Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η διατροφή που νικάει το χρόνο


Η διατροφή που νικάει το χρόνο

Μπορεί το πρόσωπό µας να παραµείνει όµορφο και λαµπερό χωρίς ρυτίδες στο πέρασµα του χρόνου; Η απάντηση είναι «ναι», αρκεί να µάθουµε να τρώµε σωστά.


Ένα από τα «όπλα» µας κατά των ρυτίδων είναι µια σωστή διατροφή που µπορεί να σταµατήσει το χρόνο. Ένα καλά µελετηµένο και ισορροπηµένο διαιτολόγιο µπορεί όχι µόνο να καθυστερήσει την εµφάνιση των σηµαδιών του χρόνου αλλά και να επιµηκύνει τη διάρκεια της ζωής µας.

Μάθετε λοιπόν ποιες τροφές µπορεί να κρύβουν το ελιξίριο της νεότητας.

Πείτε «ναι» στα αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία (βιταµίνη C, Ε, β-καροτίνη, πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, ψευδάργυρος, σελήνιο, λυκοπένιο) αποτελούν το βασικό και αναπόσπαστο χαρακτηριστικό µιας δίαιτας που στοχεύει στη µακρόχρονη διατήρηση της νεότητας.

Κι αυτό επειδή αυτά τα στοιχεία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισµό από χρόνιες νόσους, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά, ενώ παράλληλα καθυστερούν τη γήρανση και συµβάλλουν στη διατήρηση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, βοηθώντας µε αυτό τον τρόπο την επιδερµίδα να παραµείνει σφριγηλή για περισσότερο.

Τρόφιµα πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι:

-Τα λαχανικά (ιδιαίτερα το µπρόκολο, το σπανάκι και η ντοµάτα).
-Τα φρούτα.
-Τα προϊόντα σησαµιού, όπως το ταχίνι.
-Τα όσπρια.

Σύμμαχοι τα Ω-3

Η αυξηµένη πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων φαίνεται ότι έχει άµεση επίδραση στην εικόνα της επιδερµίδας µας βελτιώνοντάς την αισθητά.

Τρόφιµα µε σηµαντικές ποσότητες ω-3 είναι τα λιπαρά ψάρια (σολοµός, σκουµπρί, ρέγγα, σαρδέλα) και οι ξηροί καρποί, και ειδικά τα καρύδια και τα αµύγδαλα.

«Όχι» σε σάκχαρα και κορεσµένα λιπαρά

Στην καθηµερινή διατροφή υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται. Αυτό δεν σηµαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσετε την κατανάλωση συγκεκριµένων τροφών, αλλά ότι θα πρέπει να τις συµπεριλάβετε µέσα σε ένα ισορροπηµένο διαιτολόγιο.

Η τακτική και υψηλή κατανάλωση επεξεργασµένων δηµητριακών, όπως το άσπρο ψωµί και το αλεύρι, τα ζυµαρικά και κάποια τρόφιµα µε υψηλή περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα και κορεσµένα λιπαρά οξέα έχουν –σύµφωνα µε έρευνες– συσχετιστεί µε την επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Τέτοια τρόφιµα είναι η ζάχαρη και όσα την περιέχουν σε υψηλά ποσοστά, καθώς και τα ζωϊκά προϊόντα µε υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (δηλαδή πλήρη γαλακτοκοµικά, το δέρµα του κοτόπουλου και το κρέας από µέρη των ζώων µε πολύ λίπος).

Αποφύγετε τις καταχρήσεις

Το κάπνισµα και η υπερκατανάλωση αλκοόλ αποτελούν καταχρήσεις που κρύβουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία της επιδερµίδας, γι' αυτό και η αποφυγή τους κρίνεται αναγκαία.

Χρήσιµες οδηγίες

-Καταναλώνετε αρκετό νερό ώστε ο οργανισµός σας να ενυδατώνεται επαρκώς.

-Προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να διατηρείτε το στρες και την ένταση της καθηµερινότητας σε χαµηλά επίπεδα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: