Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλοι Έρωτες: Βίβιαν Λη-Λόρενς Ολίβιε

Μεγάλοι Έρωτες: Βίβιαν Λη-Λόρενς Ολίβιε

Ο παθιασμένος έρωτας της Βίβιαν Λη και του Λόρενς Ολίβιε κρατάει 4 χρόνια. Την σχέση κατάφεραν να την κρατήσουν μυστική, ω ναι! Από παπαράτσι και κουτσομπολιά.
Ο Λόρενς Ολίβιε, ένας οπαδός, όχι απλός θαυμαστής της γυναίκας του. Υποστηρίζει ότι η Βίβιαν ;δεν έχανε την γοητεία της ακόμη και αν διηγείτο μια χυδαία ιστορία ή ένα βρώμικο ανέκδοτο
Και οι δύο διέθεταν μια εξαιρετική γοητεία, θα μπορούσα να την περιέγραφα σχεδόν διακριτική
.

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙ 40 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Το 1940 στις 21 Αυγούστου καθοδόν για την Σάντα Μπάρμπαρα τσακώνονται για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος που θα
τους οδηγήσει στο ληξιαρχείο. Είναι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, που στο ληξιαρχείο του περιμένει ένας δικαστής , με την τελετή να κρατάει όσο ένα ρεπορτάζ σε δελτίο ειδήσεων.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Η Βίβιαν Λη πρωταγωνιστεί στο <Όσα παίρνει ο άνεμος> και ο Λόρενς Ολίβιε στα <Ανεμοδαρμένα Ύψη>. Εκείνος δεν προτείνεται ούτε για ένα Όσκαρ (κατά την διάρκεια της καριέρας του τιμάται 3 φορές με το αγαλματάκι φετίχ) ενώ η ταινία της αγαπημένης του <<λούζεται>> στα Όσκαρ.
Η σχέση πάθους τελειώνει τυπικά το 1960 με το διαζύγιό τους, ενώ από το 1953 η Βίβιαν Λη, με τις διαφωνίες τους να πληθαίνουν παθαίνει την πρώτη πολύ σοβαρή νευρική κρίση.
H Bίβιαν Λη στα μέσα της δεκαετίας του '40 διαγνώστηκε με φυματίωση, μια ασθένεια που την ταλαιπώρησε χρόνια και προκάλεσε τελικά το θάνατό της το 1967.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 16η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΙΑΝ ΛΗ

Πραγματικός σάλος είχε προκληθεί όταν ο συγγραφέας και συμπρωταγωνιστής της Ντάργουιν Πόρτερ, ισχυρίστηκε ότι η Βίβιαν ήταν Bisexual και νυμφομανής.
Περιγράφει, ο ίδιος συγγραφέας, την ηθοποιό με ακόρεστη όρεξη για άντρες, σε σημείο που η διεύθυνση του ξενοδοχείου στην Ιταλία αναγκάστηκε να την διώξει, καθώς εκείνη καλούσε στο δωμάτιο πάρα πολλούς άντρες
Όσο αναφορά στις νευρικές κρίσεις της, υποστηρίζεται ότι έπασχε από διπολική διαταραχή, ασθένεια ψυχική που σήμερα θεραπεύεται, τότε όμως οι γιατροί δεν είχαν ακόμη την γνώση αντιμετώπισής της.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Το 1960, η Λι αναφέρθηκε με ανάμεικτα συναισθήματα στην πρώτη εμπειρία με την ξαφνική φήμη και τις διθυραμβικές κριτικές, λέγοντας:
«Μερικοί κριτικοί είχαν την ανοησία να πουν ότι ήμουν μεγάλη ηθοποιός. Τότε σκέφτηκα ότι ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαν να μου κάνουν, καθώς έριξαν πάνω μου τέτοιο βάρος και τέτοια ευθύνη, που δεν ήμουν σε θέση να αντέξω. Μου χρειάστηκε καιρός για να μάθω να μην εντυπωσιάζομαι από εκείνες τις πρώτες εντυπώσεις των κριτικών. Το βρίσκω τόσο ηλίθιο. Θυμάμαι ακόμα πολύ καλά εκείνον τον κριτικό που το έκανε και δεν τον έχω συγχωρήσει.»

Ο ΛΟΡΕΝΣ ΟΛΙΒΙΕ

Ο Λόρενς Ολίβιε ερμήνευσε τηλεοπτικούς ρόλους, για τους οποίους
βραβεύτηκε τρεις φορές με το Βραβείο Emmy (το 1973 στην ταινία Το Μακρύ ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα, το 1975 στο Έρωτας Ανάμεσα στα Ερείπια και το 1982 στην Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ), ενώ το 1983 διασκεύασε τον Βασιλιά Ληρ για την τηλεόραση.
Το 1970 τιμήθηκε με τον τίτλο του λόρδου, το 1979 του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για την καλλιτεχνική του προσφορά και το 1981 τιμήθηκε με το αγγλικό παράσημο του Τάγματος της Τιμής.
Έλαβε εννιά υποψηφιότητες για όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου, το οποίο και κέρδισε μια φορά το 1948 για την ταινία Άμλετ (Hamlet).
Την ίδια χρονιά κέρδισε και ταινίας, με την ιδιότητα του παραγωγού,
για τον Άμλετ. Βραβεύτηκε επίσης με 2 Τιμητικά Όσκαρ, ένα το 1947 για το επίτευγμα της παραγωγής και της σκηνοθεσίας της ταινίας Ερρίκος ο 5ος (The Chronicle History of King Henry the Fifth with his Battell at Agincourt in France) και ένα το 1979 για το σύνολο του έργου του. Υπήρξε
επίσης υποψήφιος και για όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία του 1976 Ανθρωποκυνηγητό (The Marathon Man).
Το 1970 έγινε μέλος της Βουλής των Λόρδων και έγινε ο πρώτος ηθοποιός που τιμήθηκε με αυτόν τον τίτλο, ενώ το 1981 έγινε δεκτός στο Τάγμα του Merit.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει 14ο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

Ο Λόρενς Ολίβιε θεωρήθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους Σαιξπηρικούς ηθοποιούς. 
«Αν δεν ήμουν ηθοποιός θα είχα τρελαθεί. Η δουλειά είναι για μένα πηγή ζωής»
Έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ....
Ξεπέρασε τον εαυτό του σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Άμλετ» κερδίζοντας το πρώτο ‘Οσκαρ στην ιστορία του κινηματογράφου που πήρε ποτέ ηθοποιός που σκηνοθέτησε τον εαυτό του. Πριν από τη Βίβιαν Λι είχε παντρευτεί την ηθοποιό Τζιλ Οσμοντ και μετά την Τζόαν Πλόουραϊτ, με την οποία έζησε ως τον θάνατό του.

 
 

 
 
 




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: