Παραδοσιακή συνταγή με σαλέπι και μαστίχα!
Συστατικά:
• 3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ολόπαχο φρέσκο.
• 3 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος ολόπαχη.
• 2 φλιτζάνια τσαγιού άχνη.
• 3/4 απο ένα κουταλάκι γλυκού δάκρυα μαστίχας παγωμένα.
• 4 κουταλάκια γλυκού σαλέπι με ζάχαρη (έτοιμο στα σούπερ)
Οδηγίες:
1. Σε γουδί χτυπάμε καλά την παγωμένη μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την προσθέτουμε στο γάλα με το σαλέπι και την άχνη.
2. Βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη για 2 ώρες.
4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή κρέμα και την προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος. Βάζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε κάθε 3/4 της ώρας με το σύρμα, για 4 φορές.
5. Σερβίρουμε αν θέλουμε με βύσσινο γλυκό του κουταλιού η τριαντάφυλλο.
Πηγη
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: