Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

7 συνήθειες που «κρατούν» το σπίτι μας καθαρό


Με λίγη προσοχή στις... λεπτομέρειες, μπορούμε να διατηρήσουμε στο σπίτι μας καθαρό και περιποιημένο, χωρίς να χρειάζεται να είμαστε όλη την ώρα με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι!



Σίγουρα το καθάρισμα δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε  να κάνουμε κάθε φορά που επιστρέφουμε  στο σπίτι κουρασμένες από τη δουλειά. Όμως, κάποιος... χρειάζεται να το κάνει και αυτό και ως δια μαγείας ο κλήρος πάντα πέφτει σε μας, που απολαμβάνουμε ίσως περισσότερο από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας την αίσθηση του τακτοποιημένου και καθαρού χώρου στον οποίο ζούμε!

Κι όμως, αλλάζοντας ή βελτιώνοντας μερικές μικρές καθημερινές μας συνήθειες, είναι σίγουρο πως το σπίτι μας και θα φαίνεται και θα είναι πολύ πιο καθαρό... για περισσότερο καιρό!


1.       Αφήνουμε  τα παπούτσια στην είσοδο
Τοποθετούμε στην είσοδο του σπιτιού μια «κλειστή» παπουτσοθήκη, ώστε να θυμόμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε,  να βάζουμε τα παπούτσια μας εκεί. Άλλωστε ποιος θέλει να κουβαλάει μέσα στο χώρο του τη σκόνη και τις «ακαθαρσίες» που μαζεύουν τα παπούτσια του κατά τη διάρκεια της ημέρας;  Προσοχή! Είναι υπερβολικό να ζητήσουμε από τους καλεσμένους μας να «μιμηθούν» αυτή την τακτική, αν και μου έχει συμβεί!

2.       «Εξαφανίζουμε»  τη σκόνη πριν προλάβει να εξαπλωθεί
Έχοντας σε μια εύκαιρη θέση την ηλεκτρική σκούπα, μπορούμε να αφιερώνουμε 5 λεπτά μέσα στην ημέρα μας για να καθαρίζουμε έναν μόνο χώρο του σπιτιού. Έτσι θα επιτύχουμε να μη συγκεντρώνεται η σκόνη σε ολόκληρο το σπίτι και σταδιακά, θα διαπιστώσουμε πως είναι πιο καθαρό.

3.       Ξεπλένουμε  τα πλακάκια μετά το ντους
Αν περάσουμε αμέσως μετά το ντους μας τις επιφάνειες που βράχηκαν με ένα απορροφητικό πανί, δεν θα προλάβουν να σχηματιστούν άλατα γύρω από τις βρύσες ή πάνω στα πλακάκια κι έτσι το μπάνιο μας θα είναι πάντα περιποιημένο χωρίς να χρειάζεται να παλεύουμε μία φορά την εβδομάδα με σκληρά απορρυπαντικά προϊόντα!

4.       Γυαλίζουμε  τον νιπτήρα, καθώς πλένουμε τα δόντια σου
Ξέρω, ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι!  Με το ένα χέρι κρατάμε την οδοντόβουρτσα, ενώ με το άλλο... μπορούμε να καθαρίσουμε τον νιπτήρα χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό πανί ή ακόμα και μωρομάντηλα που γυαλίζουν τις επιφάνειες του στη στιγμή!

5.       Αδειάζουμε το ψυγείο πριν το γεμίσουμε
Αν κάθε φορά που φτιάχνουμε  τη λίστα με τα ψώνια μας, αφαιρούμε τα προϊόντα που έχουν λήξει, ή μισοτελειώσει και αλλοιωθεί, από το ψυγείο τότε έχουμε διπλό όφελος: Και καθαρίζουμε εγκαίρως τον χώρο του ψυγείου, προστατεύοντάς το από την εξάπλωση διαφόρων μικροβίων και κερδίζουμε χρόνο, γυρνώντας από το σούπερ μάρκετ, αφού μπορούμε  να τοποθετήσουμε κατευθείαν τα προϊόντα στα ράφια.

6.       Εξαφανίζουμε μυρωδιές των απορριμμάτων
Να μία ιδέα για ένα σπιτικό καθαριστικό ειδικά για τον κάδο των απορριμμάτων της κουζίνας, που θα μας «λύσει τα χέρια», μειώνοντας και τη συχνότητα του καθαρισμού του και τις μυρωδιές από τα σκουπίδια. Οδηγίες: «Πασπαλίζουμε» τον κάδο με μπόλικη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε μέσα ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι ή χυμό μισού λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 20' και ύστερα σκουπίζουμε τα υγρά με ένα απορροφητικό πανί, προτού τοποθετήσουμε μέσα την πλαστική σακούλα.

7.       Αποθηκεύουμε  τα απορρυπαντικά ξεχωριστά
Κάθε χώρος του σπιτιού χρειάζεται τα δικά του απορρυπαντικά για να τον καθαρίσουμε, γι αυτό προτίμαμε να τα αποθηκεύουμε εκεί όπου τα χρησιμοποιούμε. Στο ντουλάπι του μπάνιου για παράδειγμα, τοποθετούμε το απολυμαντικό προϊόν, το τζελ κατά των αλάτων και το καθαριστικό υγρό για τον καθρέφτη. Έτσι δεν θα χρειαστεί ξανά να ψάχνουμε και να μεταφέρουμε το καθετί από τον ένα χώρο στον άλλον.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: