Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Aποχωρεί από την ελληνική αγορά η Sony Pictures!


Aποχωρεί από την ελληνική αγορά η Sony Pictures!

H μεγαλύτερη ξένη επιχείρηση διανομής ταινιών στη χώρα μας «δεν βγαίνει», λόγω της κρίσης και του εντελώς νέου σκηνικού που αυτή έφερε στο Home Entertainment και τον κινηματογράφο στη χώρα μας.


Sony Pictures, Universal Pictures, Walt Disney Studios… Αυτές οι εταιρείες παραγωγής και αρκετές ακόμη υπάρχουν στο πορτφόλιο της Sony Pictures Hellas, του κολοσσού ανάμεσα στις εταιρείες διανομής στην Ελλάδα. Θυγατρική της «μαμάς» Sony Pictures Entertainment που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία των ταινιών που παράγουν τα παραπάνω κινηματογραφικά στούνιο στις αίθουσες αλλά και σε DVD, η ελληνική Sony Pictures κλείνει! Ταινίες όπως η «Ναυμαχία», οι «Εκδικητές» και σειρές όπως το “Grey’s Anatomy” και οι «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» ψάχνουν για διανομέα!
Ήδη οι περισσότεροι υπάλληλοί της Sony Pictures Hellas έχουν αποχωρήσει με εθελουσία έξοδο και οι διαπραγματεύσεις με τις υπόλοιπες εταιρείες διανομής στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, ώστε πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε ποιο στούντιο θα εκπροσωπείται από ποιον διανομέα. Αναμένεται η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί από το τέλος του 2012 και την επόμενη χρονιά η Sony Pictures να μην υπάρχει πια στην Ελλάδα.
Τα DVD, οι εφημερίδες και η κρίση
Όταν η «μαμά» Sony Pictures αποφάσιζε να ανοίξει θυγατρική στην Ελλάδα, το 2006, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Ήταν μια περίοδος που οι εφημερίδες μοίραζαν σε DVD πολλές ταινίες κάθε εβδομάδα. Πολλές φορές επρόκειτο για πρόσφατες και μεγάλες παραγωγές, για τις οποίες οι εφημερίδες πλήρωναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δικαιώματα.
Την ίδια ώρα και το Home Entertainment γενικότερα τα πήγαινε πολύ καλά, με τις νέες συσκευές (blu-ray) που απέδιδαν καλύτερη εικόνα και ήχο, να προσελκύουν όλο και περισσότερο κοινό. Και, βέβαια, η καλή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων τους επέτρεπε το «σινεμαδάκι μια φορά την εβδομάδα», κατά μέσο όρο, κάτι που απέφερε στις εταιρείες διανομής σημαντικά έσοδα και από τις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το σκηνικό, όμως, άλλαξε ραγδαία. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Sony Pictures είχε μείωση 50% στα έσοδά της και πλέον «δεν βγαίνει». Όταν το 2008 έκανε τζίρο 18 εκατ. ευρώ και πέρσι μόλις 3 εκατ. ευρώ, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι το σκηνικό είναι ζοφερό. Οι ζημίες της εταιρείας για το 2011 έφτασαν τα 6 εκατ. ευρώ!
Δεν είναι, βέβαια, μόνο η Sony Pictures που πλήττεται, αλλά και αρκετές από τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία της διασκέδασης, πολλές από τις οποίες λέγεται ότι σκοπεύουν να βάλουν λουκέτο. Και σίγουρα η αποχώρηση ενός τέτοιου κολοσσού θα πυροδοτήσει μια αλυσίδα εκρήξεων στο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Odeon είχε το 2011 σημαντικές ζημίες (4,4 εκατ. ευρώ), ενώ ακόμη χειρότερα τα πήγε η Audiovisual με ζημίες 11,7 εκατ. ευρώ.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: