Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ποια τηλεκριτικός θεωρεί τα τουρκικά σίριαλ καλύτερα απ' τους “Βασιλιάδες”;

Ποια τηλεκριτικός θεωρεί τα τουρκικά σίριαλ καλύτερα απ' τους “Βασιλιάδες”;

Μια διαφορετική απόψη για τις τουρκικές σαπουνόπερες

Τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα έχει βάλει με τα τουρκικά σίριαλ των ελληνικών καναλιών.
Ηθοποιοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, όλοΙ έχουν ένα κακό λόγο να πουν, εκτός από τους τηλεθεατές φυσικά, οι οποίοι φαίνεται να τα προτιμούν (αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα).
Όμως ένα νέος σύμμαχος των τουρκικών σειρών φάνηκε στον ορίζοντα και αυτή είναι η γνωστή τηλεκριτικός των "Νέων", Πόπη Διαμαντάκου. Σε άρθρο της ισχυρίζεται ότι οι τουρκικές σαπουνόπερες δεν είναι τίποτε περισσότερο από μόδα και φτηνή λύση που βολεύει τα κανάλια ειδικά στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα συγκρίνει τις τουρικκές σειρές με τις αντοίστιχες λατινοαμερικάνικες και κάποιες ελληνικές και δεν βλέπει σημαντική διαφορά. Συγκεκριμένα η Πόπη Διαμαντάκου έγραψε: «Έχουμε δει ελληνικές σειρές πολύ χειρότερες, με αισθητική που προσβάλλει τον Έλληνα τηλεθεατή και ελληνικές σαπουνόπερες που αντιγράφουν σενάρια και χαρακτήρες από ξένες σειρές και φτηνή λογοτεχνία
. Μήπως ξεχάσαμε τι λατινοαμερικάνικο σαπούνι έχει καταναλώσει το ελληνικό φιλοθεάμον Είναι γνωστό ότι τα λατινοαμερικάνικα κόνσεπτ πωλούνται ανά τις τηλεοπτικές αγορές για να γίνουν διασκευές ανάλογα με το κανάλι και τη χώρα. Αυτό ακριβώς ήταν η "Μαρία η άσχημη" και ο "Λάκης ο γλυκούλης", αυτό είναι και οι "Βασιλιάδες". Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια συντηρείται η κίνηση στην τοπική αγορά. Υπάρχουν οι διασκευαστές σεναρίων, σκηνοθέτες, Έλληνες ηθοποιοί και όλοι είναι ευχαριστημένοι».
Ειδικά για το νέο σίριαλ "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" και για τις αντιδράσει κάποιων που ζητούν την απαγόρευση του η κυρία Διαμαντάκου τα θεωρεί "αστείες αντιδράσεις" και εξηγεί γιατί: «Πρώτον, γιατί ο πάλαι ποτέ Ονούρ είναι για γέλια. Περιφέρεται με τα μακριά μεταξωτά και κοιτάει το φακό προσπαθώντας να πάρει ύφος "Μεγαλοπρεπούς" και μας φαίνεται σαν σάτιρα της σουλτανικής μεγαλοπρέπειας. Ας το δούμε και έτσι»


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: