Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αθηνών



Ένα φεστιβάλ πρωτοποριακό σαν το οποίο δεν ξανάδε παρόμοιο η χώρα μας. Ένα φεστιβάλ πλούσιο ως προς το περιεχόμενό του με πλήθος παραγωγών τροφίμων & ποτών και αμέτρητες γαστρονομικές εκδηλώσεις.


Ένα φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει την Ελληνική Γαστρονομική Εταιρεία και που θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να τη γνωρίσουν και από κοντά με τον έναν η με τον άλλον τρόπο.

7-10 Δεκεμβρίου το Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας θα μεταμορφωθεί σε ένα ακίνητο γαστρονομίας για τη γαστρονομία!




1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αθηνών « Food Days/Ημέρες Γεύσης»

Με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας και εκθεσιακής προβολής απευθείας στον καταναλωτή, για όλους όσοι ασχολούνται σοβαρά με τη γεύση στη χώρα μας, ανακοινώνεται από την εταιρεία Vinetum η οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αθηνών, με όνομα Food Days/Ημέρες Γεύσης, που θα γίνει 7 με 10 Δεκεμβρίου 2012 στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φιλόδοξο εγχείρημα, τόσο ως προς το περιεχόμενό του, όσο και ως προς την έκτασή του. Ωστόσο, παρά την κρίση, αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο πως τα τελευταία 10, τουλάχιστον, χρόνια η χώρα έχει διέλθει μια «γευστική επανάσταση», που μεταφράστηκε ποικιλοτρόπως σε:

- Δημιουργία εκατοντάδων μικρών μονάδων παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων σε όλη τη χώρα.

- Εισαγωγές αμέτρητων προϊόντων ντελικατέσεν από άλλες χώρες, που ήρθαν να καλύψουν την ανάγκη του έλληνα καταναλωτή να δοκιμάσει νέα προϊόντα.

- Βελτίωση του επιπέδου εστίασης σε όλη την Ελλάδα, από τις ταβέρνες μέχρι τα εστιατόρια πολυτελείας, όπου μάλιστα εξελίσσονται πλέον δεκάδες αξιόλογοι σεφ οι οποίοι ειδικεύονται στη δημιουργική κουζίνα και στον επαναπροσδιορισμό της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

- Σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τη γαστρονομία και τη γεύση γενικότερα, με την εμφάνιση αξιολογότατων εξειδικευμένων εντύπων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Έτσι, μια εκδήλωση που θα ήταν αδιανόητη πριν από 10-15 χρόνια είναι σήμερα επιβεβλημένη, διότι υπάρχει η ανάγκη η προσφορά να συναντήσει τη ζήτηση, σε επίπεδο προϊόντος, αλλά και σε επίπεδο γνώσης.

Εν ολίγοις έχει έρθει η στιγμή να γίνει και στην Ελλάδα μια εκδήλωση ανάλογη των Gourmet Food Shows των ΗΠΑ, των διαφόρων Salons de la Gastronomie της Γαλλίας και του περίφημου Salone del Gusto/Slow Food της Ιταλίας.

Οι Ημέρες Γεύσης αναμένεται να είναι μια έκθεση όμοια της οποίας δεν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα, που θα συνδυάζει εκθέματα με εκδηλώσεις ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικό «φεστιβάλ γεύσης». Όλα σχεδιάζονται με μεγάλη προσοχή ώστε η εκδήλωση να είναι επιτυχημένη από την πρώτη, κιόλας, φορά:

Το σκεπτικό: είναι πρωτοποριακό, γιατί σε όλα τα επίπεδα διαφοροποιείται από μια απλή έκθεση τροφίμων. Οι επισκέπτες, ως «Κυνηγοί Γεύσεων», θα μπορούν να περιπλανηθούν μέσα στην έκθεση ― η κάτοψη της οποίας θυμίζει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας ― και να κάνουν γευστικές ανακαλύψεις. Οι εκδηλώσεις (εργαστήρια γεύσης, σεμινάρια, επιδείξεις μαγειρικής, ομιλίες, συζητήσεις κ.λπ.) θα είναι πολλές και εξίσου σημαντικές με την ίδια την έκθεση.

Ο χώρος: το Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, είναι ένα μεγάλο κτίριο που συνδυάζει έναν άψογο εκθεσιακό χώρο 7.000 τ.μ., με δεκάδες παρακείμενες αίθουσες που μπορούν να υποδεχθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και με το τραμ, ενώ υπάρχει και απεριόριστος χώρος στάθμευσης.

Οι ημερομηνίες: Τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να προβούν σε αγορές τροφίμων υψηλής ποιότητας για το γιορτινό τραπέζι, ενώ είναι η κατεξοχήν περίοδος του έτους που η γαστρονομία βρίσκεται στο προσκήνιο. Η Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, θα είναι ημέρα αφιερωμένη στους επαγγελματίες.

Τις Ημέρες Γεύσης διοργανώνει η εταιρεία Vinetum που έχει αποδείξει διαχρονικά την ικανότητά της να φέρνει εις πέρας εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου όπως το Οινόραμα (επαγγελματική έκθεση Οίνων, Αποσταγμάτων και Αμπελοοινικού Εξοπλισμού) και τα Διονύσια (καταναλωτική έκθεση για το κρασί που γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο). Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αθηνών, Food Days/Ημέρες Γεύσης, στηρίζουν δεκάδες γνωστοί σεφ και γευσιγνώστες, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να παίξουν και πρωταγωνιστικό ρόλο τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία Vinetum στο
τηλέφωνο: 210 766 0560.
―――

Αν και απομένει αρκετός καιρός έως τότε, η Ελληνική Γαστρονομική Εταιρεία έχει προσπαθήσει να διασφαλίσει τη θέση της σ’αυτό το γαστρονομικό γεγονός στοχεύοντας:

στην ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τη φιλοσοφία και τη λογική της Ελληνικής Γαστρονομικής Εταιρείας,όπως και την πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων σχετικά με την εγγραφή μέλους, το ρόλο της εταιρείας και για τους στόχους της
τη διοργάνωση κάποιου είδους εκδήλωσης που να παρουσιάζει με έναν πολύ όμορφο τρόπο την Ελληνική Γαστρονομική Εταιρεία

την υποστήριξη του φεστιβάλ και την προσπάθεια κάθε είδους συνεισφοράς για ένα άριστο αποτέλεσμα Θα σας ξαναμιλήσω για το φεστιβάλ και θα σας δώσω τις τελευταίες πληροφορίες τους επόμενους μήνες πριν τη διοργάνωσή του.

Μην ξεχάσετε να είστε όλοι εκεί 7-10 Δεκεμβρίου 2012!

Γιάννης Πλατής (yplatis@nooz.gr) Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γαστρονομικής Εταιρείας


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: