Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Charlie Harper ήταν μια cool έκδοση του Hank Moody


Στο Two and a Half Men, ο Charlie Sheen είχε το στυλ, είχε τις γυναίκες, είχε το ποτό αλλά δεν είχε τα προβλήματα, τις ανησυχίες και την μελαγχολία του σταρ του Californication.


Το κείμενο που θα διαβάσεις αφορά τον χαρακτήρα του Charlie Sheen στην κωμωδία Two and a Half Men. Δεν το έχεις δει; Κακώς και να επανορθώσεις άμεσα. Αλλά όχι να το δεις χαλαρά σε κάτι μεσημέρια στο Star. Να το δεις ευλαβικά από την πρώτη κιόλας σεζόν. Γιατί ο Sheen παραδίδει μαθήματα ζωής σε κάθε ατάκα, σε κάθε κίνηση, σε κάθε υπεροπτικό βλέμμα.
Η σύγκριση με τον Hank Moody ήταν αναπόφευκτη όσο κι αν ξενίζει εκείνους που έχουν δει και τις δύο σειρες. Κι αυτό γιατί και οι δύο πατούν στον βασικό άξονα του γυναικοκατακτητή άντρα. Του Bad boy που οι γυναίκες γουστάρουν και δεν μπορούν να αντισταθούν. Μόνο που όπως προείπα, ο Charlie Harper έκανε πάντα να μοιάζει τόσο εύκολο και φυσιολογικό αυτό που ο Moody έκανε να μοιάζει τόσο αμαρτωλό και ψυχοφθόρο. Κι εκεί σταματάει η σύγκριση. Γιατί το κείμενο έχει χώρο μόνο για τον μεγάλο Charlie Sheen.
Οφείλω να ομολογήσω ότι σταμάτησα να βλέπω Two and a Half Men όταν η εταιρεία παραγωγής απέλυσε τον Sheen λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων που δημιουργούσε στην σειρά με τα μπες βγες στις κλινικές αποτοξίνωσης. Αφορμή στάθηκε μία επιθετηκή δήλωσή του προς τους παραγωγούς της σειράς αλλά όλοι ξέρουν ότι το πρόβλημα ήταν άλλο. Ότι η σειρά δεν παρήγαγε επεισόδια. Και οι παραγωγοί είχαν συνηθίσει στα εκατομμύρια που κέρδιζαν από τα δικαιώματα και την διαφήμιση. Μόνο που δεν είχαν καταλάβει ότι το μέλι το έφερνε ο Sheen. Και κανένας Ashton Kutscher δεν θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει.
Γιατί ο Charlie Sheen, ως Charlie Harper, είχε το δικό του μοναδικό στυλ στο να τιμάει τα παντελόνια του. Ναι, αυτά τα κοντά που φορούσε κάτω από τα μπλουζάκια για bowling...
Είναι η επιτομή του ματσωμένου άντρα που θέλει απλά να γλεντήσει την ζωή του και δεν θα αφήσει κανέναν να σταθεί εμπόδιο σε αυτό. Ναι, είχε τις στιγμές αδυναμίας του μέσα στις 7 σεζόν που έπαιξε στην σειρά. Είχε στιγμές που γινόταν το καλό παιδί της υπόθεσης, που φαινόταν λίγο πιο ρομαντικός. Αλλά στο 95% των περιπτώσεων ήταν αυτός που θα κέρδιζε την γκόμενα, θα έβγαινε κερδισμένος με ένα πονηρό χαμόγελο στα χείλη και  θα γινόταν λιώμα από το ποτό.
Κοίτα φιλοσοφία για τον γάμο...
Όταν ήθελε να κάνει sex, έπαιρνε τηλέφωνο μια βίζιτα. Όταν τον συμβούλευαν να σοβαρευτεί, ξύπναγε με δύο γυναίκες στο κρεβάτι του. Και όταν τον προειδοποιούσαν για τις βλαβερές συνέπειες του ποτού και τον αργό βασανιστικό θάνατο που προκαλεί, αναφωνούσε “oh the agony” πίνοντας άλλη μια γουλιά από το ακριβό ουίσκι του.
Ο Charlie Harper ήταν ξεκάθαρα ένα είδωλο. Ένα πρότυπο για τον θεατή όσο και για τον ανηψιό του
Αυτή η συμπεριφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό αντιπροσώπευε και την κανονική ζωή του Charlie Sheen. Μόνο που στην σειρά έκανε το “πιο τυχερός άνδρας στον κόσμο” να φαίνεται τόσο απλό και καθημερινό. Έβγαινε έξω ντυμένος σαν φλώρος, έφτιαχνε τραγουδάκια για διαφημιστικά για να βγάλει το ψωμί του, οι ατάκες του στις γυναίκες ήταν τουλάχιστον λυκειακές κι όμως κατάφερνε πάντα να είναι ματσωμένος, ευχαριστημένος και με μια πολύ ωραία γυναίκα στο κρεβάτι του.
Το γιατί ο Charlie Harper είναι σε αυτή τη λίστα των Serious Men είναι αυτονόητο. Αλλά θα το εξηγήσω..

Έριχνε τρελές γκόμενες στην σειρά. Κι αυτή ήταν μία από τις χειρότερες

Η καθημερινότητά του ήταν μια υπέροχη ζωάρα

Ξυπνούσε αργά κάθε πρωί με δυο πόδια τυλιγμένα στον λαιμό του και ένα απίστευτο hangover. Κατέβαινε μέχρι το σαλόνι και την κουζίνα για να κοροϊδέψει τον αδερφό του και τον ανηψιό του. Σέρβιρε πορτοκαλάδα, πρόσθετε βότκα και έπαιρνε το πρωινό του. Τον ξαναβλέπαμε πάντα το βράδυ είτε να ετοιμάζεται να ξεπορτίσει είτε να αράζει στο καθιστικό της κουζίνας βλέποντας τηλεόραση. Α ναι, που και που δούλευε κιόλας. Έγραφε τζινγκλάκια στο πιάνο και έβγαζε εκατομμύρια.

Γνώριζε τους συμμάχους του

Ουσιαστικά δεν είχε μεγαλύτερο φίλο από το ποτό αλλά η οικονόμος του η Μπέρτα ήταν ξεκάθαρα σύμμαχός του. Τον φρόντιζε, κάλυπτε τις βρωμιές του και ήταν ο dude που θα ήθελες να έχεις για καθαρίστρια στο σπίτι σου. Κατά τα άλλα δεν συμπαθούσε και κανέναν άλλον. Πέρα από τον κλασικό πιτσαδόρο που του έκανε delivery και τον φαρμακοποιό του.

Γνώριζε και τα ενοχλητικά σπυριά στον κώλο του

Αδόκιμη τελείως η μετάφραση του pain in the ass που χρησιμοποιώ αλλά ακριβώς αυτή η φράση μού ήρθε στο μυαλό. Γιατί έτσι ήταν για τον Charlie η οικογένειά του. Ο χωρισμένος αδερφός του που ζούσε με τα λεφτά του Charlie. Ο ενοχλητικός του ανηψιός που όσο μεγάλωνε γινόταν και μεγαλύτερο κωλοπαίδι. Και φυσικά η μάνα του την οποία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να συναντά. Last but not least, η stalker του Charlie, η Rose, η οποία σκαρφάλωνε στο μπαλκόνι του και σχεδίαζε πλεκτάνες για να τον κατακτήσει.

Γιατί έβγαζε άπειρο γέλιο ρε φίλε

Τον ενσάρκωνε ο μέγιστος Charlie Sheen

Μπορεί το Anger Management που εγκαινίασε ο Sheen πριν μερικές εβδομάδες να είναι μια αηδία αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την τιτάνεια περσόνα που είναι ο Sheen. Από τις γυναίκες που έχει κατακτήσει στη ζωή του, μέχρι τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της απομάκρυνσής του από την σειρά, απέδειξε ότι ο ρόλος του Charlie Harper, μόνο μακριά δεν ήταν από την πραγματικότητα.









































Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: