Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Doc Martens: Οι αρβύλες που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές

Doc Martens: Οι αρβύλες που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές

Η ιστορία πίσω από τις πιο cool μπότες όλων των εποχών
Γνωστές ως Doc Martens, Doc's ή DM, οι αρβύλες που σχεδίασαν, το 1960, ο Γερμανός Dr. Klaus Maertens και ο Άγγλος Bill Griggs σημάδεψαν ολόκληρες γενιές.


Το πρώτο ζευγάρι Dr. Martens κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου του 1960 και πήρε το όνομά του από την ημερομηνία λανσαρίσματός του. Έτσι, γεννήθηκαν οι θρυλικές 1460. Η πρώτη εκδοχή τους ήταν αυτή που κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα, με οχτώ τρύπες για τα κορδόνια, και το χαρακτηριστικό, κίτρινο πιαστράκι στο πίσω μέρος τους.

Οι Doc Marten's ήταν σύμβολο της εργατικής τάξης της Μ. Βρετανίας, κυρίως, ενώ, πολύ σύντομα, υιοθετήθηκαν από πολλά είδη υποκουλτούρας, με πρώτους fans τους skinheads και τους punks. Την μανία για τις iconic αρβύλες ακολούθησαν οι goth- άδες, οι stars της new wave και οι hardcore punks της δεκαετίας του '80. Το 1990 τις Doc Martens οικειοποιήθηκαν οι grungers και οι skaters (τις ελάχιστες στιγμές που κατέβαιναν από τις σανίδες τους) ενώ, τα τελευταία χρόνια, οι αρβύλες είναι πολύ δημοφιλείς και ανάμεσα στους mainstream fashionistas. Indie, bohemian, hipsters και πολλοί άλλοι είναι κάτοχοι των θρυλικών παπουτσιών, τα οποία πάντα θα επανέρχονται και πάντα θα συμβολίζουν την ανεξαρτησία και την επαναστατικότητα της εφηβείας μας.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: