύο αυτές ομάδες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά και μαγνήσιο τα οποία συμβάλλουν στην μετάδοση των νευρικών σημάτων στον εγκέφαλο.

5. Καταναλώστε λιπαρά ψάρια. Τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα, φάτε σκουμπρί, σολωμό ή σαρδέλες τα οποία λόγω των ω3 λιπαρών οξέων που περιέχουν αποτελούν δομικό συστατικό του εγκεφάλου και τον προστατεύουν από την εκφύλιση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

6. Ασκηθείτε. Το έχετε ακούσει πολλές φορές, το ακούτε ακόμα μία. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης ίναι ωφέλιμη για τον εγκέφαλο αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την οξυγόνωση του εγκεφάλου μας.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: