Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι σεξ;



Θέλει σεξ σχεδόν καθημερινά. Εκείνη είναι σχεδόν μονίμως κουρασμένη. Η δουλειά της τρώει σχεδόν όλη τη μέρα, αγχώνεται και γυρίζει σπίτι κατάκοπη -σωματικά και ψυχικά. Εκείνος επιμένει ότι έχουνε πρόβλημα. Εκείνη επιμένει ότι τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν. Εκείνος θεωρεί πως είναι πολύ φρέσκο ζευγάρι ακόμα και πρέπει να κάνουν πιο συχνά. Εκείνη πιέζεται. Και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει...


Μήπως να απευθυνθούμε σε μιαψυχολόγο για να το λύσουμε αυτό τοθεματάκι μια και καλήΠόσο συχνάπρέπει να κάνει ένα ζευγάρι έρωτατελικά; “Η συχνότητα τωνσεξουαλικών επαφών διαφέρει σταζευγάρια” διευκρινίζει η ψυχολόγοςΝτόρα Μίνου “εφόσον εξαρτάται από την αμοιβαία διάθεση και επιθυμία. Δεν υπάρχει πρέπει αλλά ούτε καισυγκεκριμένος αριθμός στιςσεξουαλικές επαφές που να ορίζει τη“φυσιολογική” συχνότητα. Η ποσότηταδεν είναι αυτή που καθορίζει τόσο την καλή σεξουαλική επαφή όσο είναι η ποιότητα”Όταν ο ένας θέλει κι ο άλλος όχι “Ησεξουαλική επιθυμία διαφέρει γενικότερα στους ανθρώπουςαλλά μπορεί να διαφέρει και στο ίδιο το άτομο σε διαφορετικέςχρονικές περιόδουςΑυτό που έχει σημασία είναι να ικανοποιούνται και οι δύο σύντροφοι στην ερωτική τους ζωή και ναεκφράζονται ικανοποιώντας τις δικές τους ανάγκες μέσα από τη συχνότητα που οι ίδιοι ορίζουν” τονίζει η ψυχολόγος.

“Στην ερωτική σχέση το σημαντικότερο δεν είναι πόσες φορές την εβδομάδα ένα ζευγάρι έχει σεξουαλική επαφή αλλά το κατάπόσο ο καθένας μέσα στο ζευγάρι είναι ευχαριστημένος και νιώθει άνετα μέσα στα πλαίσια της σεξουαλικής τους σχέσης”συμπληρώνει η Ντόρα Μίνου.Άρα, δεν υπάρχουν αριθμοί που ορίζουν το φυσιολογικόΤο παν είναι να νιώθει ο καθένας μέσαστη σχέση του ικανοποιημένοςΑν όμως ο ένας νιώθει κι ο άλλος όχι;“Όταν ο ένας απτους δύο συντρόφους έχει λιγότερηδιάθεση για σεξ αλλά θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του ναανταποκριθεί σεξουαλικάτότε λειτουργεί χωρίς να το θέλεικαι να το αισθάνεταιΑυτό μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμαθυμό απέναντι στο ταίρι του και μακροχρόνια ίσως να οδηγήσεισε προστριβές μέσα στη σχέση αλλά και να μειωθεί ακόμηπερισσότερο η επιθυμία του για σεξ” εξηγεί η κ.Μίνου.

“Παράλληλα ο άλλος σύντροφος που έχει περισσότερη διάθεσηγια σεξ μπορεί να αρχίσει να νιώθει ότι το ταίρι του τον /την αποφεύγει, τον απορρίπτει σεξουαλικά, δεν τον αγαπά, μεαποτέλεσμα να του δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας, στέρησης και απόγνωσης. Τα αισθήματα αυτά μπορεί να τονκάνουν πιο επίμονο και πιεστικό στη σεξουαλική επαφή. Έτσιτο σεξουαλικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει καταστροφικό για την ίδια τη σχέση”.

Όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητοΑν νιώθεις ότι το πρόβλημα δεν είναι παροδικό, αν νιώθεις ότι είναι μια παγιωμένη κατάσταση τότε... -Πρέπει να συζητήσετε σοβαρά. Να εκφράσετε και οι δύο το πως αντιλαμβάνεστε την κατάσταση. “Η επικοινωνία για τα ευαίσθητα ζητήματα τηςσεξουαλικής ζωής έχει καθοριστική σημασία για τηλειτουργικότητα της σχέσης αλλά και για το μέλλον του ζευγαριού”.-Δεν είναι εύκολο πρόβλημα αυτό και ίσως η βοήθεια ενός ειδικού να είναι απαραίτητη. Ένας ψυχοθεραπευτής θα αξιολογήσει το πρόβλημα και θα εμβαθύνει σε τυχόν άλλες διαταραχές της σχέσης.

“Η κάθε περίπτωση έχει ειδικά χαρακτηριστικά και γι' αυτό χρειάζεται υπομονή, κατανόηση και κίνητρο και από τους δύο που αποτελούν τη σχέση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ανάλογα. Η ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των δύο και η βοήθεια από κάποιον ειδικό στις περισσότερες περιπτώσεις μας φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην επίλυση του προβλήματος” συμπληρώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: