Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Οχι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη από στεγαστικά


Οχι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη από στεγαστικά

Δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για χρέη από στεγαστικά δάνεια, ξεκαθάρισε το υπουργείο Οικονομικών.


Δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για χρέη από στεγαστικά δάνεια, ξεκαθάρισε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση έπειτα από δημοσιεύματα περί πιέσεων της τρόικας να γίνουν πλειστηριασμοί των ακινήτων όσων δανειοληπτών δεν αποπληρώνουν τις δόσεις τους.

Σε αυτήν υπογραμμίζεται πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι με το ισχύον νομικό καθεστώς απαγορεύονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για δάνεια σε καθυστέρηση τα οποία αφορούν σε αγορά πρώτης κατοικίας.

Μέχρι 200.000 ευρώ
Το ύψος των συγκεκριμένων δανείων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως επί της ουσίας δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Μάλιστα το καθεστώς αυτό είναι πιθανόν να παραταθεί και για τον επόμενο χρόνο, καθώς εξαιτίας της κρίσης πολύ μεγάλος αριθμός δανειοληπτών αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν επιθυμεί να δοθεί παράταση.

Εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση περίπου 100.000 ακίνητα θα μπορούσαν να βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό αν δεν ίσχυε το προστατευτικό καθεστώς, καθώς οι ιδιοκτήτες τους καθυστερούν ή δεν πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: