Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να αντιμετωπίσεις τα τσιμπήματα


Πώς να αντιμετωπίσεις τα τσιμπήματα

Τι κάνεις όταν δεν έχεις προνοήσει για κάποιο προϊόν για να σε ανακουφίσει. Τσίμπημα από κουνούπι, μέλισσα ή τσούχτρα; Έχουμε τη λύση σε κάθε είδους τσίμπημα... Μάθε πώς θα μειώσεις το τσούξιμο, τον πόνο και τη φαγούρα εύκολα και απλά.


Κάτι σε τσίμπησε. Ο πόνος και το τσούξιμο δεν περνά με τίποτα και ο ερεθισμός επεκτείνεται γύρω από το σημείο; Τι να κάνεις για να ανακουφιστείς αν δεν έχεις προνοήσει να έχεις μαζί σου κάποιο προϊόν για τσιμπήματα ή βρίσκεις φαρμακείο;

Καταρχήν δε τι είδους τσίμπημα έχεις:

Μέλισσα ή Σφίγγα: Αν για παράδειγμα σε τσίμπησε μέλισσα ή σφήκα, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις το κεντρί. Για να τα καταφέρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βελόνα αποστειρωμένη ή ένα τσιμπιδάκι φρυδιών αφού πρώτα όμως το αποστειρώσεις καλά με οινόπνευμα ή φωτιά.

Μύγα ή κουνούπι: Αν πάλι πρόκειται για κάποιο κουνουπάκι ή μύγα τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού το μόνο που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι η έντονη φαγούρα και ίσως κάποια φουσκάλα ή σπυράκι.

Σκορπίος ή φίδι: Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα δεν είναι αστεία. Σε πρώτη φάση δέσε σφιχτά το σημείο του τσιμπήματος και κατευθύνσου στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Τσούχτρα: Αν είχες κι εσύ την ατυχία να σε άγγιξε τσούχτρα στο παρελθόν τότε θα ξέρεις πως εκτός από τον πόνο δημιουργείται έντονο κοκκίνισμα, ίσως και πρήξιμο στην περιοχή. Το πιο αποτελεσματικό για ανακούφιση είναι μια κορτιζονούχα αλοιφή ή αμμωνία, υπάρχουν όμως κι άλλα φυσικά γιατροδόφια που αν τα χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά μπορούν να βοηθήσουν.

Πώς να μειώσεις το τσούξιμο, τον πόνο & τη φαγούρα;
Σίγουρα πιο αποτελεσματικό θα είναι κάποιο φαρμακευτικό προϊόν αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μειώσεις την ενόχληση από τα τσιμπήματα.

Μηλόξυδο για το τσούξιμο: Το μηλόξυδο για παράδειγμα είναι βάλσαμο για τμιμπήματα σφήκας ή και μέδουσας απαλύνοντας το τσούξιμο καθώς το οξύ που περιέχει μετατρέπει ορισμένες τοξίνες όπως το δηλητήριο του κεντριού σε λιγότερο τοξικές. Με ένα κομμάτι βαμβάκι άλειψε το σημείο όπου σε τσίμπησε σφήκα και θα δεις ανακούφιση. Οι πλύσεις με μηλόξυδο μετά από δάγκωμα τσούχτρας αποτελεί επίσης αποτελεσματικό γιατρικό για τη φαγούρα και τον ερεθισμό.

Αλατόνερο ή οδοντόκρεμα για τη φαγούρα: Και το ξύδι κάνει δουλίτσα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και λίγη ποσότητα αλατόνερου ή και οδοντόκρεμας που θα ελλατώσουν τη φαγούρα.

Ασπιρίνη για τις φουσκάλες: Ένα δισκίο ασπιρίνης διαλυμένο σε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό μπορεί να βοηθήσει να εξαφανιστούν οι ενοχλητικές φουσκάλες που παρουσιάζονται μετά από τσιμπήματα εντόμων. Άφησε το μείγμα για δύο λεπτά πάνω στη φουσκάλα και μετά ξέπλυνε με δροσερό νερό. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί μετά από τέσσερις ώρες.

Κομπρέσα χαμομηλιού ή τσαγιού για να απαλύνεις τον πόνο: Το χαμομήλι έχει αντισυπτικές αλλά και καταπραϋντικές ιδιότητες, γι΄ αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό σε καλλυντικά. Για να φτιάξεις κομπρέσα χαμομηλιού άσε 1-2 κουταλιές χαμομήλι να μουλιάσει σε ½ κούπα βραστό νερό (για 10'). Στη συνέχεια πολτοποίησε το χαμομήλι και βάλε το πάνω σε γάζα που θα τοποθετήσεις στο πονεμένο μέρος. Επίσης, αν προτιμάς, μπορείς να βάλεις ένα φακελάκι κρύο τσάι σαν κομπρέσα, μαζί με λίγο μέλι που επίσης έχει αντισηπτικές ιδιότητες.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: