Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Who is who: Ozzy Osbourne


Πριν λίγες μέρες ο «Mr. Crowley» έφερε το έτερον ήμισυ των Black Sabbath, Geezer Butler, και τρεις από τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο, τον Slash, τον Zak Wylde και τον δικό μας Gus G, για άλλη μία συναυλία στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Rockwave Festival, χαρίζοντας σε παλιούς και νέους φίλους αξέχαστες στιγμές.


Είτε είστε μεταλάδες είτε όχι, ο Ozzy είναι μία από εκείνες τις παγκόσμιες μουσικές φιγούρες, που αξίζει ο καθένας να δει live τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.
Η εμβληματική φιγούρα του metal και rock κόσμου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον για πάνω από 40 χρόνια. Είτε με τα αξέχαστα τραγούδια του, είτε με τις προσωπικές του περιπέτειες, ο Ozzy είναι μια προσωπικότητα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο της μουσικής.
Ο John Michael «Ozzy» Osbourne γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας το 1948, ο τέταρτος από έξι παιδιά. Όντας δυσλεκτικός, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο σχολείο.
Η πρώτη γνωριμία του με τη σκηνή ήταν με τη συμμετοχή του σε σχολικές παραστάσεις. Στα 15 παράτησε το σχολείο και έκανε διάφορες δουλειές, από υδραυλικός μέχρι εργάτης σε σφαγείο. Τα προβλήματα με τον νόμο ξεκίνησαν νωρίς, αφού φυλακίστηκε για έξι μήνες όταν βρέθηκε ένοχος για διάρρηξη σε κατάστημα με ρούχα.
Το 1967 μαζί με τον Geezer Butler δημιούργησαν την μπάντα «Rare Breed», με βραχύβια πορεία, αφού μετά από δύο συναυλίες διαλύθηκαν. Η γνωριμία με τον Tonny Iommi και τον drummer Bill Ward ήταν καθοριστική, αφού δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκαν οι Black Sabbath, εμπνευσμένοι από μία ταινία του Mario Bava.
Το μουσικό ύφος του συγκροτήματος, ήταν επιρροές από blues, με πολλές σκοτεινές πινελιές και δυσοίωνους στίχους, βασισμένους σε παλιές θρησκείες και αγάπη για τη σκοτεινή πλευρά.
Τα μεθυστικά κιθαριστικά riffs του Iommi, τα ατμοσφαιρικά drums του Ward, η κιθάρα και οι στίχοι του Butler, και κυρίως η παρανοική φωνή του Osbourne έφτιαξαν ένα εκρηκτικό μίγμα, που έμελε να αλλάξει την ιστορία της μουσικής. Το ντεμπούτο τους, «Black Sabbath» και το «Paranoid», το δεύτερο album τους, γνώρισαν τεράστια επιτυχία.
Στη συνέχεια με το «Master Of Reality» και το «Volume 4», συνέχισαν την ανοδική πορεία τους παρότι οι κριτικές δεν ήταν εγκωμιαστικές. Αυτό άλλαξε όμως, με το «Sabbath Bloody Sabbath», ίσως το καλύτερο τους album.
Το 1978 ο Ozzy άφησε την μπάντα, για να ξεκινήσει σόλο προσπάθεια. Επανήλθε όμως για την προώθηση του album «Never Say Die», με support τους Van Halen,μια απογοητευτική στιγμή στην καριέρα του συγκροτήματος, αφού η κατάχρηση των ουσιών τους είχε μετατρέψει σε ζωντανά ζόμπι και οι εντάσεις ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο, κυρίως μεταξύ του Osbourne και του Iommi.
Ένα χρόνο αργότερα ο Ozzy απολύθηκε από το συγκρότημα, αφού ήταν αναξιόπιστος και τα προβλήματα του με τα ναρκωτικά τεράστια. Ο αντικαταστάτης του, ήταν μια εξίσου τεράστια μορφή της μουσικής, ο Ronnie James Dio.
Η δεκαετία του '80 βρήκε τον Ozzy παντρεμένο με την αιώνια αγαπημένη του και μάνατζερ του, την Sharon, να ξεκινάει σόλο καριέρα. Δημιούργησε το συγκρότημα «Blizzard Of Oz», και κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album με τίτλο το όνομα της μπάντας που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best selling albums της δεκαετίας, με κομμάτια όπως το «Crazy Train» και το «Mr. Crowley».
Το 1982 σημαδεύτηκε από τον τραγικό θάνατο του κιθαρίστα του, Randy Rhoads όταν το μικρό αεροπλάνο που οδηγούσε ο οδηγός τους υπό την επήρεια κοκαίνης, συνετρίβη.
Αυτό οδήγησε τον Ozzy σε κατάθλιψη και πιο βαθιά στα ναρκωτικά. Ένα περιστατικό που πλέον ακούγεται σαν ροκ αστικός μύθος είναι για εκείνο το βράδυ που ο μεθυσμένος Ozzy, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία με τους Motley Crue και τα έπιναν σε ένα μπαρ, προσπαθώντας να δείξει ότι είναι το πιο κακό παιδί της ροκ σνίφαρε μια γραμμή μυρμήγκια από το πάτωμα. Για τα επόμενα χρόνια η καριέρα του είχε άπειρα σκαμπανεβάσματα, πολλά κλασικά τραγούδια και πολλές αποτυχίες
Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Osbourne στη δεκαετία του '90, ήταν η δημιουργία του Ozzfest, ενός φεστιβάλ που αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα events για κάθε θαυμαστή της metal. Ανάμεσα στα συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί ζωντανά είναι οι System Of A Down, Guns and Roses, King Diamond και Metallica.
Η σχέση του με τη θρησκεία και τον σατανισμό έχει απασχολήσει τον Τύπο για πάρα πολλά χρόνια. Αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι ταγμένος στην Εκκλησία της Αγγλίας, το πολύ γνωστό περιστατικό με το δάγκωμα του περιστεριού στη συναυλία του και αργότερα το δάγκωμα μιας νυχτερίδας (που νόμιζε ότι ήταν πλαστική), μάλλον βοήθησαν στο χτίσιμο της φήμης του προκλητικού ροκ σταρ.
Το «Down To Earth» ήταν το πρώτο album του Ozzy για την καινούργια δεκαετία και κυκλοφόρησε το 2001. Το 2003 είχε ένα μεγάλο ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του. Έσπασε οκτώ πλευρά και την κλείδα του.
Όπως αργότερα δήλωσε η γυναίκα του, ο τραγουδιστής είχε σταματήσει να αναπνέει για λίγα λεπτά. Αποδείχθηκε όμως για άλλη μια φορά εφτάψυχος, αφού ανάρρωσε και εμφανίστηκε στο Ozzfest του 2004.
Μέσα στα επόμενα χρόνια, άρχισε να αποκτά μια πιο celebrity πλευρά, συμμετέχοντας στο X-Factor, τραγουδώντας με τη Miss Piggy, αλλά κυρίως συμμετέχοντας στο reality «The Osbournes» , στο οποίο καταγραφόταν η καθημερινή ζωή του ίδιου και της οικογένειας του με διάφορα ευτράπελα, που για πολλούς «αλλοίωσαν» τον μύθο του μεγάλου Ozzy.
Ο Ozzy είναι πατέρας έξι παιδιών, πέντε βιολογικών και ενός υιοθετημένου. Είναι πλέον και παππούς πέντε εγγονιών. Η σχέση του με τη γυναίκα του Sharon, που μαζί αποτελούν ένα από τα πιο πλούσια ζευγάρια της Βρετανίας, είναι φυσικά γεμάτη με αναταράξεις, με αποκορύφωμα τη φορά που ο Ozzy προσπάθησε να την πνίξει, εμφανώς υπό την επήρεια ουσιών.
Η Sharon έχει κάνει πλέον τη δική της καριέρα, εκτός από το να μανατζάρει τον άντρα της, με εμφανίσεις στην κριτική επιτροπή του «America's Got Talent». Τα δύο μικρότερα τέκνα του η Kelly και ο Jack, που εμφανίζονταν περισσότερο στο reality από τα υπόλοιπα παιδιά, έχουν επίσης ένα μέρος δημοσιότητας στα αμερικανικά tabloids με διάφορα μικρά και μεγαλύτερα σκάνδαλα.
Πέρυσι ανακοινώθηκε ότι οι Black Sabbath θα επανενώνονταν με την αρχική σύνθεση τους για μια σειρά εμφανίσεων και ένα καινούργιο album.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: