Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η «πατριωτική διδασκαλία» εξοργίζει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ


Χιλιάδες διαδηλωτών (40 χιλ., όπως εκτίμησαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, όμως σχεδόν 10 χιλ. σύμφωνα με την τοπική αστυνομία), υπό βροχή ζήτησαν στο Χονγκ Κονγκ από την κυβέρνηση στο Πεκίνο, να καταργήσει πριν από τη νέα σχολική περίοδο την προγραμματιζόμενη για
υποχρεωτική παρακολούθηση από τους μαθητές από το σχολικό έτος '16 «πατριωτική διδασκαλία».

Οι διαδηλωτές, γονείς μαθητών, οι οποίοι είχαν ξανακινητοποιηθεί τον Ιούλιο, εκτιμούν ότι τα μαθήματα αυτά, «συνιστούν μια πλύση εγκεφάλου». Έως το σχολικό έτος '16, πάντως, η παρακολούθηση των ίδιων μαθημάτων γίνεται «κατ'επιλογήν». Εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι, η κινεζική κυβέρνηση «φροντίζει να ακούει όλες τις απόψεις».

Όμως ο ίδιος δεν αποσαφήνισε, τι αυτή θα αποφασίσει τελικά για τα «τα μαθήματα καλλιέργειας της εθνικής ταυτότητας», όπως τα χαρακτήρισε. Συνέστησε, επίσης, στους γονείς των παιδιών να «παραμένουν ήρεμοι, όσο κι αντικειμενικοί, να φροντίζουν πρωτίστως το συμφέρον των παιδιών τους».

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Γαλλικού πρακτορείου από το Χονγκ Κονγκ, στη μεγαλούπολη των περίπου 7 εκατομ. μεγαλώνει η εναντίωση για τις εντολές για τη σχολική εκπαίδευση από την κυβέρνηση στο Πεκίνο. Μάλιστα, τρεις σπουδαστές της ανώτερης εκπαίδευσης έκαναν για τον ίδιο λόγο μια τριήμερη απεργία πείνας.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: