Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η «dream team» της Τζαμάικα έσπασε τα χρονόμετρα


Η «dream team» της Τζαμάικα έσπασε τα χρονόμετρα

Η καλύτερη κούρσα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο.


Οι Αμερικανοί ισοφάρισαν το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά τους Τζαμαϊκανούς απλά δεν μπορεί να τους πιάσει κανείς!

Με τον Μπλέικ να «συμμαζεύει» την διαφορά και τον τεράστιο Μπολτ να… διαλύει τον Μπέιλι στο τελευταίο 100άρι, η ομάδα της Τζαμάικα κατέκτησε το χρυσό και στο 4x100 ενώ έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ 36.84.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Τρινιντάντ αφού οι Καναδοί που τερμάτισαν στην τρίτη θέση ακυρώθηκαν μετά το τέλος της κούρσας.

Οι δύο πρώτοι Τζαμαϊκανοί, Κάρτερ και Φρέιτερ δεν έκαναν την διαφορά καθώς οι Αμερικανοί με Κίμονς και Γκάτλιν έδειχναν πολύ δυνατοί στα πρώτα 100άρια. Ωστόσο η συνέχεια άνηκε στους δύο… μεγάλους του αγωνίσματος.

Αρχικά ο Γιόχαν Μπλέικ έφερε σε ισορροπία τις δύο ομάδες την ώρα που για τους Αμερικανούς έτρεχε ο Γκέι για να έρθει στο φινάλε η «αστραπή». Ο Γιουσέιν Μπολτ συνέτριψε στο τελευταίο 100άρι τον Μπέιλι, έδωσε στην Τζαμάικα το χρυσό μετάλλιο και έγραψε την δική του ιστορία αφού έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που κατακτά χρυσό σε 100μ, 200μ και 4x100μ σε δύο διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεγάλη εμφάνιση από Λεμπέση στο ακόντιο, άδοξο τέλος για Νικολαίδη

Με την τιμητική 7η θέση ολοκλήρωσε την παρουσία του στον τελικό του ακοντισμού ο Σπύρος Λεμπέσης, με την καλύτερη βολή του Έλληνα πρωταθλητή να μετριέται στα 81,91.

Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή Έλληνα σε τελικό του ακοντισμού, με τον σπουδαίο Κώστα Γκατσιούδη στο Σίδνεϊ το 2000, ο 25χρονος ρίπτης πάλεψε για το καλύτερο. Μπορεί να μην πλησίασε στο ατομικό του ρεκόρ (83,02) όμως έδειξε ότι έχει μέλλον.

Έκπληξη στην κορυφή με τον 19χρονο Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ & Τομπάγκο να στέφεται χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, σημειώνοντας νέο εθνικό ρεκόρ (84.58). Εκτός βάθρου το φαβορί, Βίτετσλαβ Βέσελι, με τον προπονητή του και θρύλο του αγωνίσματος, Γιαν Ζελέζνι, απογοητευμένο στην εξέδρα.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τέθηκε εκτός διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των 80κ. του τάε κβο ντο.

Αυτό συνέβη επειδή ο Μπαχρί Τανρικουλού ηττήθηκε στον ημιτελικό κι έτσι δεν κατόρθωσε να "τραβήξει" τον Έλληνα πρωταθλητή, όπως θα γινόταν αν είχε προκριθεί στον τελικό. Ο Τανρικουλού, ο οποίος επικράτησε του Νικολαΐδη στους προκριματικούς, ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Αντονί Ομπαμέ (Γκαμπόν) με 3-2.

Στον στίβο, την αρχή έκανε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος μετείχε στα 50χλμ βάδην, έχοντας φέτος 3:55:13. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στην 25η θέση σημειώνοντας ωστόσο πανελλήνιο ρεκόρ (3:49:56). Πρώτος τερμάτισε ο Ρώσος Σεργκέι Κιρντιάπκι, στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο αργυρός και στο Πεκίνο, Τζάρεντ Τάλεντ από την Αυστραλία (3:36:53) ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Τιανφένγκ Σι (3:37:16).


Η Δέσποινα Ζαπουνίδου πήρε την 44η θέση στα 20χλμ. βάδην. Η Ελληνίδα βαδίστρια τερμάτισε σε χρόνο 1:35.19.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: