Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

35 χρόνια χωρίς τον Elvis Presley - 10 υποκλίσεις στον "Βασιλιά"



Στις 16 Αυγούστου του 1977, ο Elvis έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του έναν iconic ροκ θρύλο που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα.


Έζησε 42 χρόνια. Παραπάνω από αρκετά για να προλάβει να ξεφύγει από την ταπεινή μοίρα του Tupelo του Μισισιπή όπου γεννήθηκε και να γίνει ο Βασιλιάς του rock'n'roll.
48 χρυσοί δίσκοι, πάνω από 1 δισεκατομμύριο πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, ο πιο εμπορικός solo καλλιτέχνης όλων των εποχών. Τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι στον κόσμο τον μιμούνται επισήμως και με υπερηφάνεια. Κάποιοι βγάζουν και λεφτά από αυτό.
Αλλά αρκετά με την εισαγωγή. Ο "Βασιλιάς" και 10 κάπως άγνωστοι (εξαιρούνται τα τραγούδια) λόγοι που ο κόσμος θα υποκλίνεται στη μνήμη του, ακόμη και 100 χρόνια μετά τον θάνατό του.
1. Το Jailhouse Rock
 
Το μεγαλύτερο (μέχρι το επόμενο) hit του Presley το 1957. Νο 67 στα 500 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών στη λίστα του Rolling Stone κι ένα τραγούδι που χορεύεται κάθε μέρα σε χιλιάδες spots σε όλο τον κόσμο.
2. Το Rock and Roll Hall of Fame δεν είναι αρκετό
(φωτογραφία Getty Images)
Ο Presley είναι ο μοναδικός τραγουδιστής εκτός του Johnny Cash που έχει περάσει το νοητό κατώφλι τριών(!) διαφορετικών Hall of Fame. Εκτός από αυτό του Rock and Roll, ο Elvis έχει μπει και στο Gospel και στο Country Music. Να σημειωθεί εδώ ότι τα μόλις 3 Γκράμι που κέρδισε ήταν όλα για gospel τραγούδια.
3. Αυτό το Suspicious Minds
O Presley ζωντανά (απ' όσο τουλάχιστον έχουμε δει σε βίντεο και αφιερώματα) ήταν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ. Εδώ, "τρενάρει" για 3 ολόκληρα λεπτά το έπος "Suspicious Minds", γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Η ορχήστρα; Μα, πλάκα κάνεις; Όσο υπάρχουν στριγγλιές από κάτω, ο Βασιλιάς είναι άκοπος.
4. Λευκά κοστούμια στη σκηνή, μαύρη ζώνη στο καράτε
Μέγας φαν των πολεμικών τεχνών, ο Elvis είχε μαύρη ζώνη στο καράτε, ενώ είχε δώσει στον δάσκαλό του 50.000 δολάρια τη δεκαετία του '60 για να ανοίξει μια σχολή καράτε στο Memphis.
5. Το γράμμα στον Richard Nixon
(φωτογραφία Getty Images)
Επί προεδρίας Nixon, ο Elvis έστειλε μια επιστολή στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. ζητώντας του να τον διορίσει ως undercover αστυνομικό για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Ο Nixon απλά τον κάλεσε στον Λευκό Οίκο και του απένειμε ένα παράσημο τιμής ένεκεν.
6. Ο Βασιλιάς (και) των fan clubs
Υπάρχουν 600 επίσημα fan clubs του Elvis Presley παγκοσμίως. Μερικά από αυτά είναι παράνομα (βλέπε Πακιστάν, πρώην Σοβιετική Ένωση).
7. Σταρ και στα γραμματόσημα
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των Αμερικάνικων Ταχυδρομείων, το γραμματόσημο με τη φιγούρα του Έλβις (κοστίζει 29 cents) είναι μέχρι και σήμερα αυτό που "πουλάει" περισσότερο.
8. Ο Elvis χτυπά και τον 21ο αιώνα
Ο Junkie XL πήρε ένα από τα όχι πρώτα σουξέ του Elvis και από το 2002 και μετά, το "A Little Less Conversation" και με ένα ρεμίξ "πάρ'το-χόρεψ'το", η φωνή (και η μνήμη) του Elvis είναι πιο ζωντανή από ποτέ.
9. Yuri Gagarin, να μας συγχωράς
 
Είναι μετρημένο fact ότι περισσότεροι άνθρωποι (περίπου 1,5 δισ.) παρακολούθησαν το περίφημο live του Presley στην Χαβάη (Aloha from Hawaii) που μεταδόθηκε από το δορυφόρο το 1973 παρά την πρώτη φορά που πάτησε ο άνθρωπος στο φεγγάρι (περίπου 1,2 δισ. θεατές). Αυτό.
10. Δεν ήταν κανονικός άνθρωπος
Ωραίο (και ελληνικότατο) όλο αυτό το χαρούμενο και απαλό "οι μεγάλοι σταρ είναι τόσο προσηνείς και καθημερινοί όσο οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας", αλλά, όχι, ο αέρας του Elvis (όπως τον έχουν περιγράψει σεβαστές προσωπικότητες που τον έζησαν από κοντά κι όπως τον βλέπουμε κι εμείς από φωτογραφίες) δεν ήταν (άλλου) ενός γήινου τύπου. Σε καμία περίπτωση. Σταρ παντού. Ακόμη και στον στρατό:
(φωτογραφία Getty Images)




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: