Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ρόδι, ο ανδρικός σύμμαχος και όχι μόνο


rodi

Το 'ΡΟΔΙ' δεν είναι μόνο σύμβολο καλοτυχίας, ευημερίας, της αφθονίας, της γονιμότητας, του πλούτου και του 'Ερωτα για πολλούς λαούς από την αρχαιότητα έως σήμερα. Είναι και εξαιρετικά ωφέλιμο και ευεργετικό για τον οργανισμό του ανθρώπου.


Το δέντρο κατάγεται από την Περσία αλλά έχει καλλιεργηθεί χιλιάδες χρόνια και στη Μεσόγειο. Στην αρχαιότητα μαρτυρείται σε πολλά κείμενα (Αθηναίους κτλ), και γίνεται σαφής διάκριση ανάμεσα στις ξινές και στις γλυκές ροδιές – κάτι που συνέβαινε και στην Ελληνική ύπαιθρο μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες. Παρόμοιες μπορούμε να βρούμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος όπως Ιωλκό, Θεσπρωτία και τη πρώην Ελληνική περοχή των Αγίων Σαράντα και αναφέρονταν ως α/ γλυκά β/ ξινά και γ/ μογόσικα.
rodi -2
Το ρόδι από την αρχαιότητα είχε μια ιδιαίτερη θέση στις αντιλήψεις, στη διατροφή και στις προσπάθειες των ανθρώπων να νικήσουν τις ασθένειες. Στην εποχή μας το ρόδι είναι παγκοσμίως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A και E, σίδερο, κάλιο και έχει πολλές αντιοξειδωτικές και φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Επίσης, περιέχει τανίνες, ανθοκιανίνες και ελλαγικό οξύ και η συγκέντρωση αυτών των ευεργετικών ουσιών έχει 3 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι. Περιέχει φυτικές ίνες και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
rodi -2
Σύμφωνα με κλινικές και επιστημονικές μελέτες Αμερικανών και Ισραηλινών επιστημόνων, έχει αποδειχτεί ότι η κατανάλωση ροδιού έχει σημαντική ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και αντικαρκινική δράση. Το ρόδι λόγω αυτών των ουσιών που περιέχει προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλει:
- Στην καλή κυκλοφορία του αίματος
- Στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος
- Κατεβάζει την πίεση και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες
- Στην διατήρηση των φυσιολογικών τιμών της χοληστερόλης και των λιπιδίων
- Στην αντιμετώπιση των ανδρολογικών παθήσεων
- Αυξάνει τη γονιμότητα
- Στην αντιμετώπιση των αρνητικών συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης
- Στην καλή υγεία, ευεξία και προστασία του δέρματος, αφού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: