Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μπολτ, ο αθλητής της χιλιετίας!


Μπολτ, ο αθλητής της χιλιετίας!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του προτιμά να κάνει κάτι ευφάνταστο, κάτι διαφορετικό. Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν είναι απλώς ένας σπρίντερ. Μία μικρή διόρθωση: δεν είναι απλώς ο πιο γρήγορος σπρίντερ στον κόσμο, με αποδείξεις. Είναι ένας διασκεδαστής. Αν και τώρα πια υπάρχει ένας άλλος τίτλος που του ταιριάζει: ο θρύλος!


Τα τέσσερα χρυσά μετάλλιά του σε 100 και 200 μέτρα, στο Πεκίνο και το Λονδίνο, το αποδεικνύουν. Ο ίδιος, στον τελικό των 200 μέτρων, ήθελε να το επισημοποιήσει. Ισως γι' αυτό πριν από την εκκίνηση χαιρέτησε σαν τη βασίλισσα Ελισάβετ. Σεμνά και ταπεινά, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο. «Τώρα πια είμαι θρύλος», ήταν τα λόγια του, μετά τη νίκη του.

Ο Τζαμαϊκανός ζει για να προσφέρει θέαμα. Και το εισπράττει πίσω από τις αντιδράσεις του κόσμου. Θέλετε ένα παράδειγμα; Στη διάρκεια της προθέρμανσης για τον ημιτελικό των 200 μέτρων, αποθεώθηκε.

Σταμάτησε το τρέξιμό του, έκανε μία-δύο φιγούρες, προκαλώντας ντελίριο και συνέχισε. Ούτε την αυτοσυγκέντρωσή του απώλεσε, ούτε φυσικά εκείνη την κούρσα. Την πήρε με γοργό βήμα στα τελευταία 70 μέτρα. Ολα όσα κάνει είναι μέρος του δικού του σόου. Το οποίο προορίζεται για τους θεατές. «Γι' αυτό έχουν έρθει και εγώ τους το προσφέρω», συνηθίζει να λέει.

Και κάθε φορά έχει το δύσκολο έργο να δημιουργήσει μία νέα... χορογραφία για την εκκίνηση. Τις περισσότερες φορές οι φίλοι του τού δίνουν τη λύση. Οπως τη χειρονομία με τα δύο δάκτυλα που μοιάζουν με αυτιά λαγού, τα οποία… λάνσαρε στο Λονδίνο.

Οπως και είναι ο δημιουργός για το παρατσούκλι του προστατευόμενου και μάλλον «απόγονού» του, Γιόχαν Μπλέικ. Το «τέρας» έχει τη σφραγίδα του Μπολτ, όπως και ο «χαιρετισμός» του νεαρού Τζαμαϊκανού, όπου μιμείται κάτι τερατώδες!

Επαναστάτης

Και φυσικά, ο Τζαμαϊκανός σταρ δικαιούται να είναι και ολίγο... επαναστάτης. Το έκανε για τους «αχρείαστους κανόνες» του Ολυμπιακού Χωριού. Και όταν ρωτήθηκε, απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια: «Πήγα να περάσω ένα μπουρνούζι. Μου λένε όχι. Είναι οι κανόνες. Είχα μαζί μου ένα όργανο γυμναστικής. Μου λένε όχι. Είναι οι κανόνες… Εχετε πολλούς κανόνες. Είστε μία απίστευτη χώρα, αλλά οι κανόνες είναι υπερβολικά αρκετοί».

Πέρα από ατελείωτα αστεία ανάμεσα στον Μπολτ και τον Μπλέικ ο πρώτος ήταν στο Λονδίνο, όχι μόνο για να νικήσει, αλλά και για να τελειώσει μία και καλή το ζήτημα της αντιπαλότητας με τον συμπατριώτη του.

«Ο Μπλέικ είναι εκπληκτικός. Βέβαια, τον έχω ακούσει να λέει κάποια πράγματα για τα 200 μέτρα. Ξέρει ότι είναι το κύριο άθλημά μου. Θα πρέπει να ξεχάσει τη νίκη», ήταν η προειδοποίηση του «θρύλου». Το βράδυ της Πέμπτης έγινε πραγματικότητα. Ο Μπολτ τερμάτισε με στυλ και μάλλον είναι ο πρώτος, ο οποίος στο φώτο φίνις απεικονίζεται με το δάκτυλο στο στόμα. Στην αρχή όλοι νόμισαν ότι το έκανε προς τον Μπλέικ. Λίγο αργότερα εξήγησε πως απευθυνόταν σε όσους τον αμφισβήτησαν. Και πριν από λίγο καιρό ήταν αρκετοί. Τώρα πια πρέπει να είναι ελάχιστοι.

Στη συνέντευξη Τύπου των 100 μέτρων δεν σταματούσε να χαμογελάει και να κάνει φασαρία. Χτυπούσε τα χέρια του στο τραπέζι ρυθμικά. Η μουσική, έτσι και αλλιώς, είναι το άλλο μεγάλο του πάθος.

Ανάμεσα στα πολλά που ειπώθηκαν στις συνεντεύξεις Τύπου, ο Μπολτ εξήγησε πως τα χρήματα είναι σημαντικά, αλλά δεν ασχολείται μαζί τους. Το κάνουν άλλοι γι' αυτόν! Ηδη ο Τζαμαϊκανός κερδίζει 20 εκατ. δολάρια τον χρόνο, από τις αμοιβές για τις εμφανίσεις του και από τους χορηγούς του. Ποσό, ωστόσο, το οποίο απέχει παρασάγγας από τις αμοιβές άλλων όπως του Κόμπι Μπράιαντ ή του Τάιγκερ Γουντς.

Πάντως, ο «πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο» είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στίβου, κερδίζοντας 20 φορές περισσότερα από τον μέσο αθλητή. Με έναν αστερίσκο: ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η αμοιβή του θα τετραπλασιαστεί!!!!

ΑΛΙΣΟΝ ΦΙΛΙΞ: Η σύμβουλος του Ομπάμα πήρε... εκδίκηση

Για χρόνια η Αλισον Φίλιξ συμμετείχε στο ίδιο, μονότονο, έργο. Εβλεπε την Τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ Μπράουν να κόβει τη νήμα πριν από την ίδια. Το έζησε το 2004 στην ΑΘήνα,το 2008 στο Πεκίνο και το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγκού.

Στο Λονδίνο, όμως, η Αμερικανίδα σπρίντερ κέρδισε, αφήνοντας τη μεγάλη αντίπαλό της στην 4η θέση! «Οι μεγάλες ήττες με βοήθησαν. Αν δεν είχαν συμβεί, ξέρω ότι δεν θα ήμουν η ίδια. Αυτό με έσπρωξε», ήταν τα λόγια της 26χρονης. Στην Αμερική συνηθίζουν να παραδίδουν αρμοδιότητες σε αυτούς που θεωρούνται πρότυπα.

Η Φίλιξ είναι ένα από αυτά. Και ανήκει σε μια ομάδα συμβούλων που δημιούργησε ο Ομπάμα, με τη συνδρομή της συζύγου του, Μισέλ. Σκοπός της να προασπίσει την άθληση, την καλή φυσική κατάσταση και τη διατροφή. Κάπως έτσι εξηγούνται και τα συγχαρητήρια που έλαβε η Φίλιξ από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: