Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Παιδικό δωμάτιο, πριν το σχολείο


Σε λίγες μέρες αρχίζουν τα σχολεία και μια νέα πραγματικότητα θα έρθει να ανατρέψει το χαλαρό κλίμα που μέχρι τώρα υπήρχε στο σπίτι μας.

Το παιδικό δωμάτιο, από μια ακατάστατη παιδική χαρά, θα πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα χώρο δουλειάς, όπου το παιδί μας θα νιώθει άνετα μεν, αλλά πάνω απ’ όλα θα πρέπει να επικρατεί η τάξη κι όλοι αυτοί οι παράγοντες που του αποσπούν την προσοχή θα πρέπει όσο το δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν.

Ξεκινήστε λοιπόν από την βασική υποδομή των  επίπλων – εφόσον χρειάζεται.
Ένα άνετο κρεβάτι, ένα γραφείο και η βιβλιοθήκη του. Στα καταστήματα θα βρείτε εξαιρετικές  συνθέσεις για παιδικά δωμάτια  που βοηθούν εργονομικά το παιδί  και εξασφαλίζουν χώρους για να τακτοποιεί τα πράγματά του.
Δώστε την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται κατ’ αρχήν στην καρέκλα του – βάλτε το να την διαλέξει μόνο του – κι επιπλέον φροντίστε και για τον σωστό φωτισμό του γραφείο και γενικά του δωματίου.
Ένα φρεσκάρισμα  στο χρώμα των τοίχων του δωματίου, θα κάνει το παιδί σας να νιώσει πιο όμορφα στο νέο του περιβάλλον κι επιπλέον θα εξαφανίσει όλα αυτά που μέχρι τώρα υπήρχαν στους τοίχους και θα μπορούσαν να αποσπούν την προσοχή του παιδιού.
Τα χρώματα  στους τοίχους μπορούν να είναι  ανάλογα με την ηλικία του ενδιαφερομένου. Για παράδειγμα για τα παιδιά του Δημοτικού είναι όμορφη η θεματική διακόσμηση ανάλογα με τους ήρωες τους. Οι έφηβοι έχουν τις δικές τους προτιμήσεις , που περνάνε μέσα από τα αθλήματα που τους αρέσουν, αλλά και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα…
Προσπαθήστε να απομακρύνετε από το παιδικό δωμάτιο, κονσόλες από video games, τηλεόραση κι όλα αυτά που ξελογιάζουν και αποσυντονίζουν τα παιδιά.
Αφιερώστε χρόνο, για να μαζέψετε παρέα με τα παιδιά σας τα τετράδια και τα βιβλία της περσινής χρονιάς, καθαρίστε μαζί τα συρτάρια του γραφείου του και δείξτε του με ποιο τρόπο θα μπορεί από δω και πέρα μόνο του να τακτοποιεί το δωμάτιό του.
Στα καταστήματα θα βρείτε συνθέσεις με μεγάλα πολύχρωμα πλαστικά ή από σκληρό χαρτόνι κουτιά, που δίνουν όμορφη χρωματική νότα στο παιδικό δωμάτιο και θα το βοηθήσουν εύκολα να μαζεύει τα παιχνίδια του και να είναι πάντα ο χώρος του τακτοποιημένος
Διαλέξτε μια  μοκέτα, που θα καλύπτει και θα προστατεύει  το πάτωμα του δωματίου κατά την  διάρκεια του χειμώνα, σ’ ένα ζεστό  και φωτεινό χρώμα που θα αρέσει στο παιδί σας.
Σ’ αυτήν σας την επιλογή προσπαθήστε να είσαστε σίγουρη για την καλή της ποιότητα, γιατί πολλές φορές οι μοκέτες με την σκόνη που συγκεντρώνουν είναι υπεύθυνες για αλλεργίες που δημιουργούνται στα παιδιά.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: