Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Εγώ και ο φίλος μου, το καρπούζι



Τα άλλα φρούτα απλά τα τρως. Το καρπούζι μπορεί να φτιάξει το καλοκαίρι σου.


Έχω έναν κολλητό που συνηθίζει να μου λέει να τρώω που και που κανένα φρουτάκι γιατί κάνει καλό. Το καρπούζι απ' όσο γνωρίζω δεν είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία. Η προσφορά του όμως στον άνθρωπο είναι πολύ σημαντική. Γιατί έχει τον τρόπο και τις ιδιότητες να σου φτιάχνει το καλοκαίρι.
“Είναι ζάχαρη είναι μέλι τα καρπούζια του Βαγγέλη” ακούγεται πυκνά συχνά στα στενά του Χαλανδρίου από τον πλανόδιο. Δεν ξέρω πόσοι κατεβαίνουν από τις πολυκατοικίες για να δοκιμάσουν τα καρπούζια του Βαγγέλη αλλά ο ερχομός των καρπουζιών στα Datsun και τα μανάβικα σημαίνει την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.





 












Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πίσω στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (ξέρετε αυτών που ήταν καλύτεροι από του Λονδίνου), ο μόνος άλλος καρπός της Ελληνικής γης που παρουσιάστηκε μετά την ελιά ήταν το καρπούζι, εκεί σε μια καρότσα. Το καρπούζι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ζωή του Έλληνα και ειδικά με το καλοκαίρι του.
Παρακάτω θα σου πω διάφορα αξιόλογα πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα καρπούζι. Σίγουρα όχι να φτιάξεις κι εσύ κάποιο κιτσάτο γλυπτό σαν αυτά που βλέπεις σε εισόδους ξενοδοχείων και bar. Σαν αυτό που πόσταρε η Ελευθερία Ελευθερίου στο Instagram πριν 2-3 μέρες.
 













Το καρπούζι χάρη στο σχήμα του, τις ιδιότητές του και τη γεύση του μπορεί να επιτελέσει πολλαπλούς γαστριμαργικούς και καλλωπιστικούς σκοπούς, πέρα από το να πάρεις ένα κομμάτι και να το φας έτσι λίγο τυχαία ας πούμε μία μέρα στην παραλία με το κορίτσι σου.
 









Πάρε ένα καρπούζι και χρησιμοποίησέ το...

Για να φτιάξεις Μηλέικη καρπουζόπιτα

 









Η καρπουζόπιτα είναι μαζί με ένα γλυκό του κουταλιού που ονομάζουν “Κουφέτο”, τα παραδοσιακά γλυκά της Μήλου. Παντού μπορείς να φας καρπουζόπιτα, στα καφενεία, τα ζαχαροπλαστεία και τις ταβέρνες. Φτιάχνεται με καρπούζι, ζάχαρη, μέλι, αλεύρι, κανέλα, σουσάμι και λάδι και είναι πάρα πολύ απλή στην παρασκευή της. Αντί να σου γράψω το πώς παρασκευάζεται μιας και δεν την έχω φτιάξει ποτέ, μπορείς να το δεις αναλυτικά στο βίντεο. Εντάξει, Μαμαλάκη βρήκα, τι να κάνω..

Για να φτιάξεις watermelon daiquiri

 












Δεν θα έχεις το πηχτό αποτέλεσμα που δίνει ένα strawberry daiquiri ούτε το στραγγισμένο ποτό που δίνει ένα classic daiquiri αλλά κάτι ενδιάμεσο, μιας και το καρπούζι είναι ιδιαίτερα νερουλό. 60 ml λευκό ρούμι με δύο κουταλιές ζάχαρη, μισό στυμμένο lime, μερικά κομμάτια καρπούζι και 4-5 κομμάτια πάγου. Όλα στο blender. Ένας ανορθόδοξος αλλά αποτελεσματικός τρόπος να φτιάξεις το ποτό σου. Δοκιμάζεις και προσθέτεις αναλόγως ποτό, ζάχαρη ή lime. Σημασία έχει η ισορροπία των γεύσεων.

Για να αποφασίσεις αν ταιριάζει με την φέτα ή όχι

 








Είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκουν εξαιρετικό τον συνδυασμό του καρπουζιού με τη φέτα. Προτιμώ άλλους συνδυασμούς φρούτων με αλλαντικά και τυριά αλλά το κόκκινο του καρπουζιού με το λευκό της φέτας είναι πλέον παράδοση. Και ως τέτοια έχει τους φανατικούς της.

Για να σερβίρεις μέσα ένα cocktail ή ένα punch

 
















Ναι, δεν ζεις στην Αμερική ούτε έχουμε spring break. Και πράγματι το να σερβίρεις ένα cocktail σε καρπούζι είναι αρκετά ξεπερασμένο. Δεν παύει όμως να έχει ιδιίατερη πέραση στα πάρτι και να το γουστάρουν οι γκόμενες. Φοβερό upgrade το να βρεις μικρά ατομικά καρπουζάκια. Επίσης μπορείς να σερβίρεις εκεί μέσα το γνωστό “καρπουζάκι” που καμία σχέση δεν έχει με καρπούζι μιας και αποτελείται από Southern Comfort, Αμαρεττο, Cointreau, γρεναδίνη και χυμό πορτοκάλι. Άντε και βότκα αν θες να μεθύσουν.

Για να φτιάξεις salsa για το ψητό σου

 












Έψαξα διάφορες συνταγές online και μόνο αυτή μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ανακατεύεις ένα ψιλοκομμένο νεκταρίνι, 2 ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeno, 1 κουταλιά ζάχαρη, χυμό από μισό στυμμένο lime, 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο ginger και τα αφήνεις να "κάτσουν" για 15 λεπτά. Προσθέτεις μετά 2 κούπες ψιλοκομμένο καρπούζι, μισό φλυτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο και λίγο ξερό κρεμμύδι και ξανα-ανακατεύεις. Σερβίρεις μαζί με το ψητό σου.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: