Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

5 τύποι ανθρώπων που σε… ξοδεύουν



Ο μισθός σου εξανεμίζεται έως τα μέσα του μήνα, αν και έχεις περιορίσει σημαντικά τα έξοδά σου. Μάθε ποιους ανθρώπους χρειάζεται να... απομακρύνεις, για να τα «βγάζεις» πέρα οικονομικά.


Πράγματι, έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Μετακόμισες σε φθηνότερο σπίτι, «έκοψες» τις βραδινές εξόδους, μείωσες το λογαριασμό του τηλεφώνου και περιόρισες τις επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ. Κι όμως ακόμα, καταβάλλεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σε «βγάλει» ο μισθός σου έως τα τέλη του μήνα. Τι μπορεί να φταίει;

Τα άτομα που συναναστρέφεσαι! Μάθε λοιπόν ποιους ανθρώπους χρειάζεται να απομακρύνεις -τουλάχιστον προσωρινά- από τη ζωή σου, για να μπορέσει το πορτοφόλι σου να πάρει μια «ανάσα»:


Τη συνάδελφο «τζαμπατζή»

Βγήκες μαζί με τη συνάδελφό σου για φαγητό και επειδή είχε «ξεμείνει» από χρήματα, της έκανες εσύ το τραπέζι. Την επόμενη φορά, είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της και αναγκάστηκες να πληρώσεις ξανά όλο τον λογαριασμό. Και τις προάλλες, που επέμενε να πληρώσει εκείνη με την κάρτα της, η τελευταία αποδείχτηκε «εκτός ορίου».

Πόσες ακόμα φορές χρειάζεσαι για να καταλάβεις ότι εκείνη «εκμεταλλεύεται» τη φιλία σου για να πίνει και να τρώει τσάμπα; Τέτοιους ανθρώπους, που όταν έρχεται ο λογαριασμός θυμούνται να... ψάξουν τις τσίχλες στην τσάντα τους, χρειάζεται να τους απομακρύνεις, αν θες να «αναθαρρήσει» το πορτοφόλι σου.


Τη φίλη με τα ακριβά γούστα

Πηγαίνεις μαζί της στα μαγαζιά γιατί αναγνωρίζεις το ενδυματολογικό της γούστο και κάθε φορά που τη συναντάς, θαυμάζεις το ντύσιμό της. Όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που η γνώμη της «σκεπάζει» τη σκέψη σου, με αποτέλεσμα να έχεις φύγει από τα μαγαζιά καταξοδεμένη, με ένα μόνο ρούχο στη σακούλα σου.

Πήγαινε μόνη σου για ψώνια, έχοντας από πριν σκεφτεί τι είναι αυτό που θέλεις να αγοράσεις. Αν χρειάζεσαι μια δεύτερη γνώμη, θα σου έρθει πιο φθηνά να στείλεις μια φωτογραφία από το κινητό σου στη φιλενάδα σου για να σου πει αν το ρούχο που κοιτάζεις της αρέσει ή όχι. Έτσι, θα μπορέσεις με καθαρό μυαλό να αποφασίσεις αν αξίζει να το αγοράσεις.


Τον γόη με τα καβούρια

Στο πρώτο ραντεβού που βγήκες μαζί του, σου σύστησε τρυφερά να παραγγείλεις ντοματοσαλάτα αντί για Ceasar's με κοτόπουλο, καθώς όπως σου είπε, είναι πιο υγιεινή. Την επόμενη φορά, σε περίμενε στο παγκάκι κάτω από το σπίτι σου με δυο χοιρινά καλαμάκια και σου πρότεινε να βάλεις εσύ τις μπύρες. Κι ένα βράδυ στο θέατρο, σου ζήτησε να πληρώσεις εσύ τα εισιτήρια επειδή κόλλησε στην κίνηση και θα καθυστερούσε να φτάσει.

Αφού διαπίστωσες, μια και δυο, ότι ο άνδρας αυτός μάλλον δυσκολεύεται να βάλει το χέρι του στην τσέπη από φόβο μην τον «δαγκώσουν» τα καβούρια που κουβαλάει, μάλλον ήρθε η ώρα να τον αποχαιρετήσεις. Γιατί μία η Ceasar's, οι μπύρες την επομένη, τα εισιτήρια αργότερα, είναι επόμενο να φτάσεις να τον πληρώνεις εσύ σε κάθε συνάντησή σας. Άσε που λέγεται ότι οι τσιγκούνηδες άνθρωποι, δείχνουν τσιγκουνιά και στα συναισθήματα.


Τον λογιστή του μπαμπά

Νιώθεις ασφαλής μαζί του γιατί ο πατέρας σου του εμπιστεύεται τα λογιστικά του εδώ και δεκαετίες. Έχεις όμως με τον καιρό διαπιστώσει ότι περισσότερα χρήματα σου ζητάει για να διευθετήσει τις δικές σου οικονομικές υποχρεώσεις, παρά καταφέρνει να «κερδίσει» από τις επιστροφές της εφορίας.

Βάλε στην άκρη τις συμπάθειες και τις επιλογές του πατέρα σου και βρες ένα νέο λογιστή να αναλάβει τα  οικονομικά σου. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο που να γνωρίζει τη νέα τάξη των πραγμάτων, να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της νομοθεσίας και να μπορεί στην πράξη να σε «γλιτώσει» από οικονομικά λάθη.


Τον σερβιτόρο - φιλαράκι

Πηγαίνεις σχεδόν καθημερινά σε μια συγκεκριμένη καφετέρια και ο σερβιτόρος που σε εξυπηρετεί, έχει πλέον ενταχθεί στον κύκλο των γνωστών σου. Αυτό λοιπόν σε «αναγκάζει» να αφήνεις φεύγοντας, ένα μεγάλο ποσό για πουρμπουάρ, από φόβο να μη σε «κακολογήσει».

Δεν είσαι υποχρεωμένη κάθε φορά να αφήνεις πουρμπουάρ επειδή ο σερβιτόρος σε γνωρίζει και σου απευθύνεται προσωπικά. Ένα - ένα τα ευρώ που του αφήνεις, θα μπορούσες να τα «μαζέψεις» και να πληρώσεις το λογαριασμό του κινητού σου. Γι αυτό, δεν έχεις παρά να αλλάξεις καφετέρια.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: