Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τα καρύδια βελτιώνουν την υγεία του σπέρματος


Τα καρύδια βελτιώνουν την υγεία του σπέρματος

Η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών βελτιώνει την υγεία του σπέρματος στους νέους άνδρες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Biology of Reproduction.


Το σχήμα, η κινητικότητα και η ζωτικότητα του σπέρματος βελτιώθηκε στους άνδρες που πρόσθεσαν στη διατροφή τους περίπου 2 χούφτες καρύδια για διάστημα άνω των 12 εβδομάδων.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα καρύδια βοήθησαν στην ανάπτυξη του σπέρματος. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν αυτό συμβάλει στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.

Περίπου ένα στα έξι ζευγάρια είναι υπογόνιμα, με το 40% των περιπτώσεων να οφείλονται σε ανδρικό παράγοντα.

Ο Dr Allan Pacey, λέκτορας ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, δήλωσε ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι η διατροφή του ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό και την ποιότητα του σπέρματος.

Οι ερευνητές λένε ότι το επόμενο βήμα είναι να συνεργαστούν με ζευγάρια που απευθύνονται σε κλινικές υπογονιμότητας προκειμένου να καθοριστεί εάν η υποβολή υπογόνιμων ανδρών, με κακή ποιότητα σπέρματος, σε μια διατροφή που περιέχει καρύδια θα βελτιώσει τις πιθανότητες σύλληψης.

Θεωρείται ότι η στειρότητα στους άνδρες μπορεί να οφείλεται στον μικρό αριθμό σπερματοζωαρίων, ή στη περιορισμένη κινητικότητα, στο μέγεθος ή στο σχήμα.

Η μελέτη

Στη μελέτη συμμετείχαν 117 άνδρες, ηλικίας μεταξύ 21 και 35 ετών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μια ομάδα προστέθηκαν 75 γραμμάρια καρύδια (με κέλυφος) στην καθημερινή διατροφή τους.

Η άλλη ομάδα συνέχισε τη συνηθισμένη τους διατροφή αλλά απέφυγε να τρώει καρύδια. Και οι δύο ομάδες ακολουθούσαν μια τυπική δυτική διατροφή.

Ο επικεφαλής συγγραφέας, καθηγητής Wendie Robbins από το UCLA, δήλωσε: «Βρήκαμε σημαντική βελτίωση στις παραμέτρους του σπέρματος στην ομάδα που κατανάλωσε τα καρύδια».

Παρατηρήθηκε βελτίωση στην ποιότητα του σπέρματος όσον αφορά τη συγκέντρωση, τη ζωτικότητα, την κίνηση, το σχήμα και τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Η έτερη συγγραφέας της μελέτης Catherine Carpenter, από το UCLA, δήλωσε: «Τα καρύδια παρέχουν μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή α-λινολενικού οξέως, μια φυσική φυτική πηγή ωμέγα-3, που υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να ευθύνεται για τις βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: