Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κάντε ψώνια στο ίντερνετ. Συμφέρει!


Χρυσές ευκαιρίες κρύβει το διαδίκτυο! Ο χώρος του κυβερνοχώρου έχει γεμίσει από ηλεκτρονικά καταστήματα απ' όπου οι καταναλωτές μπορούν με χαμηλότερες έως και 30% τιμές να προμηθευτούν τα προϊόντα που επιθυμούν.


Έξυπνες αγορές γλιτώνοντας χρήματα μπορείτε να κάνετε και με τη μέθοδο των πωλήσεων εξ αποστάσεως. Τα διαφημιστικά έντυπα, το γνωστό τηλεμάρκετινγκ, οι συστημένες επιστολές είναι ορισμένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις για να πωλήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους χωρίς ο καταναλωτής να μπει στον... κόπο να μετακινηθεί από το σπίτι του.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι τρόποι αγοράς ειδών κρύβουν τεράστιες παγίδες και είναι πολύ συχνά τα φαινόμενα εξαπάτησης καταναλωτών. Για να μη χάσετε χρήματα αλλά και να εξοικονομήσετε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

@ Επιλέξετε το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε. Ψάξτε πρώτα τις τιμές στα καταστήματα που το διαθέτουν.

@ Επιχειρήστε να το συγκρίνετε αναζητώντας ηλεκτρονικά καταστήματα στο ίντερνετ. Αν δε βρίσκετε ακριβώς αυτό που θέλετε, δείτε αν υπάρχουν παρόμοια προϊόντα, τα οποία μπορεί να είναι και φθηνά.

@ Τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτουν, για όσους τα επισκεφθούν, προσφορές. Ουσιαστικά δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες από άλλες επιχειρήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις προσφορές αλλά πρώτα κάντε και μόνοι σας μία έρευνα τιμών σε αυτές τις επιχειρήσεις, για να δείτε αν όντως πρόκειται για προσφορές.

@ Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες που δικαιούστε να λάβετε κατά την πώληση από απόσταση και οι οποίες πρέπει να είναι σαφείς και κατανοητές και να σας παρασχεθούν πριν από τη σύναψη της συμβάσεως. Η σύμβαση από απόσταση είναι άκυρη, υπέρ του καταναλωτή, εάν πριν από τη σύναψή της, ο καταναλωτής δεν ενημερώθηκε με τα μέσα της χρησιμοποιούμενης τεχνικής επικοινωνίας κατά τρόπο ευκρινή, σαφή και κατανοητό, τηρουμένων των αρχών της καλής πίστης κατά τις εμπορικές συναλλαγές και των διατάξεων που διέπουν το κύρος των δικαιοπραξιών, για τα ακόλουθα ιδίως στοιχεία, καθώς και για κάθε μεταβολή αυτών:

την ταυτότητα και τη διεύθυνση του προμηθευτή,
τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του αγαθού ή της υπηρεσίας,
την τιμή, την ποσότητα και τις δαπάνες μεταφοράς, καθώς και το φόρο προστιθέμενης αξίας, εφόσον δεν περιλαμβάνεται στην τιμή,
τον τρόπο πληρωμής, παράδοσης και εκτέλεσης,
τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς ή της τιμής,
το δικαίωμα υπαναχώρησης,
το κόστος χρησιμοποίησης του μέσου επικοινωνίας από απόσταση, όταν υπολογίζεται με βάση άλλη εκτός των βασικών τιμολογίων.

@ Δεν πρέπει να επιβαρύνεστε με τις δαπάνες της επικοινωνίας από απόσταση για τη διαβίβαση της αποδοχής ή για την εκτέλεση της υπηρεσίας, εκτός αν αυτό αναφέρεται σαφώς στην πρόταση για σύναψη σύμβασης.

@ Απαγορεύεται η είσπραξη όλου ή μέρους του τιμήματος, ακόμη και με μορφή, εγγύησης, έκδοσης ή αποδοχής αξιόγραφων ή άλλη μορφή, πριν από την παράδοση του προϊόντος ή την παροχή της υπηρεσίας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει στη συνέχεια κατά την εκτέλεση της σύμβασης και το αργότερο κατά τη στιγμή παράδοσης του αγαθού ή της υπηρεσίας να σας διαβιβαστούν σε έντυπη μορφή ή σε οποιοδήποτε άλλο σταθερό μέσο (π.χ. δισκέτα, Cd -rom).

Η σύμβαση από απόσταση δεν ισχύει και είναι υπέρ σας, εάν δεν λάβετε, σε εύθετο χρόνο, κατά την εκτέλεσή της και το αργότερο κατά τη στιγμή της παράδοσης των αγαθών -τα οποία δεν πρόκειται να παραδοθούν σε τρίτους -εγγράφως ή με άλλο σταθερό μέσο, στο οποίο έχετε πρόσβαση, και στη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην πρόταση σύναψης σύμβασης, τις ακόλουθες τουλάχιστον πληροφορίες:

τις πληροφορίες για την επωνυμία του προμηθευτή, τον τρόπο εξόφλησης, την τιμή κλπ.
την επωνυμία και τη διεύθυνση του πιο προσιτού για τον καταναλωτή καταστήματος του προμηθευτή, όπου ο καταναλωτής μπορεί να απευθύνεται για την επισκευή του προϊόντος
τον τρόπο καταβολής του τιμήματος, περιλαμβανομένων των όρων πίστωσης ή πληρωμής με δόσεις, καθώς και τους όρους εξασφάλισης,
τους όρους και τον τρόπο άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης και, σε χωριστό έντυπο ή ηλεκτρονικό έγγραφο, υπόδειγμα δήλωσης υπαναχώρησης.
πληροφορίες σχετικές με την εξυπηρέτηση μετά την πώληση και τις υφιστάμενες εμπορικές εγγυήσεις και
τους όρους καταγγελίας της σύμβασης, όταν πρόκειται για σύμβαση αόριστου χρόνου ή διάρκειας μεγαλύτερης του ενός έτους.

@ Μη δεχτείτε να επιβαρυνθείτε οικονομικά είτε με ποσό είτε με διάφορες ρήτρες την υποχρέωση που έχουν οι προμηθευτές για την παροχή των προαναφερόμενων πληροφοριών.
Σε κάθε σύμβαση από απόσταση έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε αναιτιολόγητα εντός 14ημερολογιακών ημερών, αν δεν συμφωνήθηκε μεγαλύτερη προθεσμία, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να επιβαρύνεται με οποιαδήποτε δαπάνη, εκτός από τα έξοδα επιστροφής.
Η προθεσμία των 14ημερών μπορεί να παραταθεί έως τους τρεις μήνες εάν δεν σας έχουν κοινοποιηθεί οι συμβατικοί όροι που προβλέπει ο νόμος και δεν έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις του προμηθευτή και ως εκ τούτου η σύμβαση πάσχει εγκυρότητας. Από τη στιγμή όμως που θα σας κοινοποιηθούν οι σχετικές πληροφορίες αρχίζει να τρέχει η προθεσμία των 14 ημερολογιακών ημερών.

@ Να έχετε υπόψη σας ότι σε περίπτωση δόλιας χρήσης της κάρτας πληρωμής σας στο πλαίσιο σύμβασης από απόσταση μπορείτε να ζητήσετε την ακύρωση της πληρωμής κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και την επαναπίστωση για τα ποσά που έχουν καταβληθεί ή την επιστροφή των ποσών αυτών.

@ Η παράδοση πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία που ο προμηθευτής έλαβε την παραγγελία, εκτός αν έχετε συμφωνήσει κάτι διαφορετικό.
Αν το προϊόν (ή η υπηρεσία) σάς παραδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας μπορείτε να υπαναχωρήσετε και να αρνηθείτε να το παραλάβετε, εφόσον δεν έχετε πλέον συμφέρον στην εκτέλεση της σύμβασης. Δικαιούστε να σας επιστραφούν τυχόν ποσά που έχετε ήδη καταβάλει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις της πώλησης από απόσταση. Αυτό συμβαίνει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

στους αυτόματους διανομείς
στους εμπορικούς χώρους αυτόματης πώλησης
στις συμβάσεις που συνάπτονται με τους φορείς των τηλεπικοινωνιών δια της χρήσης των δημόσιων τηλεφωνικών θαλάμων
στις συμβάσεις προμήθειας τροφίμων ποτών ή άλλων αγαθών που προορίζονται για τρέχουσα οικιακή κατανάλωση και τα οποία παραδίδουν διανομείς, στον τόπο κατοικίας, διαμονής ή εργασίας του καταναλωτή σε τακτά χρονικά διαστήματα.
στις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με κράτηση, που έχουν ως αντικείμενο μεταφορές, κατάλυμα, σίτιση και ψυχαγωγία, στην περίπτωση, που ο προμηθευτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει τις υπηρεσίες αυτές, σε συγκεκριμένη ημερομηνία ή συγκεκριμένη χρονική περίοδο.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: