Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

"H Ζωή Μιας Άλλης" vs. "Η Ζωή Της Άλλης" - Μια αντωνυμία διαφορά ή κάτι παραπάνω;



Πρέπει να είσαι ο μεγαλύτερος TV hater από καταβολής ιδιωτικής τηλεόρασης για να μην έχεις έστω ακουστά την καθημερινή απογευματινή σαπουνόπερα "Η Ζωή Της Άλλης" που έπαιζε το MEGA από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012. 401 επεισόδια δεν είναι λίγα.


Μόλις ακούσαμε και διαβάσαμε για το έξυπνο promo του "Η Ζωή Μιας Άλλης", της νέας γαλλικής ταινίας με πρωταγωνιστές την Juliette Binoche και τον Mathieu Kassovitz, α) θυμηθήκαμε κατευθείαν τη σχεδόν ομότιτλη σειρά του MEGA και β) βρήκαμε ενδιαφέρον να συγκρίνουμε δύο έργα με τόσο κοινό τίτλο, έτσι για τη χαρά της αναζήτησης.


Προσοχή: Το παρακάτω versus δεν περιέχει καθοριστικά spoilers, αλλά ενέχει πληροφορίες που ίσως θέλεις να διαπιστώσεις μόνος σου
Ποια είναι η "Άλλη";
 
Στο "Μιας": Η Marie Speranski (Juliette Binoche) που ξυπνάει ανήμερα των 41ων γενεθλίων της χωρίς να θυμάται τι έχει συμβεί τα 15 τελευταία χρόνια.
Στο "Της": Η "Άλλη", της οποίας την ζωή ζει η Ξένια Παππά (Αθηνά Οικονομάκου) είναι η Ελπίδα Φωτίου (Ευδοκία Ρουμελιώτη).
Ποιο είναι το βασικό της πρόβλημα;
 
Στο "Μιας": Η ανάδρομη αμνησία της Marie που το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι η βραδιά που έκανε για πρώτη φορά έρωτα με τον νυν σύζυγό της Paul (Mathieu Kassovitz) πριν 15 χρόνια.
Στο "Της": Η άγνοια της Ελπίδας ότι είναι η πραγματική εγγονή της πανίσχυρης Κάτιας Καλλιφατίδη (Κάτια Δανδουλάκη). Η Ελπίδα μεγάλωσε μαζί με την Ξένια σε ορφανοτροφείο και η τελευταία (#diplis_anagnwsis) της "έκλεψε" τη ζωή μόλις βγήκε από αυτό.
Πώς βγάζει το μεροκάματο;
Στο "Μιας": H Marie θυμάται σιγά σιγά ότι είναι αφεντικό ενός επιχειρηματικού κολοσσού, της Royal Market κάτι. Τα χρήματα που προκύπτει ότι έχει η Marie θα μπορούσαν να ρίξουν σημαντικά το έλλειμμα της Ελλάδας.
Στο "Της": Την πρώτη σεζόν, φοίτησε σε σχολή μαγειρικής, ενώ βοηθούσε part-time στην εταιρία της γιαγιάς-που-δεν-ήξερε-ότι-είναι-γιαγιά-της. Μετά, δούλευε κανονικά σε εστιατόριο.
Ποιος είναι ο άντρας της ζωής της;
 
Στο "Μιας": Ο Paul, φοβερός κομίστας, με τον οποίον έχουν έναν γιο, τον Adam. Το θέμα είναι πως η Marie που ξυπνάει έχοντας ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, δείχνει την αγάπη της στον Paul, αλλά αυτός αιφνιδιάζεται. Wtf; Τι έχει συμβεί;
Στο "Της": Ο Στέφανος Γαλανός (Όθων Μεταξάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης) παρότι τα έχει με τον σεφ της Χάρη (και κάπου εκεί μπερδευτήκαμε).
Ο μισητός χαρακτήρας του έργου
 
Στο "Μιας": Η Jeanne (Aure Atika) που μοιάζει να είναι η κλασική κινηματογραφική γραμματέας-πορνίδιο που την πέφτει στον Paul και φαίνεται πως έχει είναι το τρίτο πρόσωπο που έχει φέρει τριγμούς στον γάμο του με τη Marie.
Στο "Της": Η Ξένια λόγω αυτής της απόκοσμης, αποτρόπαιας, απαράδεκτης μαύρης περούκας και λόγω των δεινών που προκάλεσε σε αυτό το καλόκαρδο κορίτσι, την Ελπίδα.
Το ευρύτερο location
Στο "Μιας": Φανταστικό, καθημερινό Παρίσι με εικόνες από την βάση του Πύργου του Άιφελ σε real απόσταση μέσα από το σπίτι των Speranski. Όγκος που κόβει την ανάσα.
Στο "Της": Τα γνωστά αγαπημένα σκηνικά της Άνωσης που είδαμε πλαγίως και σε άλλες απογευματινές σειρές του MEGA. Στα εξωτερικά πλάνα, αξιοποιήθηκε η περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του "Πηγάσου" στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Παραλίγο, να είμαι κι εγώ σε κάποιο πλάνο.
Ο πιο υπερβατικός χαρακτήρας
 
Στο "Μιας": Η Rita, μια πραγματική γυναίκα-οικονόμος που έμοιαζε με ψηλό και ογκώδη άντρα, που αν καταπιανόταν ποτέ με κάποιο άθλημα, αυτό θα ήταν η άρση βαρών. Φοβερή.
Στο "Της": Ο Δρ. Ανδρόνικος Γαλανός. Γιατί αγαπούσε πραγματικά (πατρικά) την Ελπίδα και γιατί το ρόλο ενσάρκωνε ο τεράστιος Μιχάλης Μητρούσης.
Αν αναρωτιέσαι γιατί το versus δεν είχε τη "Ζωής Μιας Άλλης" και το υπερ-επικό, οσκαρικό "Οι Ζωές Των Άλλων", διευκρινίζουμε ότι δεν θα κάναμε ποτέ κανένα αστείο με την ασύλληπτη δουλειά του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμακ. Η πλάκα έχει και τα όριά της.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: