Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στα θρανία!


Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής στο σχολείο και η σκέψη αυτή σας προκαλεί ανακούφιση αλλά και έντονο άγχος; Μην ανησυχείτε, ακολουθείστε τα tips που σας προτείνουμε και ...καλή σχολική χρονιά!



Δεν είναι εντυπωσιακό ότι το ίδιο παιδί που πεταγόταν από το κρεβάτι, χωρίς καμία προσπάθεια, στις επτά το πρωί σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για να απολαύσει την ελευθερία, την θάλασσα και το παιχνίδι του, δείχνει τόσο απρόθυμο και νυσταγμένο όταν πρέπει να ξυπνήσει την ίδια ώρα για το σχολείο του; Κι όμως, αυτή είναι η ... σκληρή πραγματικότητα και εσείς, απλά και ήρεμα, πρέπει να την αντιμετωπίσετε. Πως; Οι συμβουλές μας μπορούν να σας βοηθήσουν να κινητοποιήσετε τους «απρόθυμους» μαθητές σας...


Προετοιμασία: το ήμισυ του παντός

Το κλειδί για ένα ήρεμο πρωινό ξύπνημα βρίσκεται στην προηγούμενη νύχτα αλλά και στην προετοιμασία! Γι' αυτό:

  • Ξεκινήστε μία εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων να βάζετε τα παιδιά σε σχολικό πρόγραμμα. Καθορίστε την ώρα που πρέπει να είναι στο κρεβάτι τους, και πείτε τους ότι πρέπει να την τηρούν με ευλάβεια. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να έχουν το πρωί ενέργεια και καλή διάθεση.

  • Η προετοιμασία της σχολικής τσάντας πρέπει να είναι η τελευταία εργασία του παιδιού πριν τον βραδινό ύπνο. Διαφορετικά θα τρέχουν πανικόβλητα το πρωί και το όνειρο για ήρεμο πρωινό ξύπνημα θα γίνει ...εφιάλτης!

  • Βγάλτε από το βράδυ τα ρούχα και τα παπούτσια που θα φορέσουν τα παιδιά την άλλη μέρα. Και μην ξεχάσετε να τα ρωτήσετε εάν συμφωνούν με την επιλογή σας για να μην έχετε το πρωί διαφωνίες και αλλαγές της τελευταίας στιγμής!

  • Ορίστε την ώρα του πρωινού εγερτηρίου ώστε να έχουν τα παιδιά αρκετό χρόνο για να ντυθούν και να πάρουν το πρωινό τους χωρίς άγχος. Μισή ώρα, είναι συνήθως αρκετή για να ξυπνήσουν καλά και να φύγουν ήρεμα για το σχολείο.

  • Εάν πρέπει να προλάβουν το σχολικό, πείτε τους ότι πρέπει απαραίτητα να είναι συνεπείς σε αυτή την υποχρέωση για ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Εάν τα καταφέρουν, μπορείτε στο τέλος της σχολικής χρονιάς να τα επιβραβεύσετε με ένα καλό δώρο της επιλογής τους.

Mαμά έτοιμη για όλα!

Εκτός από τα παιδιά, υπάρχουν και κάποιες δουλειές που περνούν μόνο από τα δικά σας χέρια. Γι' αυτό:

  • Εάν συνηθίζετε να δίνετε κολατσιό στα παιδιά, προετοιμάστε το από την προηγούμενη ημέρα. Εάν πάλι τους δίνετε χρήματα για να πάρουν κάτι από το κυλικείο του σχολείου, δώστε τα από το προηγούμενο βράδυ και βεβαιωθείτε ότι τα έβαλαν στην τσάντα τους.

  • Κάντε απλές, θρεπτικές, υγιεινές και εύκολες επιλογές για το πρωινό των παιδιών, όπως τα δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι και ένα φρούτο ή ένα τοστ με τυρί και ζαμπόν, ένα ποτήρι γάλα και ένα φρούτο.

  • Εάν τα παιδιά σας παίρνουν σχολικό, γνωριστείτε (καλού - κακού!) με τον οδηγό και τη συνοδό και ανταλλάξτε τηλέφωνα. Έτσι θα νιώθετε πιο ασφαλής, σε περίπτωση ανάγκης. Αν μάλιστα έχετε καλή σχέση μαζί τους, μπορούν να σας κάνουν ένα τηλεφώνημα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και τα παιδιά καθυστερήσουν στο πρωινό ραντεβού τους με το σχολικό.

  • Δώστε το καλό παράδειγμα. Μη ζητάτε από τα παιδιά σας να ξυπνούν έγκαιρα και να προετοιμάζονται ήρεμα όταν εσείς τρέχετε την τελευταία στιγμή και μαζεύετε τα πράγματα σας με τα κλειδιά στο χέρι! Μην ξεχνάτε ότι, ό,τι κι αν τους πείτε ή τους θέσετε ως κανόνα απαράβατο, τα παιδιά θα κάνουν τελικά αυτό που κάνετε και εσείς. Γι' αυτό ξυπνήστε μισή ώρα νωρίτερα και προετοιμαστείτε ώστε να είστε έτοιμες να βοηθήσετε τα παιδιά να ακολουθήσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα.


Καλή σχολική χρονιά!



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: