Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μικρά πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε σειρές


Οι τηλεοπτικές σειρές είναι μια ρεαλιστική (και άλλες φορές ιδεατή) αναπαράσταση της πραγματικότητας. Αλλά μερικές φορές μας πιάνουν απλά τα γέλια.


H κλασική απορία όταν πρωτοβλέπεις μια σειρά γυρισμένη στην Νέα Υόρκη είναι το πώς είναι δυνατόν να βρίσκουν ταξί 3 δευτερόλεπτα αφού έχουν σκεφτεί ότι χρειάζονται ένα. Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτό. Γιατί στις Αμερικάνικες σειρές η υπερβολή είναι πολλές φορές ο κανόνας.
Με αφορμή μια σκηνή του The Boss, μάζεψα μια λίστα με μερικά από εκείνα τα πράγματα που γίνονται μόνο στις σειρές. Και όχι στην πραγματική ζωή. Προφανώς και δεν θα μιλήσω για σειρές fiction.

Για να δει μια γυναίκα την κοιλιά της μας δείχνει και τα βυζιά της. Και μετά τα οπίσθιά της

Η Kathleen Robertson θέλει να ρίξει μια ματιά στην κοιλιά της. Αλλά φυσικά πρέπει να το κάνει με την μπλούζα σηκωμένη μέχρι πάνω από το – ναι, υπέροχα πλαστικό – στήθος της. Και σαν να μην φτάνει αυτό, στην επόμενη σκηνή ανακαλύπτεις ότι δεν φοράει τίποτα από κάτω και σου δείχνει τα οπίσθιά της. (Στις μύτες για να φαίνονται και πιο ωραία - να τα λέμε αυτά)

Τα σοβαρά πολιτικά meetings κρατούν 45 δευτερόλεπτα

Δύο λιμουζίνες, οκτώ πράκτορες και ο επικεφαλής του FBI πηγαίνουν μέχρι το γραφείο του Γερουσιαστή. Ακολουθεί ο εξής διάλογος: "- Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. - Κι όμως μπορώ. - Θα με βρεις αντιμέτωπο. - Πόλεμο θες; Πόλεμο θα έχεις". Ο επικεφαλής του FBI φεύγει από το γραφείο του γερουσιαστή. Ξέρεις κανένα ραντεβού εσύ να κρατάει λιγότερο από ένα λεπτό; Να οδηγούν την μισή Ουάσινγκτον για να ανταλλάξουν δύο προτάσεις;

Οι βόμβες σού λένε ακριβώς πότε θα εκραγούν

Βλέπεις λειτουργούν όλες με χρονόμετρο με μεγάλο ευανάγνωστο καντράν και κόκκινα νούμερα στο countdown. Έτσι για να ξέρεις ακριβώς πόση ώρα έχει η ομάδα του Hawaii Five-O για να την αφοπλίσει πριν σκάσει και σκοτώσει τον μισό πληθυσμό της Honolulu.

Οι ειδήσεις παίζουν κάτι που σε ενδιαφέρει άμεσα

Περνάς από το σαλόνι. Ωχ! Είναι ο πατέρας σου στην τηλεόραση. Ω ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ!!!! Εγκαταλείπεις το σπίτι άμεσα και τρέχεις να τον βρεις. Επειδή βασικά η τηλεόραση ασχολείται φουλ με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου και ποτέ δεν παρακολουθείς κάτι άσχετο έτσι απλά για να χαλαρώσεις όπως κάνει το 99% των ανθρώπων.

Οι μισθοί στην Αμερική είναι αστρονομικοί

Ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο ψέμμα του Sex & The City το γεγονός ότι η Carrie Bradshaw μπορούσε να αγοράζει Manolo και Louboutin με τον μισθό που έπαιρνε από εκείνη την στηλίτσα που έγραφε σε ένα περιοδικό της Νέας Υόρκης. Και όχι μόνο αυτό, είχε υπέροχο σπίτι, έβγαινε και ψώνιζε συνέχεια. Είναι πολλά τα παραδείγματα αλλά αυτή είναι η πλέον τρανταχτή.Εκείνη που κακόμαθε τις γυναίκες.

Όλες οι γυναίκες πάνε στην τουαλέτα να φρεσκαριστούν

Δεν ξέρω με τι γυναίκες έχεις κάνει παρέα στη ζωή σου αλλά οι περισσότερες γνωστές μου πάνε στην τουαλέτα για να κατουρήσουν. Καμιά φορά απλά και για να κουτσομπολέψουν. Αλλά για τον Θεό, όχι για να φρεσκάρουν το make-up τους.

Μπαίνοντας σπίτι παίρνεις μια μπίρα από το ψυγείο

Εντάξει να έχει το μυαλό του στην μπίρα το ρεμάλι ο Tim Riggins από τοFriday Night Lights αλλά δεν γίνεται κάθε εργαζόμενος Αμερικανός εργένης να λιώνει στις μπίρες με το που μπει στο σπίτι. Είτε φοράει κουστούμι με λυμμένη γραβάτα είτε είναι εργάτης και έχει γυρίσει από την οικοδομή, περιμένει πώς και πώς να πάει σπίτι και να κάτσει στον καναπέ με μια μπίρα.

Στο ξύλο έρχονται όλοι ένας-ένας

Λες και υπάρχει κώδικας τιμής όταν θέλουν είκοσι άτομα να σε πλακώσουν στο ξύλο και έρχονται ένας – ένας για να προλαβαίνεις να τους αντιμετωπίσεις και τελικά να τους τρέψεις σε φυγή.

Το DNA cross-check κρατάει μερικά δευτερόλεπτα

Έχουν δείγμα DNA του δράστη στο CSI. Ου τέλεια, βάλ' το στο pc. Σε δέκα δευτερόλεπτα έχεις φωτογραφία του δράστη, την διεύθυνση που μένει τώρα και την σύνδεσή του με το θύμα. Η διασταύρωση DNA στα αστυνομικά τμήματα παίρνει μέρες αν όχι εβδομάδες. Να τα λέμε αυτά.

Κλείνοντας το ντουλαπάκι στο μπάνιο υπάρχει κάποιος στον καθρέφτη

Δεν θέλω καν να μπω στο τριπάκι να το σκέφτομαι κάθε φορά που ανοιγοκλείνω το ντουλάπι στο μπάνιο μου. Αλλά στο 100% των περιπτώσεων που το έχω κάνει μέχρι τώρα δεν βρέθηκε κανένας δολοφόνος από πίσω μου. Και σίγουρα αν ερχόταν δεν θα περίμενε να τον πάρω χαμπάρι για να με σκοτώσει.

Τα ταξί πληρώνονται με 5δόλαρα και 10δόλαρα

Καμία ενδιάμεση τιμή ρε παιδί μου. Δεν παίζει ή κούρσα να είναι 7 δολάρια. Ή ακόμα χειρότερα, δεν παίζει να τους ενδιαφέρει ότι η κούρσα κοστίζει 7 δολάρια γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό που έχουν να κάνουν που δεν τους νοιάζουν τα ρέστα. Ποιον δεν νοιάζουν τα ρέστα ρε;

Ο τρομοκράτης αλλάζει γνώμη

Δεν θα πω σε ποια σειρά αναφέρομαι για να μην μου πείτε για spoilers. Και δεν είμαστε σίγουροι πόσες τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν συντελεστεί επειδή οι θύτες κότεψαν στο τέλος ή σκέφτηκαν το ευρύτερο καλό. Σε γενικές γραμμές όμως όταν ο τρομοκράτης είναι δίπλα στον στόχο, πατάει το κουμπί, μπουμ.

Οι κλωτσιές στο πρόσωπο δεν σε αφήνουν στον τόπο

Χθες βράδυ έβλεπα ένα επεισόδιο στο Rookie Blue όπου 3 έδερναν έναν. Αλλά όταν λέμε ξύλο εννοούμε κλωτσιές στα πλευρά, μπουνιές στο πρόσωπο και μερικές σημαντικότατες κλωτσιές στη μύτη τα δόντια και το μέτωπο. Α ναι. Το επόμενο πρωί είχε μια μικρή γρατζουνιά πάνω από το ένα φρύδι και μια μεγάλη μελανιά στα πλευρά. Κατά τα άλλα cool.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: