Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Μικρά και πονηρά μυστικά της γιαγιάς για την καθημερινότητα!



Οι γιαγιάδες γνωρίζουν πολλά! Για τις σχέσεις, τους άντρες, τη μαγειρική, την ομορφιά, τα οικοκυρικά! Γι αυτό κι εμείς της ζητήσαμε να μας δώσει πρακτικές συμβουλές για τα καθημερινά προβλήματα


#  Ξυπνάω το πρωί, κοιτάζομαι στον καθρέφτη και καλημερίζω 2 μαύρους κύκλους που ξέμειναν από το χθεσινό ξενύχτι! Τρέχω στην κουζίνα, παίρνω 2 κουτάλια και τα βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Μέχρι να ξυπνήσω καλά και να φτιάξω το πρώτο καφεδάκι της μέρας, είναι έτοιμα για χρήση. Τα αφήνω επάνω τους για λίγο και –μαγικά- σε λίγα λεπτά έχουν ήδη αρχίσει να με αποχαιρετούν!


#  Έρχεται το καλοκαίρι και μαζί του θα κάνουν και την εμφάνισή τους
τα ενοχλητικά σε όλους μας κουνούπια!
Τοποθετώ στα μπαλκόνια μου φουντωτούς καμαρωτούς βασιλικούς και κάτι  ακόμη ... Παίρνω γαρύφαλλα (σε μπαχαρικό) και τα καρφώνω πάνω σε μερικά μήλα. Όχι πολλά, πέντε-έξι στο καθένα. Τα κουνούπια και οι σκνίπες  -που απειλούν και το κατοικίδιό σας με τη μετάδοση της ασθένειας Καλαζάρ-  θα κάνουν… φτερά!


#  Έπεσε η κορούλα μου και χτύπησε και σίγουρα θα κάνει μια μεγάλη μελανιά ... Και τώρα;  Πριν κάνω οτιδήποτε άλλο, παίρνω λίγο βούτυρο και το βάζω πάνω στην … υποψήφια μελανιά! Έτσι, θα την καταπολεμήσω πριν καν τολμήσει να εξαπλωθεί.

#  Πάλι μου χάλασε η φέτα και θα πρέπει να την πετάξω!  Ή μήπως όχι; Αν την έβαζα σε ένα δοχείο με γάλα και γιαούρτι, η φέτα μου θα διατηρείτο για μεγαλύτερο διάστημα!
Και όχι μόνο! Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύω την περιεκτικότητά της σε ασβέστιο και μειώνω την ποσότητα αλατιού!

#  Άλλο μυστικό της γιαγιάς! Για να διατηρήσετε τις πατάτες περισσότερο καιρό, χωρίς τις γνωστές φύτρες, βάλτε μέσα στο καλάθι που τις έχετε κι ένα μήλο.


#  Εάν το υφασμάτινο σαλόνι ή ο καναπές σας λερωθεί με αίμα, διαλύστε το ρίχνοντάς του λίγες σταγόνες υγρής αμμωνίας και τρίβοντάς το. 
Αν δεν έχετε αμμωνία, βάλτε επάνω στον λεκέ 1 ασπρίνη με 2-3 σταγόνες νερό.  Η ασπιρίνη λεπταίνει, διαλύει και φουσκώνει το αίμα. Έτσι,  με λίγο τρίψιμο με σαπουνισμένο πανί εξαφανίζεται...


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: