Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 10 «εντολές» για να χάσετε βάρος

Οι 10 «εντολές» για να χάσετε βάρος

Είναι αλήθεια ότι καθημερινά υπάρχουν φήμες, έρευνες, παραφιλολογίες και φυσικά αναρίθμητες συνταγές και δίαιτες που υπόσχονται σίγουρη και εγγυημένη απώλεια βάρους. Τίποτα από αυτά όμως δεν είναι αρκετό αν δεν ακολουθήσετε τις...10 εντολές για την απώλεια των περιττών κιλών.


Φρούτα και λαχανικά σε πρώτο πλάνο
Όλες οι έρευνες, χωρίς εξαίρεση επιμένουν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη όχι μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και στη διατήρησή του. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να περιέχει το καθημερινό σας διατροφολόγιο 5 με 9 μονάδες φρούτων ή λαχανικών. Τα λαχανικά προσφέρουν «απλόχερα» φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, μοναδικής σημασίας για τη συνολική καλή υγεία, ειδικά στην περίπτωση όπου ακολουθείτε ένα θερμιδικά χαμηλό διατροφολόγιο στην προσπάθεια να χάσετε κιλά. Τα φρούτα από την άλλη είναι επίσης γεμάτα με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για τη θεραπεία απέναντι στις «αμαρτωλές λιγούρες».
Πρωτεΐνες, πρωτεΐνες και πάλι πρωτεΐνες
Έρευνες έχουν δείξει ότι το ένα τέταρτο των θερμίδων που λαμβάνουμε πρέπει να είναι πρωτεΐνες, δηλαδή τρόφιμα όπως αβγά, κρέας, ψάρια. Και αυτό επειδή ακριβώς η πρωτεΐνη δίνει την αίσθηση του κορεσμού, «ξαναγεμίζει τις μπαταρίες» των μυών ειδικά μετά από εντατική άσκηση και αποβάλλει πιο εύκολα και γρήγορα το λίπος. Άρα κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει πρωτεϊνούχα τρόφιμα.
Το πρωινό είναι must
Όλοι το λένε αλλά πόσοι το τηρούν τελικά; Η αλήθεια είναι ότι το πρωινό είναι πράγματι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Περισσότερα από 1000 άτομα που έχασαν πάνω από 15 κιλά ακολούθησαν πρόγραμμα με ένα γερό πρωινό στο διατροφολόγιο τους και ένα χρόνο μετά δήλωσαν ότι το πρωινό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας. Το καλύτερο μάλιστα πρωινό οφείλει να περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό και βοηθούν το σώμα να παραμένει «χορτάτο» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Αλλάξτε τα κουζινικά σας
Η ψυχολογία είναι μεγάλη υπόθεση στη μάχη των κιλών. Ένα καλό κόλπο είναι να αντικαταστήσετε τα μεγάλα πιάτα στα οποία τρώτε με μικρότερα. Έτσι θα αισθάνεστε ότι τρώτε μεγαλύτερη μερίδα. Μάλιστα έρευνα του πανεπιστημίου του Cornell αποκάλυψε ότι άτομα που έτρωγαν πρωινό σε μεγάλα μπολ κατανάλωναν 16% περισσότερο φαγητό από εκείνους που προτίμησαν ένα μικρότερο.
Ενυδάτωση= κλειδί
Πολύ συχνά έχετε την αίσθηση της πείνας, αν και δεν έχει περάσει αρκετή ώρα που φάγατε κάτι. Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχετε παρερμηνεύει τα σινιάλα που σας στέλνει ο εγκέφαλος και το στομάχι σας. Το γνωστό «δεν πεινάτε, διψάτε» ισχύει. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα και θα δείτε τελικά ότι δεν…πεινούσατε τόσο πολύ.
Ξεχάστε τα ξενύχτια
Αν θέλετε να χάσετε βάρος η πικρή αλήθεια είναι ότι πρέπει να ξεχάσετε τα ξενύχτια. Τουλάχιστον 7 ώρες καλού νυχτερινού ύπνου, συμβάλλουν δυναμικά στην απώλεια των περιττών κιλών. Σε αντίθετη περίπτωση, το σώμα παράγει γκρελίνη, μια ορμόνη που προκαλεί την πείνα άρα και τη διατήρηση του λίπους. Η επονομαζόμενη και «ορμόνη της πείνας» συμβάλει στις ..κακές επιλογές οι οποίες συχνά συνοδεύονται από νυχτερινές επισκέψεις στο ψυγείο.
Όχι στις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Μπορεί να υπόσχονται πολλά αλλά, δυστυχώς κάνουν πολλά περισσότερα. Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όχι μόνο δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους αλλά ενδέχεται να προσθέσουν και κανένα κιλό στη ζυγαριά σας. Αυτό που τελικά πετυχαίνει η έντονη, γλυκιά γεύση τους είναι να εντείνει περισσότερο την όρεξη για κάτι γλυκό παρά να την περιορίζει.
Ας φάμε κάτι λοιπόν
Η παλιά τεχνική έλεγε: αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, μην τρώτε ανάμεσα από τα γεύματα. Ξεχάστε το αυτό. Η νέα μέθοδος λέει ότι: Μη μένετε περισσότερες από πέντε ώρες χωρίς γεύμα. Αν αφήστε τον εαυτό σας να πεινάσει, η λογική της…λαιμαργίας λέει ότι δεν θα κάνετε και τις καλύτερες επιλογές στο μενού. Όταν πεινάτε, η πρώτη σκέψη είναι fast food, εάν όμως διατηρείτε τα επίπεδα του σακχάρου του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι που κάνουν τα μικρά γεύματα, μειώνετε το αίσθημα της πείνας και έχετε τον έλεγχο της όρεξής σας.
Εμπρός κουνηθείτε
Αυτό δεν αποτελεί και έκπληξη πάντως: βρείτε ώρα για άσκηση. Η γυμναστική σας φέρνει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια κοντά στο στόχο της απώλειας βάρους. Ο συνδυασμός ωστόσο σωστής διατροφής και τακτικής γυμναστικής έχει τα ιδανικά αποτελέσματα,. Η άσκηση είναι κυρίαρχος παράγοντας όχι μόνο στην απώλεια των περιττών κιλών αλλά εγγυάται ότι δεν θα ξαναχρειαστείτε…δίαιτα.
Ηρεμία και γαλήνη
Η 10η εντολή αφορά στην ψυχολογική διάθεση του καθενός. Για να είναι επιτυχημένη μία δίαιτα και να έχετε ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας και διάθεσης να συνεχίσετε σε ένα ομολογουμένως δύσκολο διατροφικό δρόμο, στερήσεων και αλλαγών, πρέπει αν μη τι άλλο η διάθεσή σας να είναι καλή. Το στρες και το άγχος δεν βοηθούν στη «μάχη» σας. Επιπλέον το στρες ωθεί το σώμα να κρίνει περισσότερη κορτιζόνη, την ορμόνη δηλαδή που ευθύνεται για την αποθήκευση του λίπους. Η ίδια ορμόνη έχει βρεθεί μέσα από έρευνες ότι αυξάνει τη διάθεση για φαγητό και ειδικά για λιπαρό φαγητό. Ένα «αποπροσανατολιστικό τρικ» που προτείνουν οι ειδικοί είναι να τρώτε σε… ωραίο περιβάλλον. Η ομορφιά του περίγυρου χορταίνει το μάτι και προφανώς και το …στομάχι.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: