Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τι είναι ο πολύτιμος λίθος



Πολύτιμους λίθους συναντούμε σε κοίτες ποταμών και σχισμές ηφαιστειακών βράχων. Οι πολύτιμοι λίθοι προέρχονται από πετρώματα ορυκτά ή μεταλλεύματα που βρίσκονται στα βάθη της γης.
Έχουν λιώσει από τις υψηλές πιέσεις που υπάρχουν εκεί λόγω ανακατατάξεων και έρχονται στην επιφάνεια ως λάβα ηφαιστείου, η οποία πολλές φορές μένει σε κάποιο βάθος όπου σταδιακά ψύχεται και σχηματίζει κρυσταλλικά σώματα τα οποία μπορεί να είναι διαφανή ή όχι με έδρες και ακμές, είναι δηλαδή γεωμετρικά πολύεδρα.

Ιδιότητες Πολύτιμων λίθων

Ανάλογα με τις παρακάτω ιδιότητες καθορίζεται και η αξία ενός πολύτιμου λίθου

1.Σκληρότητα: Είναι η αντίσταση που έχει κάθε υλικό στην προσπάθεια ενός άλλου υλικού να εισέλθει στο εσωτερικό του με δύναμη. Την ιδιότητα αυτή ο πολύτιμος λίθος την έχει εκ φύσεως. Οσο καλύτερη σκληρότητα έχει τόσο και μεγαλύτερη η αξία του.
2.Λαμπρότητα ή λάμψη: Κάθε διαφανές κρυσταλλικό σώμα αντανακλά το φως που πέφτει επάνω του το όποιο έχει διαθλαστεί στο εσωτερικό του. Μεγαλύτερη λαμπρότητα επίσης σημαίνει και μεγαλύτερη αξία του πολύτιμου λίθου.
3.Καθαρότητα. Η καθαρότητα του πολύτιμου λίθου σημαίνει σε τι ποσοστό υπάρχουν επιμιξείς άλλων στοιχείων στην σύσταση του. Μεγαλύτερη καθαρότητα σημαίνει ένα μοναδικό χρώμα στον πολύτιμο λίθο ενώ μικρότερη σημαίνει ανάμιξη πολλών χρωμάτων που ρίχνουν και την αξια του.
4.Κόψιμο. Το κόψιμο έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο ο πολύτιμος λίθος έχει επεξεργαστεί από τον τεχνίτη. Οσο πιο πολλές εδρες έχει ο λίθος τόσο πιο μεγαλύτερη η αξία του.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: