Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Για επίμονους αναγνώστες



Η λογοτεχνική ιστοσελίδα The Millions παρουσίασε τα πιο δυσανάγνωστα βιβλία που εκδόθηκαν ποτέ.


Είναι βιβλία που όλοι θα θέλαμε να έχουμε διαβάσει και για τη γνώση που προσφέρουν και για να μπορούμε να… κάνουμε τους έξυπνους στους φίλους μας, επιδεικνύοντας την αναγνωστική μας δεινότητα. Λίγοι όμως έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε έστω ένα από αυτά.

Γιατί είναι τα πιο δύσκολα βιβλία που εκδόθηκαν ποτέ _ μυθιστορήματα, δοκίμια, ποιήματα _ κατά τη λογοτεχνική ιστοσελίδα The Millions. Σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές της, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα: « Το δάσος της νύχτας» της Τζούνα Μπαρνς, «Ιστορία ενός βαρελιού» του Τζόναθαν Σουίφτ (συγγραφέα των δημοφιλέστατων «Ταξιδιών του Γκιούλιβερ») και «Η φαινομενολογία του πνεύματος» του Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ. Από δίπλα, το «Προς το φάρο» της Βιρτζίνια Γουλφ, με θέμα την εκδρομή μιας οικογένειας προς ένα απομακρυσμένο φάρο σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, η επτάτομη «Ιστορία μιας νεαρής κυρίας» του Σάμιουελ Ρίτσαρντσον, το «Finnegans Wake» του Τζέιμς Τζόις όπου ο συγγραφέας εγκαταλείπει κάθε είδους σύμβαση σχετικά με τη χάραξη πλοκής ή με τη δημιουργία χαρακτήρων, το «Είναι και χρόνος» του Μάρτιν Χάιντεγκερ, το επικό ποίημα «Faerie Queen» του Εντμουντ Σπένσερ, η «Δημιουργία των Αμερικανών» της Γετρούδης Στάιν και το «στρυφνό» «Women and men» του Τζόζεφ ΜακΕλρόι. Ιδού λοιπόν, η πρόκληση δική σας.

Αρκετά εξ αυτών κυκλοφορούν και στα ελληνικά. Εκτός αν θέλετε να τα διαβάσετε στη γλώσσα του πρωτοτύπου… Αυτό και αν είναι πρόκληση!


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: