Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ένοχες για χουλιγκανισμό οι Pussy Riot



Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το δικαστήριο καθεμία από τις τρεις γυναίκες μέλη του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot, κρίνοντας τις ένοχες για χουλιγκανισμό με κίνητρο το θρησκευτικό μίσος, μετά την «πανκ προσευχή» διαμαρτυρίας εναντίον του Πούτιν στο ιερό του κυριότερου καθεδρικού ναού της Μόσχας.


Στο άκουσμα της ετυμηγορίας, επικράτησε χάος έξω από την δικαστική αίθουσα, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Γύρω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, ενώ είχαν τοποθετηθεί και μεταλλικές μπάρες από την μία πλευρά του δρόμου ως την άλλη ώστε οι διαδηλωτές να μην μπορέσουν να πλησιάσουν το κτίριο.
Εθνικιστές και ορθόδοξοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των τριών γυναικών, ενώ ένας εξ αυτών δήλωσε: «Θέλω να καούν στην κόλαση οι Pussy Riot και όσοι τις υποστηρίζουν».

Περίπου 100 άνθρωποι φώναζαν από την πλευρά τους: «Ελευθερία στις Pussy Riot», «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους». Ο ηγέτης του «Μετώπου της Αριστεράς» Σεργκέι Ουντάλτσοφ συνελήφθη όταν προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών, όπως και ακόμη δύο διαδηλωτές.

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι την τελευταία κουβέντα για τις Pussy Riot την είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του συζύγου της Τολοκόνικοβα στο BBC, ο οποίος ανέφερε ότι η τύχη των τριών γυναικών εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Ρώσο Πρόεδρο.

Μάλιστα, την Παρασκευή, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, δήλωσε ότι «η φυλάκισή μας αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι όλη η χώρα χάνει τις ελευθερίες της».

Πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου μία από τις δικηγόρους των τριών γυναικών, η Βιολέτα Βόλκοβα, είχε δηλώσει: «Θα ασκήσουμε έφεση σε οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στα διεθνή δικαστήρια».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: