Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα



Βασισμένο στην "Οδύσσεια" του Ομήρου. Το Stanford Summer Theater παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στο ομηρικό κείμενο, σε σκηνοθεσία Ρας Ρεμ.


Ξεκινά με τους εναρκτήριους στίχους της Οδύσσειας και περνά απευθείας στην ραψωδία ε’, η παράσταση «The Wanderings of Odysseus» («Οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα»), παρουσιάζεται από το Stanford Summer Theater του Διεθνώς Αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ. Βασισμένη στο ομηρικό έπος, είναι σε μετάφραση Ολίβιερ Τάπλιν και σκηνοθεσία Ρας Ρεμ και σηματοδοτεί την έναρξη του τριετούς προγράμματος «Αρχαίο δράμα: επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις» που πραγματοποιεί το Ίδρυμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Στην ραψωδία ε’, ο Οδυσσέας, έπειτα από μια μακροχρόνια παραμονή στο νησί της Καλυψούς, ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής. Οι θεοί του Ολύμπου στέλνουν τον Ερμή να ενημερώσει τη Νύμφη ότι ο ήρωας πρέπει να απελευθερωθεί από το μαγεμένο νησί της και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Με την απρόθυμη βοήθεια της Καλυψούς, ο Οδυσσέας κατασκευάζει μια σχεδία και ξεκινά το ταξίδι του. Έχοντας παλέψει με τα κύματα και παρά λίγο να χάσει την ζωή του, ύστερα από τρομερή θαλασσοταραχή που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ποσειδώνας, ο Οδυσσέας τελικά φτάνει ασφαλής στην ακτή της Σχερίας, στο ειρηνικό νησί των Φαιάκων.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1992 στο Μουσείο J.Paul Getty στο Μαλιμπού. Αργότερα, ο σκηνοθέτης της Ρας Ρεμ, επεξεργάστηκε και πάλι το έργο για να παρουσιαστεί το 2010 στο θερινό φεστιβάλ «Γύρω από τη Φωτιά» του Stanford, για εξαμελή θίασο με την συνοδεία ενός κρουστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Stanford συμμετέχει με δικούς του πόρους στο πρόγραμμα, καθώς ανέλαβε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων της πενταμελούς αποστολής, τις δαπάνες για την προετοιμασία και τις δοκιμές στις ΗΠΑ, καθώς και τμήμα του κόστους προσαρμογής των σκηνικών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια, επικεντρωμένα στην δραματοποίηση και την σκηνική πραγμάτωση του έπους από διακεκριμένους εισηγητές του Πανεπιστημίου του Stanford για τους σπουδαστές και αποφοίτους δραματικών σχολών ή σχολών παιδαγωγικής και φιλοσοφικής κατεύθυνσης.

Τι
Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα
Πού
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
, Τηλ.: 210-3418550
Συγγραφέας
Βασισμένο στην "Οδύσσεια" του Ομήρου
Σκηνοθέτης
Rush Rehm
Ηθοποιοί
Courtney Walsh, Jeffrey Bihr, Paul Baird, Peter Ruocco, Angela M. Farr Schiller, Ariel Mazel-Gee
Συντελεστές
Μετάφραση: Oliver Taplin, Θεατρική Προσαρμογή: Rush Rehm, Κοστούμια: Connie Strayer, Μουσική: Taylor Brady, Χορογραφίες: Katharine Hawthorne, Φωτισμοί: Jacob Νeil Boehm
Πότε
12 Σεπτεμβρίου
Μέχρι Πότε
15 Σεπτεμβρίου
Τι ώρα
20.30
Διάρκεια
135'
Διάλειμμα
Ναι
Εισιτήρια
10€ Κανονικό, 5€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 Ελεύθερη Είσοδος: Μαθητές/ Σπουδαστές Δραματικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας/ Φοιτητές Τμημάτων και Σχολών Κλασικής και Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης/ Μέλη Σ.Ε.Η./ Μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.









Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: