Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Η Ελλάδα ανήκει στην Ανατολή. Λάθος που μπήκε στην ΕΕ"

"Η Ελλάδα ανήκει στην Ανατολή. Λάθος που μπήκε στην ΕΕ"

Μπορεί να υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, που υπήρξε η μαγιά για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη που δημιουργήθηκε στη συνέχεια, ωστόσο τώρα… στα γεράματα ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν μιλά για λάθος απόφαση.


«Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ήταν λάθος που δεχτήκαμε την Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα απλά δεν ήταν έτοιμη. Είναι, βασικά, μια χώρα που ανήκει στην Ανατολή» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ένας από τους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κοινή συνέντευξη με τον έτερο αρχιτέκτονα και πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

Μάλιστα, ο Ντ’ Εστέν δε δίστασε να εξομολογηθεί στον Σμιτ ότι οι ενστάσεις του για την Ελλάδα δικαιώθηκαν από την ιστορία: «Χέλμουτ, θυμάμαι ότι είχες εκφράσει αμφιβολίες προτού αποδεχτούμε την Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981. Ήσουν σοφότερος από μένα. Η ευρωπαϊκή ομάδα δεν έπρεπε να αφεθεί να διευρύνεται για πάντα».

Ο Γερμανός πρώην Καγκελάριος, από την πλευρά του, σημείωσε πως ήδη 17 χώρες στην ευρωζώνη είναι «πάρα πολλές» και έκλανε λόγο για Ευρώπη μιας ταχύτητας προκειμένου μελλοντικά να γίνει δυνατή η δημιουργία μιας ομοσπονδίας τύπου Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχετικά με την Ελλάδα, τόνισε ότι «δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ» αλλά υποστήριξε πως αν δε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στο ευρώ, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει μόνη της.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: