Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νερό: Στερεύουν οι υπόγειες δεξαμενές της Γης


Νερό: Στερεύουν οι υπόγειες δεξαμενές της Γης

Νέα έρευνα αναφέρει ότι το 25% του πληθυσμού της Γης αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό κίνδυνο λειψυδρίας.


Πιο συγκεκριμένα οι πληθυσμοί που ζουν σε περιοχές όπου βασική πηγή υδροδότησης είναι τα υπόγεια αποθέματα νερού βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς ο άνθρωπος παίρνει νερό από τις υπόγειες δεξαμενές με ρυθμό πολύ ταχύτερο από εκείνον με τον οποίο το νερό αναπληρώνεται.



Ερευνητές λοιπόν δημιούργησαν ένα παγκόσμιο μοντέλο με το οποίο υπολόγισαν την ποσότητα του υπόγειου νερού που εξάγει ο άνθρωπος από περίπου 800 υπόγειες δεξαμενές, καθώς και τον ρυθμό αναπλήρωσης του. Με αυτόν τον τρόπο διαπίστωσαν ότι στις μεγαλύτερες περιοχές με καλλιέργειες στον πλανήτη, η ζήτηση για νερό από τις υπόγειες δεξαμενές ξεπερνά τις φυσικές δυνατότητες αναπλήρωσης του.



Ο υδρογεωλόγος Τομ Γκλίσον, επικεφαλής της έρευνας δήλωσε: «Η υπέρ το δέον χρήση των υπόγειων δεξαμενών νερού θα οδηγήσει σε ελλείψεις τόσο στο πόσιμο νερό όσο και στο νερό που χρησιμοποιείται στις καλλιέργειες και έτσι θα υπάρξει έλλειψη τροφίμων. Θα υπάρξουν επίσης και οικολογικές επιπτώσεις».



Τέλος οι ερευνητές τονίζουν πως αν ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα και υπάρξει σωστή διαχείριση, η ζήτηση και η προσφορά του νερού θα εξισορροπηθεί.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: