Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Νεοϋορκέζικο «Ελιξίριο του έρωτα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης



Η όπερα του Ντονιτσέτι θα αναμεταδοθεί απευθείας από την Metropolitan Opera. Οι ταυτόχρονες αναμεταδόσεις οπερατικών έργων από την περίφημη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης επιστρέφουν για μια ακόμη χρονιά στο Θεσσαλονικιώτικο Μέγαρο.


Η έναρξη της σεζόν πραγματοποιείται σε λίγες μέρες με το «Ελιξίριο του έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, ένα από τα πιο αγαπημένα και μελωδικά έργα του «ανάλαφρου», κωμικού ρεπερτορίου. Η δίπρακτη ιστορία του φτωχού αγρότη Νεμορίνο, που παίρνει ένα (κομπογιαννίτικο) ελιξίριο από τον δόκτορα Ντουλκαμάρα για να κερδίσει οριστικά τον έρωτα της όμορφης γαιοκτήμονος Αντίνα διαθέτει χαριτωμένες λιμπρετικές ανατροπές, ευφρόσυνες σκηνές πλήθους και, βέβαια, το «Una furtiva lagrima» (του Νεμορίνο), μια από τις πολυακουσμένες άριες του οπερατικού ρεπερτορίου –πασίγνωστη ακόμη κι εκτός του χώρου.

Στην νέα αυτή νεοϋορκέζικη παραγωγή, η ρωσίδα σοπράνο Άνα Νετρέμπκο κάνει το ντεμπούτο στη ΜΕΤ τραγουδώντας την Αντίνα και ο αμερικανός λυρικός τενόρος Μάθιου Πολενζάνο ερμηνεύει τον Νεμορίνο. Την ορχήστρα της ΜΕΤ διευθύνει ο Μαουρίτσιο Μπενίνι, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Μπάρτλετ Σερ. Η μετάδοση, διάρκειας περίπου τριών ωρών, συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους.

Info

13 Οκτωβρίου 2012
Ώρα: 19:55. Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εισιτήρια 25 και 20€.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: