Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας μύθος καταρρίφθηκε: Οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπικότητα των γυναικών



Μέχρι τώρα ήξερες ότι οι άντρες προσέχουν κυρίως την εμφάνιση σε μια γυναίκα, ενώ οι γυναίκες κυρίως το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άντρα (καλά, και το πόσα βγάζει...). Έλα όμως που άρχισαν να αντιστρέφονται τα πράγματα. Δες τι αποκαλύπτει νέα επιστημονική έρευνα.


Ξέχνα τα στερεότυπα με τα οποία γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές. Νέα επιστημονική έρευνα, που φέρνει τα πάνω στις σχέσεις ανδρών και γυναικών, υποστηρίζει ότι στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το ενδιαφέρον των αντρών για την εμφάνιση μιας γυναίκας δίνει σιγά-σιγά τη θέση του στο ενδιαφέρον για το μυαλό και το χαρακτήρα της.
 
Αντίθετα, οι γυναίκες νοιάζονται όλο και περισσότερο για την εμφάνιση ενός άντρα και λιγότερο για τα λεφτά του και αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, αφού μπορούν και μόνες τους πλέον να συντηρήσουν τον εαυτό τους.
"Διαπιστώσαμε ότι σε χώρες όπως η Βρετανία ή ακόμα περισσότερο οι Σκανδιναβικές, οι άντρες δίνουν ολοένα μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλες αρετές, όπως η νοημοσύνη, αντί να επικεντρώνονται στις καμπύλες ή σε άλλα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, όπως οι μαγειρικές ικανότητες μιας γυναίκας", εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Marcel Zentner, Ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του York.
 
Από την άλλη μεριά, "ενώ μέχρι πρότινος οι γυναίκες έδιναν πολύ μεγάλη έμφαση στην οικονομική επιφάνεια των ανδρών, η προτίμησή τους αυτή αρχίζει να φθίνει και να μετράει περισσότερο η εμφάνιση", συμπληρώνει.
Τα συμπεράσματα του Zenter και των συνεργατών του στηρίζονται σε έρευνα που έγινε σε 12.000 ανθρώπους, σε περισσότερες από 30 χώρες, οι οποίοι ρωτήθηκαν ποια χαρακτηριστικά θεωρούν πιο σημαντικά σε έναν σύντροφο.
 
Εκεί όπου η παράδοση έχει τον πρώτο λόγο
Τα πράγματα ωστόσο είναι διαφορετικά στις πιο παραδοσιακές κοινωνίες. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων είναι μεγαλύτερες, τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά εξακολουθούν να επικρατούν. Σε αυτές τις χώρες, οι άντρες θέλουν τις γυναίκες στρουμπουλές (αφού το παχουλό σώμα υποδηλώνει καλή γονιμότητα) και καλές νοικοκυρές, ενώ εκείνες τους θέλουν πλούσιους (για να ζήσουν άνετα αυτές και τα παιδιά που θα αποκτήσουν).
"Η έρευνά μας υποδηλώνει ότι η αύξηση της ισότητας των φύλων στις προηγμένες κοινωνίες, μπορεί να αλλάξει και τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το αντίθετο φύλο. Αντί λοιπόν οι άντρες να αναλώνονται στο πώς θα βγάλουν χρήματα, καλό είναι να ασχοληθούν λίγο και με τον καθρέφτη τους", κατέληξε ο δρ Zentner.
Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές συμπεριλαμβάνονται στην Παγκόσμια Έκθεση για το Χάσμα των Φύλων (Global Gender Gap Report), η οποία καλύπτει συνολικά 135 χώρες και εκδίδεται κάθε χρόνο από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: