Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Θρήνος στο Ιράν



Ολόκληρα χωριά εξαφανίστηκαν από το χάρτη στο βορειοδυτικό Ιράν, μετά τους δύο αλλεπάλληλους σεισμούς ισχύος 6,4 και 6,3 της κλίμακας ρίχτερ που έπληξαν το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) την περιοχή μεταξύ Ταβρίδας και Αχάρ.


Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τους φονικούς σεισμούς ανέρχεται στους 250 νεκρούς και περίπου 2.000 τραυματίες, σύμφωνα με το Associated Press. Ο αριθμός αυτός ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί διότι πρώτον, πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και δεύτερον διότι το έργο των διασωστών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο τεράστιος αυτός αριθμός των νεκρών οφείλεται στο γεγονός στην ανυπαρξία καλών κατασκευών και απαραίτητων υποδομών στις αγροτικές περιοχές του Ιράν, οι οποίες δεν αντέχουν σε τέτοιου μεγέθους σεισμούς.

Συνεχίζεται το έργο των σωστικών συνεργείων

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν ανάμεσα στα χαλάσματα επιζώντες.



Σοβαρά προβλήματα εμφανίζονται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών της περιοχής, με αρκετά χωριά να μένουν χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο, δυσκολεύοντας με αυτό τον τρόπο το έργο των σωστικών συνεργείων.

Οι τηλεφωνικές γραμμές σε πολλά χωριά έχουν κοπεί, περιορίζοντας την επικοινωνία των διασωστών με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. 






 
«Ο σεισμός έχει δημιουργήσει μεγάλο πανικό στους ανθρώπους. Όλοι έτρεξαν στους δρόμους ενώ ακούγονται παντού σειρήνες ασθενοφόρων» αναφέρει ένας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο BBC.

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι τουλάχιστον έξι χωριά έχουν ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά, ενώ 60 άλλα έχουν υποστεί ζημιές της τάξεως του 50 με 80%. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών του Ιράν, Χασάν Καντάμι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Fars» ότι περίπου 110 χωριά έχουν καταστραφεί, ενώ ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Mahmoud Ahmadinejad, εξέφρασε μέσω του γραφείου του τα βαθιά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, δίνοντας δεσμεύσεις ότι οι Αρχές θα κάνουν ό, τι χρειαστεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αναζητούν καταφύγιο σε στάδιο

Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού υπολογίζει ότι περίπου 16.000 άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, βρήκαν καταφύγιο σε ένα γήπεδο. Η οργάνωση έδωσε 3.000 σκηνές, κουβέρτες και τρόφιμα. 

Ο Ερυθρός Σταυρός της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει στα σύνορα ένα φορτηγό γεμάτο με προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

«Η οικογένειά μου είναι πραγματικά τρομοκρατηθεί. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή και βίαιη» ανέφερε ένας κάτοικος της Ταβρίδας μιλώντας στο BBC.



Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο πρώτος ισχυρός σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 60 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Ταμπρίζ σε εστιακό βάθος 9,9 χλμ, ενώ ο δεύτερος ήταν 6,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε 11 λεπτά αργότερα, 49 χλμ. βορειανατολικά της ίδιας πόλης.



Αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να βγει πανικόβλητος στους δρόμους, με την κρατική τηλεόραση να αναφέρει ότι ισχυρές δυνάμεις του Στρατού και της Πυροσβεστικής σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές. Η Ταμπρίζ αποτελεί μεγάλο εμπορικό κέντρο στο βορειοδυτικό τμήμα της ασιατικής χώρας, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: