Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Προσθέστε γεύση και κερδίστε υγεία


Προσθέστε γεύση και κερδίστε υγεία

Διατροφικές επιλογές για ευεξία που δεν υπολείπονται γευστικά


Αν και η γεύση και η υγεία θεωρούνται έννοιες αντικρουόμενες, οι καταναλωτές σήμερα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν υγιεινές επιλογές που δεν υπολείπονται καθόλου σε γεύση.

Δείτε διατροφικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε και να σας εξασφαλίσουν υγεία και ευεξία..

Δημητριακά; Επιλέξτε… μαύρο

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως σε αντίθεση με τα λευκά προϊόντα, περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες οι οποίες είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου αλλά και στη μείωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επίσης είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Χρησιμοποιήστε δημητριακά ολικής αλέσεως στο πρωινό σας, βάλτε αλεύρι ολικής αλέσεως στα γλυκά σας ή φτιάξτε την πίτσα με ολικής αλέσεως ζύμη.

Ελαιόλαδο, ελιξίριο μακροζωίας

Το ελαιόλαδο θεωρείται ο καλύτερος σύμμαχος για την καρδιά. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι ο λόγος που η μακροβιότητα είναι αυξημένη στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, είναι η αποκλειστική χρήση ελαιολάδου στα φαγητά τους. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο αντί για φυτικά έλαια στο μαγείρεμα.

Πείτε ναι στην καστανή ζάχαρη

Επιλέξτε καστανή ζάχαρη αντί της λευκής. Και οι δύο αποδίδουν τις ίδιες θερμίδες στον οργανισμό.

Η διαφορά τους είναι ότι η καστανή ζάχαρη περιέχει μελάσα, που περιέχει φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η λευκή ζάχαρη, αντίθετα, αποδίδει μόνο θερμίδες στον οργανισμό.

Πράσινο τσάι: Το θαυματουργό!

Καφές και τσάι έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, το πράσινο τσάι όμως είναι πολύ πιο ωφέλιμο. Η συχνή κατανάλωσή του ωφελεί την καρδιά, συμβάλλει στην πρόληψη και στη θεραπεία πολλών μορφών καρκίνου και σε καταστάσεις άγχους.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τον καφέ σας με μερικά φλιτζάνια πράσινο τσάι και θα αποκομίσετε όλες τις θετικές επιδράσεις του για την υγεία.

Βάλτε τα μπαχαρικά στη ζωή σας

Τα μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρίφαλο, το μαύρο πιπέρι, η μαντζουράνα, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο κ.λ.π περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και ελάχιστες θερμίδες.

Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μπαχαρικά στην κατάλληλη συνταγή, μπορούμε να απολαύσουμε εξαιρετικά εύγεστα φαγητά και χωρίς την χρήση αλατιού. Αν είστε λάτρης του αλατιού, αντικαταστήστε το με μπαχαρικά έντονης γεύσης, όπως σκόρδο, κρεμμύδι, βασιλικό και άνηθο.

Γαλακτοκομικά και light

Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά περιέχουν την ίδια ποσότητα ασβεστίου με τα πλήρη, ενώ παράλληλα περιέχουν μειωμένη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών.

Επομένως, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους, στη μείωση του λίπους από τη διατροφή μας και κατά συνέπεια τη μείωση κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα.

Αποφύγετε τα προϊόντα 0% σε λιπαρά, εκτός και αν σας το έχει συστήσει ο διαιτολόγος σας και προτιμήστε γαλακτοκομικά με 1,5 -2% λιπαρά.

Λαχανικά: Όσο πιο φρέσκα τόσο το καλύτερο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα λαχανικά για γρήγορους και πρακτικούς λόγους. Όταν τα κατεψυγμένα λαχανικά έχουν συντηρηθεί και συσκευασθεί σωστά μπορούν να διατηρήσουν τα θρεπτικά τους συστατικά.

Η διατροφική τους αξία ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των φρέσκων. Επιπλέον, τα κατεψυγμένα λαχανικά περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες αλατιού, προκειμένου να συντηρηθούν και αυτό συμβάλλει στην αύξηση της λήψης αλατιού στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Είστε… chocoholic;

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, η μαύρη σοκολάτα είναι η καλύτερη επιλογή. Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, πολύτιμων λιπαρών, αλλά και λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη σοκολάτας.

Έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, έδειξε ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους, αυξάνοντας το αίσθημα του κορεσμού.

Παρά τα οφέλη της, ωστόσο θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, λόγω των θερμίδων που αποδίδει και του λίπους που περιέχει. Καταναλώστε δύο κομματάκια ημερησίως και επιλέξτε σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 60%.

Γεύση και υγεία

Η καθημερινή διατροφή επηρεάζει άμεσα την υγεία μας και κατά συνέπεια την ποιότητα ζωής μας. Επομένως οι τροφές που επιλέγουμε να εντάξουμε στο καθημερινό διαιτολόγιό μας έχουν άμεση επίδραση στην σωματική και ψυχική μας υγεία

Αν και η γεύση και η υγεία θεωρούνται έννοιες αντικρουόμενες, οι καταναλωτές σήμερα έχουν την δυνατότητα να κάνουν υγιεινές επιλογές που δεν υπολείπονται σε γεύση.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: