Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρόνια με κεφτεδάκια


Μακαρόνια με κεφτεδάκια

Μάθε τη θρυλική συνταγή! Το κλασικό πιάτο κάθε γκάγκστερ που σέβεται τον εαυτό του τώρα στο τραπέζι σου...


Το «spaghetti with meatballs», η θρυλική ιταλο-αμερικανική συνταγή, έχει παίξει σε περισσότερες γκαγκστερικές ταινίες και από τον Joe Pesci! Αν και η κορυφαία στιγμή του περίφημου πιάτου ήταν αναμφίβολα στο «Goodfellas» του Martin Scorsese, τέτοια τιμή σε φαγητό σπάνια συμβαίνει στο σινεμά...

Ώρα λοιπόν να μάθεις το μυστικό και να οργανώσεις το δικό σου γκαγκστερικό γαστριμαργικό όργιο. Εύκολη συνταγή και πεντανόστιμη. Τη συνοδεύεις με, τι άλλο, τον «Νονό»!

Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)

500 γραμ. χοιρινό κιμά
250 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκο
85 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο σε 125 ml γάλα για 10 λεπτά)
2-5 αποξηραμένα τσίλι (τριμμένα)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμ. μακαρόνια
τριμμένη παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)


Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1,5 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1-3 φρέσκα τσίλι (ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
2,5 κονσέρβες (των 400 γραμ.) ντοματοπελτέ
8 φύλλα βασιλικού
Πώς τα φτιάχνεις
1. Για να φτιάξεις τους κεφτέδες, ανάμειξε το χοιρινό, το μοσχάρι, το αυγό, τον κρόκο, το ψωμί και τις καυτερές πιπεριές και πρόσθεσε μια καλή δόση αλατιού και μπόλικο πιπέρι. Κάλυψε το μείγμα και δώσ' του κάνα μισαωράκι να «κάτσει».
2. Για να φτιάξεις τη σος, ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τα τσίλι και το σκόρδο και σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε κατόπιν τον ντοματοπελτέ, αλατοπιπέρωσε και άσε τη σάλτσα να σιγοβράσει (χωρίς καπάκι) για 40 περίπου λεπτά. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις τον βασιλικό λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος.
3. Πλάσε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια.
4. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τηγάνισε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά.
5. Ετοίμασε τα μακαρόνια μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό.
6. Πέντε λεπτά πριν ετοιμαστούν τα μακαρόνια, ρίξε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και άφησέ τα να σιγοβράσουν για... 5 λεπτά. Σούρωσε τα μακαρόνια και το πιάτο είναι πανέτοιμο. Σερβίρεις με μπόλικη (μπόλικη!) παρμεζάνα...



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: