Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πως το ναυάγιο του "Costa Concordia" έγινε τουριστική ατραξιόν

Costa-Concordia-0

Επτά μήνες μετά την ανατροπή στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας που στοίχισε τη ζωή σε 32 επιβάτες, το ναυάγιο του Costa Concordia έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο. Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν στην ουρά κάθε μέρα για να πάρουν τη βάρκα που περνά λίγα μέτρα μακριά από βυθισμένο πλοίο.


Costa-Concordia-1
Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο προσάραξε στις 13 Ιανουαρίου 2012 και στη συνέχεια, χτύπησε σε βράχο στη θαλάσσια περιοχή της Tyrrhenian, περίπου 100 χλμ βορειοδυτικά της Ρώμης. Μια βαθειά πληγή 50 μ. στην αριστερή πλευρά της γάστρας του, ήταν η αιτία που σχεδόν αμέσως πλημμύρισαν τμήματα του μηχανοστασίου, προκαλώντας την απώλεια της εξουσίας του πληρώματος, με ταυτόχρονη βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα. Το αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής ήταν να πλευρίσει σε ρηχά νερά του νησιού Giglio, μόλις 500 μ. βόρεια του χωριού Giglio Porto, που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του και να μετρήσει 32 νεκρούς - κάποιοι σωροί ποτέ δεν ευρέθησαν.
Costa-Concordia-2
Περισσότερο από έξι μήνες και το μικρό αυτό νησί γνωρίζει μια πληθώρα τουριστών που καταφθάνουν για να περιεργαστούν από κοντινή απόσταση το ναυάγιο. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τρίβουν τα χέρια τους για τις αναπάντεχες επισκέψεις χιλιάδων επισκεπτών στο νησί τους. Ο Δήμαρχος του Giglio, Sergio Ortelli, επιβεβαίωσε: «Έχει υπάρξει μια αύξηση στον αριθμό περίεργων τουριστών που έρχονται καθημερινά, για λήψη φωτογραφιών του γίγαντα που είναι προσαραγμένος στα βράχια.
Costa-Concordia-3
Η ανάσυρση του πλοίου θα είναι η μεγαλύτερη που έχουν αποτολμήσει ποτέ αρμόδια συνεργεία και αναμένεται να χρειαστούν άλλοι 7 έως 10 μήνες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Costa-Concordia-4
Costa-Concordia-5
Costa-Concordia-6
Costa-Concordia-7




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: