Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

10 από τα καλύτερα κρουαζιερόπλοια του 2012 (Pics)


10 από τα καλύτερα κρουαζιερόπλοια του 2012 (Pics)

Το Frommer’s Travel Guide επέλεξε πλοία που προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες και εμπειρίες, που ξεπερνούν «χαλαρά» το μέσο όρο, πλοία που ανοίγουν νέους δρόμους σε αυτό που ονομάζεται κρουαζιέρα.


Για τα συγκεκριμένα πλοία, η διαδρομή είναι σχεδόν δευτερεύον στοιχείο...


1. Royal Caribbean's Oasis Class
Τα 5.400 θέσεων επιβατών «αδελφικά» πλοία Oasis of the Seas και Allure of the Seas της Royal Caribbean ( www.royalcaribbean.com ) δεν είναι μόνο τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στην ιστορία του είδους. Είναι επίσης και τα καλύτερα σχεδιασμένα, τα πλέον ευφάνταστα, τα πιο ποικίλα στις εμπειρίες που προσφέρουν, τα πιο… αυτό που συνήθως αποκαλούμε «μπροστά από την εποχή τους» - ή αλλιώς πλοία που δικαιολογούν το κλισέ της «πλωτής πόλης».
Εκεί που άλλα κρουαζιερόπλοια είναι μονολιθικές κατασκευές, το Oasis και το Allure έχουν χωρισμένα όλα τα «πατώματα» του καταστρώματος από έναν μακρύ και ανοιχτό διάδρομο. Φως και αέρας μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο του πλοίου, δίνοντας πραγματικά στον ταξιδιώτη μια αίσθηση ότι περιδιαβαίνει μια σύγχρονη πόλη.
2. Celebrity Silhouette

Το 2.886 επιβατών Celebrity Silhouette ( www.celebritycruises.com ) είναι από τα πλέον κομψά και «στυλάτα» κρουαζιερόπλοια όλων των εποχών. Η εξωτερική του φόρμα είναι ταυτόχρονα ογκώδης και κομψή, ενώ εσωτερικά η υπερσύγχρονη αισθητική του, «δένει» τα διάφορα στοιχεία σε ένα ικανοποιητικό σύνολο.
Σημαντικό στοιχείο, το Lawn Club, ένας χλοώδης ανοιχτός χώρος για κοινωνικοποίηση και διασκέδαση. Το CS περιλαμβάνει επίσης και ένα εστιατόριο λογικής… «ψήσ’ το μόνος σου».
3. Disney Fantasy

Πρόκειται, μαζί με το δίδυμο «αδερφάκι» των 2.500 θέσεων Disney Dream, για τα πρώτα πλοία που λάνσαρε η Disney Cruise Line ( http://disneycruise.disney.go.com ) από το 1998-1999 και όλοι συμφωνούν ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο.
Με λεπτή σχεδίαση, διασκεδαστικά «ιδιαίτερο» χαρακτήρα και πρακτικότατο λειτουργικά, σε σχέση με τα παλαιότερα πλοία της εταιρείας, δίνει 50% παραπάνω χώρο στο bar, ενώ έχει περισσότερες και μεγαλύτερες ανέσεις για παιδιά και γενικώς περισσότερη ποικιλία στις προσφερόμενες παροχές.
4. American Queen

Από τα μέσα του Απρίλη του 2012, μια νέα εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών ονόματι Great American Steamboat Company ( www.americanqueensteamboatcompany.com ), ξεκίνησε να προσφέρει κρουαζιέρες εβδομαδιαίας διάρκειας κατά μήκος του Μισισιπή, με όχημα το 436 θέσεων «βασιλικό» αυτό κρουαζιερόπλοιο.
Το American Queen είναι το μεγαλύτερο πλωτό για μη θαλάσσια ύδατα, που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η διακόσμησή του είναι πάρα πολύ προσεγμένη και πανταχού παρούσα, σε συνδυασμό με μια συλλογή από «vintage» περιόδου, επίπλωση και αντίκες. Και η μηχανή του ακόμα είναι αντίκα, καθώς προέρχεται από αλιευτικό του αμερικανικού στρατού της δεκαετίας του ‘30 (σήμερα βέβαια υποβοηθάται από σύγχρονο σύστημα προώθησης). Ναυπηγήθηκε το 1995, αλλά θα παίρνατε όρκο ότι ανήκει στο 19ο αιώνα…
5. Seabourn Quest

Συνολικά 450 θέσεων, ανήκει πρακτικά στο 2011 και είναι το τελευταίο μιας σειράς Seabourn ( www.seabourn.com ) των τελευταίων ετών. Το χαρακτηριστικό όλων τους είναι το ήρεμο και υπερεπαγγελματικό κλίμα και η άψογη εξυπηρέτηση. Όπως και σε όλα τα πραγματικά πλοία πολυτελείας, το νόημα δεν είναι να το παρακάνετε στις δραστηριότητες.
Το προσωπικό είναι εκεί για να σας εξυπηρετήσει σε κάθε μικροανάγκη που έχετε, την ώρα της χαλάρωσής σας στην πισίνα, από το ποτό και το αντηλιακό σας, μέχρι το πανάκι για να σκουπίσετε τα γυαλιά σας.
6. Norwegian Epic

To 4.200 επιβατικών θέσεων Norwegian Epic ( www2.ncl.com/cruise-ship/epic/overview ), χωρίς να είναι το πιο άρτια σχεδιασμένο πλοίο όλων των εποχών, βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Μαζί με το Allure of the Seas, είναι το καλύτερο πλοίο από άποψη δυνατοτήτων για διασκέδαση του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι επίσης το καλύτερο πλοίο στον κόσμο για σόλο ταξιδιώτες (128 καμπίνες – στούντιο είναι σχεδιασμένες για μοναχικούς ταξιδιώτες). Κάποια μικροπροβληματάκια στο design, δεν είναι ικανά να μας αλλάξουν άποψη…
7. Oceania's Riviera

Το λανσαρισμένο το Μάη του 2012 Riviera ( www.oceaniacruises.com ), είναι μια ζωντανή και φρέσκια υπενθύμιση μιας περιόδου της κρουαζιέρας που έχει παρέλθει. Τότε που μπορούσες να περπατήσεις τη διαδρομή πλώρη – πρύμνη χωρίς να ιδρώσεις και το vibe ήταν περισσότερο ήσυχο και ρομαντικό παρά αυτό του ξεφαντώματος.
Μαζί με το Marina του 2011, το Riviera (και τα δύο περίπου 1250 θέσεων) «λάμπει» με έναν απόλυτα «αντι-μοδάτο» τρόπο, με την ηρεμία, τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που εκπέμπει. Παράλληλα, οι επιλογές σε ό,τι αφορά το φαγητό είναι πάμπολλες και ενδιαφέρουσες, από τις καλύτερες παγκοσμίως εν πλω.
8. Silver Spirit

Στις θάλασσες από το Δεκέμβριο του 2009, το Silver Spirit ( www.silversea.com/ships/silver-spirit/ ) ήταν το πρώτο νέο πλοίο της Silversea για μια ολόκληρη δεκαετία. Και ουσιαστικά, πρόκειται για μια επικαιροποιημένη και βελτιωμένη έκδοση της εμπειρίας που παρείχαν τα προηγούμενα του «αδερφάκια».
Είναι 27% μεγαλύτερο απ’ αυτά, με έναν τεράστιο χώρο spa, μεγάλες βεράντες και έναν ποσοστιαία ιδιαίτερα μεγάλο χώρο κατ’ άτομο. Πρόκειται για μια πραγματική εμπειρία πολυτελείας.
9. Norwegian Jewel

To 2.390 επιβατών Norwegian Jewel ( http://www2.ncl.com ), «αδελφό» των Jade, Pearl, and Gem φιλοξενεί από την πλευρά του ένα από τα καλύτερα bar για μπύρα και ουίσκι στη θάλασσα. Δεν είναι λοιπόν παράδοξο, σε συνδυασμό με την αισθητική του, το γεγονός ότι «δημογραφικά» οι επιβάτες του είναι από τους πλέον νεαρούς ηλικιακά που επιλέγουν την κρουαζιέρα.
Πολύ αξιόλογα nightclubs, συμπληρώνονται από παραστάσεις σκετς και αυτοσχεδιασμού, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε πίτσα 24 ώρες το 24ωρο, σε οποιοδήποτε σημείο του πλοίου και αν βρίσκεστε!
10. Radiance of the Seas

Από το 2001 στις ανοιχτές θάλασσες, με δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 2.100 επιβατών, πάντα χαρακτηριζόταν από την πανέμορφη αισθητική του. Ακόμα κι έτσι όμως, ένα πλοίο 11 ετών, δύσκολα θα έμπαινε στη δεκάδα – και πράγματι, δεν θα έμπαινε αν η Royal Caribbean ( www.royalcaribbean.com ) δεν έστελνε το Radiance στα ναυπηγεία της Βικτώριας στη Βρετανική Κολούμπια για ολικό lifting.
1.450 ήταν οι αναβαθμίσεις στοιχείων στο πλοίο, από τις πιο μικρές μέχρι τις δομικές. Νέο βρεφοκομείο για παιδιά από 6 μηνών έως 3 χρόνων, νέες καμπίνες με τεράστια στρογγυλά παράθυρα και άλλα «κομφόρ» είναι μονάχα λίγες απ’ αυτές.
Και φυσικά έχουν προστεθεί... 7 νέα εστιατόρια ιταλικής, ασιατικής, αμερικανικής, και μεξικανικής κουζίνας. Μαζί με όσα υπήρχαν από πριν, έχουμε να κάνουμε με 10 γαστριμαργικού χαρακτήρα επιλογές για τους 2.100 επιβάτες (ίσως η καλύτερη αναλογία επιλογών – επιβατών στον κόσμο). Και μόνο αυτό, φτάνει... 



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: